Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİR PROJE NASIL BULUNUR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİR PROJE NASIL BULUNUR?"— Sunum transkripti:

1 BİR PROJE NASIL BULUNUR?

2 Düşünerek.

3 Tartışarak: Öğrenciler ile veya bir grup öğretmen ile ortaya bir fikir atılır. Bu fikir etrafında tartışmalar yapılır. Giderek olgunlaşan bir proje konusu ortaya çıkabilir.

4 Okuyarak-Araştırarak:
Bilimsel kaynaklar sürekli takip edilirse, proje konusu olabilecek bir çıkış yakalanabilir. Bilim teknik, TÜBİTAK yayınları vb.

5 Yapılmış projeler: Proje yarışması düzenleyen kuruluşların geçmiş yıllarda yaptıkları yarışmalara ait kitapçıklar elde edilebilir. Bu projelerin özetleri incelenirse güzel ve yeni proje konularına ulaşılabilir.

6 İnternet: Özellikle İngilizce sitelerden proje konuları ve yapılmış projelere ulaşılabilir.

7 Üniversiteler ile işbirliği:
Liseli öğrencilerin bilimsel konular ile ilgilenmeleri akademisyenlerin hoşuna gidiyor. Genelde yardımcı oluyorlar. Fakat proje konularına yatkın olmayanlar pek ilgi göstermiyorlar. Hazır bir projenin olgunlaştırılması ya da proje konusu fikri için müracaat edilebilir.

8 Öğrenci velilerinden:
Velilerden üniversitelerde görevli olanlar çıkabiliyor. Bunlar özellikle kendi çocukları seçildiğinde yardımı esirgemiyorlar. Ayrıca bazı aileler, çocukları ile tartışıp bir proje bulabiliyorlar.

9 Öğrencilerin kendileri:
Öğrencilerden bazen ilginç fikirler çıkabilir. Fakat öğretmenin katkısı ve yönlendirmesi olmadan öğrenciler kendi başlarına projeyi ileri götürememektedir.


"BİR PROJE NASIL BULUNUR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları