Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU Tanıtım Sunumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU Tanıtım Sunumu"— Sunum transkripti:

1 KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU Tanıtım Sunumu

2 HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU
Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu, lisans eğitimi vermek üzere 1999 yılında eğitime başlamıştır. Öğrenim süresi 4 yıldır. Okulumuz; Birey, aile ve toplumun değişen sağlık gereksinimlerine duyarlı, Evrensel etik ve profesyonel değerleri mesleğine taşıyabilen, En üst düzeyde mesleki bilgi ve beceri kazanmış, Etkili iletişim ve liderlik becerilerine sahip, Eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerisi gelişmiş, Yaratıcı ve değişime açık, Bilimsel araştırma yapabilen, Literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde İngilizce diline hakim, Bilişim teknolojilerini iyi düzeyde kullanabilen, Yaşam boyu öğrenme becerisi kazanmış bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

3 HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU
Program Puan Türü* 2010 Kontenjan** 2009 Kontenjan 2009 Tavan Puan 2009 Taban Puan HEMŞİRELİK (Başarı Burslu) YGS-2 10 12 340.12 HEMŞİRELİK 30 28 276.44 * Puan türleri geçici olup 2010-ÖSYS Kılavuzunda kesinleşecektir. ** 2010 – 2011 Eğitim Yılı kontenjan verileri Koç Üniversitesi tarafından belirlenmiş olup, henüz YÖK tarafından onaylanmamıştır.

4 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Nişantaşı kampüsünde yer alan Hemşirelik Yüksekokulu ve yurt binası, İstanbul’un en nezih semtlerinden biri olan Nişantaşı’ndadır. Taksim, Beşiktaş, Şişli arasındaki konumu nedeniyle gerek kültürel, gerek sosyal, gerekse büyük alışveriş merkezlerine yürüme mesafesindedir.

5 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Öğrencilerine, modern - teknolojik donanımlı sınıf ve laboratuvarlarda, öğrenci ile en iyi şartlarda öğrenme olanağı sunar.

6 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Öğrencilerin istedikleri zaman kullanabilecekleri tam donanımlı 5 laboratuvarda uygulayarak öğrenme fırsatı verir. Kimya ve Mikrobiyoloji laboratuvarı Anatomi laboratuvarı Hemşirelik becerileri laboratuvarı İngilizce laboratuvarı Bilgisayar laboratuvarı

7 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Yabancı eğitimciler ile temel ve mesleki İngilizceyi en iyi şekilde öğrenme imkanı verir. Dönem içi; haftada 5 saat Yaz dönemi; günde 5 saat 3 hafta süre ile yoğunlaştırılmış İngilizce programı

8 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, meslek bilinci yüksek öğretim üyeleri ile kanıta dayalı uygulamaları temel alarak dünya standartlarında eğitim verir. Klinik stajlarda, 6-8 öğrenci için bir öğretim elemanı oranı ile dünya standartlarının üzerindedir. Tam donanımlı hastane standartlarında hazırlanmış, tüm mesleki uygulamaların yapılabileceği beceri laboratuvarlarında deneyerek öğrenme şansı verir.

9 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Öğrencilerin; Klinik alanlarda ulaşım ve yemek gereksinimlerinin tamamının okul tarafından karşılanması, Öğretim üyelerinden sürekli ve birebir danışmanlık alma, Günün her saatinde okul yönetimine ulaşabilme, Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetinden ücretsiz olarak yararlanma, Sınırsız internet bağlantısından yararlanma, Bilgisayar laboratuvarı ve yurt binasındaki bilgisayarlarda istediği saatlerde çalışabilme (öğrenci- bilgisayar oranı= 2:1), Ders saatleri dışında, haftada 5 saate kadar basit ofis işlerinde çalışarak ücretsiz yemek yeme, Kütüphanede fazla sayıda bulundurulan ders kitapları ile kitap masraflarını en aza indirme olanakları vardır.

10 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Ülkemizdeki diğer okullardan farklı olarak öğrencilerimiz, Yoğun Bakım Hemşireliği ve Genel Sağlık (sağlığın değerlendirilmesi ve fizik muayene) derslerini alır. Bu onlara, mesleğe daha iyi hazırlanma şansı verir.

11 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Okul binası içinde yer alan Türkiye’nin en iyi hemşirelik ve sağlık bilimleri kütüphanesinden yararlanma fırsatı sağlar.

12 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
Ulusal ve uluslararası canlı bağlantı (video-konferans) yapılabilen tam donanımlı 3 konferans salonunda etkinlik düzenleme ve orada düzenlenen bilimsel aktivitelere katılarak mesleki ve kişisel gelişimlerini sürdürmelerini destekler. Okulumuz kütüphanesi tarafından, konferans salonunda, her hafta düzenlenen sinema gecelerinde, popüler ve güncel filmleri, ücretsiz olarak izleme şansı sunar.

13 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
YURT OLANAKLARI Okula 2 dakika mesafede 96 kişi kapasiteli 2 - 4 kişilik odalar Mutfak, çamaşırhane, dinlenme ve çalışma odası, Sınırsız internet bağlantısı

14 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
BURS OLANAKLARI: Bu yıl hemşirelik programına yerleştirilecek öğrencilerin %25’ine karşılıklı burs verilecektir. Karşılıklı burs, eğitim-öğretim ücretini ve yurtlarda ücret ödemeden kalmayı kapsar. Karşılıklı burs alan öğrencilere, yılda 9-10 ay süreyle, ayda 250 TL cep harçlığı verilir. Karşılıklı burs alan öğrencilerimiz mezun olduğunda, Amerikan Hastanesi’nde maaş karşılığında işleri hazırdır. Diğer burs olanakları

15 DESTEK BURSLARIMIZ İhtiyaç Bursu: Burssuz olarak yerleştirilen öğrencilerin ailelerinin durumunda ciddi bir mali değişiklik olması durumunda, sınırlı miktarda öğrenciye Burs Komitesince tam veya kısmi burslar verilebilir. Üniversiteye yeni giren öğrenciler ilk yıllarını tamamlamadan İhtiyaç Bursundan yararlanamazlar. Şehit Çocukları Bursu: Burssuz programlardan birine yerleşen şehit çocukları Başarı Burslu kategorisinde değerlendirilir.

16 NEDEN KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU?
İŞ BULMA OLANAKLARI: Mezunlarımız, Türkiye’nin her yerinde iş bulma kolaylığına sahiptir. Mezunlarımız,aldıkları mesleki ve yabancı dil eğitimi sayesinde yurt dışında çalışabilir ve kariyerini sürdürebilir. Mezunlarımız, aldıkları eğitimin sağladığı yararlardan dolayı yurt içinde ve yurt dışında kolaylıkla yüksek lisans (%27) ve doktora yapabilmektedir.

17 KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU’NUN YAKIN GELECEK HEDEFLERİ
“Yüksek Lisans Eğitimi”nin alt yapısı hazırlanmış olup onay aşamasındadır. En kısa zamanda İngilizce eğitime geçilmesi hedeflenmiştir. Yurt dışı öğrenci değişim programının alt yapı çalışmalarına başlanmıştır. Okulumuzun akreditasyon çalışmaları sürdürülmektedir.

18 KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANESİ
Hemşirelik Yüksekokulu Kütüphanesi, Türkiye'de hemşireliğin profesyonel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yılında kurulmuştur. Hemşirelik Yüksekokulu Kütüphanesi Suna Kıraç Kütüphanesi’nin bir birim kütüphanesidir. Kampüs içinde 256 m2’lik bir alana ve 90 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Kütüphane güncel koleksiyon içeriği açısından EN ÇOK HEMŞİRELİK KAYNAĞI BULUNDURAN KÜTÜPHANEDİR.

19 KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANESİ
Kütüphane koleksiyonu; Hemşirelik Yüksekokulu’nun ders programlarını ve yapılan araştırmaları desteklemek üzere ağırlıklı olarak hemşirelik ve sağlık bilimleri alanlarındaki ’nin üzerinde basılı, görsel-işitsel ve elektronik yayınlardan oluşmaktadır. 7479 Kitap 889 ciltli dergi 36 veri tabanı (sadece hemşirelik, tıp ve sağlık bilimleri alanında) 5713 e-dergi (sadece hemşirelik, tıp ve sağlık bilimleri alanında) 3935 e-kitap (sadece hemşirelik, tıp ve sağlık bilimleri alanında) 1525 (dvd, cd-rom, video, slayt)

20 KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANESİ
Türkiye'nin her yerinden araştırmacıların ziyaret ettiği Kütüphane haftanın 6 günü 64 saat açıktır ve günlük ziyaretci sayısı yaklaşık kişidir. Öğrenciler, kampüs ve diğer birim kütüphanelerinden faydalanabilmekte ve oraya gitmeden kaynak materyale ulaşabilmektedir. Araştırma için ücretsiz makale ve kitap getirtebilmektedir

21 KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ
Aikido Grubu Akademi Kulübü Almanca Kulübü Beşiktaş Grubu Bilgisayar Kulübü Bilim Topluluğu Kulübü Borsa Kulübü Çağdaş Sanat Toplıuluğu Dağcılık Kulübü Dans Kulübü Dünya Mutfağı Kulübü Düşünce ve Tarih Kulübü Düşünce Özgürlüğü ve İnsan Hakları Ekonomi Kulübü Fenerbahçe Grubu Folklor Kulübü Fransızca Kulübü Geleceğin Liderleri Grubu Hemşirelik Kulübü Hukuk Kulübü İletişim Kulübü İspanyolca Kulübü İtalyanca Kulübü Koç Ekonomi Kulübü Koç İşletme Kulübü Koç Endüstri Mühendisleri Topl. Koç Üniversitesi Kampüs TV Koç’lu Aslanlar Grubu KU Gönüllüleri Medya Kulübü Model Birleşmiş Milletler Mühendislik Kulübü Münazara Kulübü Müzik Kulübü Öğrenci Konseyi Pazarlama Kulübü Rams Amerikan Futbol Takımı Rusça Kulübü Sanat Kulübü Sinema Kulübü Sosyal Aktiviteler Kulübü Sosyal Bilimler Kulübü Sualtı ve Araştırma Kulübü Tiyatro Kulübü Uluslararası İlişkiler Kulübü Uluslararası Öğrenci Kulübü Yelken Kulübü Yıllık Komitesi Zeka Oyunları Kulübü

22 HEMŞİRELİK KULÜBÜ ÇALIŞMA GRUPLARI
Hemşirelik kulübü aktiviteleri, bireysel gelişim ve genel kültür yönünden zenginleşmeyi destekler. HEMŞİRELİK KULÜBÜ ÇALIŞMA GRUPLARI Fotoğrafçılık grubu Dans grubu Tiyatro grubu Gezi grubu Müzik grubu Sosyal yardımlaşma grubu

23 KOÇ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ
Öğrencilerimiz, Hemşirelik Kulübü tarafından organize edilen tiyatro, kültür-sanat gezilerinin yanısıra ana kampüste düzenlenen etkinliklere de katılabilirler. Islam Manafov Piyano Resitali Aysa/Tiyatro Stüdyosu - Şölen Cem Yılmaz Söyleşisi Cimri - Kenter Tiyatrosu MSU Modern Dans Topluluğu Mimi Komedi Tiyatrosu Moda Kampüste Alpay Erdem Stand Up Show "Hasta Ruh" Tiyatro Adam - “Albay Kuş” Duo Arıca Konseri - "Viyolin & Gitar Düet" Cem Adrian Konseri Yüksek Sadakat Konseri Oscarlı Filmler Gösterimi Dolapdere Big Bang Konseri Moda Sanat Tiyatrosu - "Azizname“ Benyamin Sönmez - Tuluğ Tırpan Konseri Akbank Sanat Müzik Festivali Açılışı IKSV - "Before Festival, We are at Universities" Reklam Oburları Kenter Tiyatrosu- "39 Basamak" Oyun Atölyesi- "Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler” Piyanist: Ece Demirci, Mimar Sinan University Odeon Film Geceleri Tiyatro Gerçek – “Van Gogh” Trio Ad Libitum Klasik Müzik Konseri Ziynet Sali Konseri "Kankouran" Afrika Ritm ve Dans Grubu Tiyatro İstanbul – “Altı Haftada Altı Dans Dersi” Gülsin Önay Piyano Resitali Dostlar Tiyatrosu – “İnsanlarım” Oyun Atölyesi – “Shakespeare Müzikali” Kampüste Mola Akdeniz Üniversitesi Oda Müziği Konseri-“Trioleo”

24 SPOR TESİSLERİ Üniversitemizin ana kampüsünde;
2000 izleyicinin oturma imkânına sahip olduğu spor salonu, 2 adet açık tenis kortu 1 adet yapay çim futbol sahası 1 adet açık basketbol sahası Koşu parkuru (156m), Squash ve raketbol kortu, Aerobik ve dans salonları, Yarı olimpik açık Yüzme Havuzu, Buz Pateni Pisti (20m x 40m), Fitness salonu, kardio salonu ve masa tenisi bölümü bulunmaktadır. Hemşirelik Yüksekokulu’nda fitness salonu bulunmaktadır Bunlara ek olarak ana bölümde tenis, basketbol, badminton, voleybol, hentbol gibi tüm salon sporları yapılabilmektedir.

25 Yemekhane Teras Spor salonu Öğrenci dinlenme alanları

26 RANDEVU ALINARAK OKUL GEZİLEBİLİR.
Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Tel: – RANDEVU ALINARAK OKUL GEZİLEBİLİR.


"KOÇ ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU Tanıtım Sunumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları