Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERGENLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERGENLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM"— Sunum transkripti:

1 ERGENLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM
SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ HACER ÜLKER

2 - İlkokul çağı boyunca okulda olup bitenleri anlatmaktan arkadaşlarını şikayet etmekten bıkmayan yorulmayan çocuğunuz yaşlardan itibaren biranda sizinle konuşmaktan vaz mı geçti? - Odasına kapanıp saatlerce boş boş oturuyor mu? - Artık sizin otoriteniz işe yaramıyor mu kendi isteklerini yüksek sesle mi dile getiriyor? - Ayna karşısında saatler mi geçiyor? - Onun hayatındaki en önemli varlıklar sizken şimdi hayatının merkezine arkadaşları mı oturdu?

3 SORUMSUZ AKLI HAVADA UNUTKAN NE YAPACAĞI BELLİ OLMAYAN BENCİL SİNİRLİ ASİ
KABA

4 Küçücük, minicik yavrunuz, daha dün zorla yemek yedirmeye çalıştığınız bebeğiniz büyümüş, ergenlik sancılarını yaşamaya ve yaşatmaya başlamış demektir. Bu bir ebeveyn olarak hayatınızın en zor sınavıyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelir. EVET!!!

5 GÖRÜŞMELERDEN SEÇMELER
ERGEN BAKIŞ AÇISI: Annemle konuşabilmeyi isterdim. Bazen sadece ona fikirlerimi söylemek istiyorum ama bu her seferinde onun bana nutuk çekmesiyle sona eriyor. Onun beni sevdiğini biliyorum sanırım büyümeme ve benim kendime ait fikirlerimin olmasına izin veremiyor. Babamla konuşmamız konuşma değil bağrışma keşke benim görüşlerimi dinleyebilse sizinle yapabildiğimiz gibi birşeyler tartışabilsek.

6 EBEVEYN BAKIŞ AÇISI: Küçükken büyüsü de rahatlasam diye düşünürken büyüdükçe problemleri daha da artıyor, problemlerine çözümler üretmekte yetersiz kalıyorum Benimle hiç konuşmuyor, konuşmak için adım atsam da geri çeviriyor ama saatlerce arkadaşlarıyla telefonda yada internetten konuşuyor. Ne söylersem ne yaparsam hata oluyor, iyilikle de yaklaşsam bağırıp çağırsam da etkili olmuyor.Onun ne isteğini bir türlü anyamadım, çok çaresizim.

7 UYGULAMA ZAMANI

8

9 İŞLERİN YAPILMASINA ÖNEM VEREN.
Kendiniz ve başkaları için yüksek standartlar belirleyen, taleplerin ve talimatların HEMEN yerine getirilmesini isteyen Başkalarının duygularına duyarsız kalarak, sabırsız davranarak ve bütün gerçekleri bilmeden tepki göstererek sorunlara neden olabilen birisiniz. 1. Kısım /Pragmatik :

10 2.KISIM/ DIŞADÖNÜK BAŞKALARINI ETKİLEMEYE ÖNEM VERİR. Kolaylıkla ve sık konuşuyor, olayların mizahi ve eğlenceli yanlarını görüyor ve şimdiki anı dolu dolu yaşıyorsunuz. Başkalarını denetlemekten hoşlanabilirsiniz ama disiplinden çok uzaksınız.

11 3. KISIM /SEVECEN: İŞBİRLİĞİ YAPMAYA ÖNEM VERİR.
İlişkilerin iyiye gitmesi için başkalarını destekleyen ve teşvik etmek için çareler arayan birisiniz. Konuşmaktan çok dinlediğinizi ve huzuru sağlamak için başkalarının beklentilerine uyan bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösteriyor.

12 Haklı çıkma ihtiyacıyla hareket eden, ayrıntılar üzerinde yoğunlaşan
4. KISIM /TAHLİLCİ: DÜZENE ÖNEM VERİR. Haklı çıkma ihtiyacıyla hareket eden, ayrıntılar üzerinde yoğunlaşan Görüşünü belirtmeden önce etraflıca düşünen Başkalarıyla duygulardan çok düşünce düzeyinde ilgilenen birisiniz.

13

14 PEKİ İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN NE YAPMALI?
Soru sorulabilir biri olun Güven aşılayan biri olun Bilgi kaynağı olun Duyarlı olun Sosyal çevresine saygılı Beklentilerinizi netleştirin İyi bir dinleyici olun

15 Dinlemek bir beceridir,
Dinlediğiniz için, Teşekkürler …


"ERGENLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları