Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Herhangi bir kaydı aramak veya güncellemek veya silmek için Değişiklik İşlemleri komutu kullanılır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Herhangi bir kaydı aramak veya güncellemek veya silmek için Değişiklik İşlemleri komutu kullanılır."— Sunum transkripti:

1

2 Herhangi bir kaydı aramak veya güncellemek veya silmek için Değişiklik İşlemleri komutu kullanılır.
Değişiklik İşlemleri komutunun altında sırasıyla; Mahalle, Cadde Sokak, Adres Formu ve Köy Adres Formu pencereleri açılır. Güncellenmek veya silinmek istenen kayıtlar bu komut altında açılan pencereler yardımıyla güncellenebilir veya silinebilir. Herhangi bir kaydı güncellemek için; ‘Değişiklik İşlemleri’ komutundan, önce arattırılır, sonra güncellenir. Herhangi bir kaydı silmek için; ‘Değişiklik İşlemleri’ komutundan, önce arattırılır, sonra silinir. Mahalle silebilmemiz için; ilgili mahalle altında cadde sokak ve o cadde sokak altında da bina, inşaat, park, arsa v.s. gibi adres formu bilgilerinin kayıtlı olmaması gerekir. Adres formu bilgileri kayıtlı ise; öncelikle bina, inşaat, park, arsa v.s.’nin silinmesi, daha sonra bina, park, arsa v.s.’nin bulunduğu cadde sokakların silinmesi gerekir. Eğer silmek istediğimiz mahalle köyün altında kayıtlı bir mahalle ise bu mahalleyi silebilmemiz için; ilgili mahalle altında cadde sokak ve o cadde sokak altında da köy adres formu bilgilerinin kayıtlı olmaması gerekir. Köy adres formu bilgileri kayıtlı ise; öncelikle bunun silinmesi, daha sonra köy adres formu bilgilerinin bulunduğu cadde sokakların silinmesi gerekir.

3 Cadde sokak silebilmemiz için; ilgili cadde sokak altında bina, park, arsa v.s. gibi adres formu bilgilerinin kayıtlı olmaması gerekir. Cadde sokak altında adres formları kayıtlı ise; cadde sokağın silinebilmesi için adres formu bilgilerinin silinmesi gerekir. Eğer silmek istediğimiz cadde sokak köyün altındaki bir mahallenin cadde sokağı ise bu cadde sokağı silebilmemiz için; ilgili cadde sokak altında köy adres formu bilgilerinin kayıtlı olmaması gerekir. Cadde sokak altında köy adres formları kayıtlı ise; cadde sokağın silinebilmesi için öncelikle bu formların silinmesi gerekir. Adres ve Numaralama Yönetmeliği ikinci bölüm - Madde 8’de tanımlanan erişim yetkisine göre, sistem veya bölge yöneticisi tarafından kullanıcıya, köye veya köylere erişim yetkisi tanımlanmamış ise, Değişiklik İşlemleri komutu altında Köy Adres Formu’nu göremez.

4

5 Mahalle Arama yapılmak istendiğinde; Değişiklik İşlemleri komutundan Mahalle seçeneği tıklanarak Mahalle Arama sayfasına geçilir. Mahalle Arama sayfası ekrana geldiğinde; iki türlü arama yönteminden biri seçilerek mahalle adı arattırılır. 1. Mahalle Adı Girilerek Arama: Aramak istediğimiz mahallenin; Belediye Adı seçilerek, Mahalle Adı ‘Başlayan’, veya ‘İçeren’ veya ‘Birebir’ komutları yardımıyla ‘Ara’ komutu tıklanarak arattırılır. ‘Birebir’ komutundan faydalanırsak sadece aradığımız mahalle, ‘Başlayan’ veya ‘içeren’ komutundan faydalanırsak birden fazla mahalle sayfa altında listelenir.

6 Örnek 11: Kayıtlardan Balıkesir belediyesi Cumhuriyet mahallesini aramak istiyorum. Ne yapmalıyım? Öncelikle Değişiklik İşlemleri komutundan Mahalle seçeneği tıklanır. Mahalle Arama ekrana geldiğinde; aramak istediğimiz mahallenin Belediye adı - Balıkesir seçilir, BAŞLAYAN KOMUTU: Mahalle adı alanında aradığımız mahalle adının ilk harfi veya ilk iki, üç…. harfi ile başlayanlar ‘Başlayan’ komutu yardımıyla, ‘Ara’ komutu tıklanarak arattırılır. Mahalle adı alanında ‘C’ harfi ile başlayanlar ya da ‘CU’ ile başlayanlar ya da ‘CUM’ ile başlayanlar ‘Başlayan’ komutu yardımıyla, ‘Ara’ komutu tıklanarak arattırılır.

7 Örnek 11 devam: Aşağıda görülebileceği gibi Mahalle adı alanına ‘C’ girilip ‘Başlayan’ ve ‘Ara’ komutu tıklanarak ‘CEDİDE’, ‘CEMAL GÜRSEL’ ve ‘CUMHURİYET’ mahalleleri bulunur.

8 Örnek 11 devam: İÇEREN KOMUTU:
Mahalle adı içinde geçen herhangi bir, iki, üç…. harf mahalle adı bölümüne yazılarak ‘İçeren’ ve ‘Ara’ komutları yardımıyla arattırılır. Cumhuriyet mahallesi adı içinde geçen ‘U, M, H, R, İ, Y, T , UM, UMH, HU , HUR ’ gibi bir veya birkaç harf, mahalle adı alanına girilerek ‘İçeren’ ve ‘Ara’ komutları yardımıyla arattırılır. Mahalle adı alanına ‘U’ harfi girip, ‘İçeren’ ve ‘Ara’ komutu tıklandığında içinde ‘U’ harfi geçen tüm mahalleler aşağıdaki gibi listelenir.

9 Örnek 11 devam: İçinde ‘U’ harfi geçen mahalleler sayfa altına aşağıdaki gibi listelenir.

10 Örnek 11 devam: BİREBİR KOMUTU:
Mahalle adı alanına mahalle adının tamamı girilerek, ‘Birebir’ ve ‘Ara’ komutu yardımıyla, arattırılır. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi mahalle adı alanına ‘CUMHURİYET’ girilerek ‘Birebir’ ve ‘Ara’ komutu tıklanarak arattırıldığında sayfa altına sadece Cumhuriyet mahallesini listeler.

11 Örnek 11 devam:

12 2. Mahalle Adı Boş Bırakılarak Arama
Mahalle adı alanı boş bırakılıp ‘Ara’ komutu tıklandığında ilgili belediye altındaki tüm mahalleler bir sayfada maksimum 10 adet olmak üzere, harf sırasıyla sayfa sayfa listelenir. ‘Belediye seçiniz’ alanında Ankara - Kazan belediyesini seçip arama işlemi tamamlandıktan sonra Ankara - Kazan belediyesindeki ‘19’ adet mahalle toplam iki sayfada listelenir.

13 Aranılan mahalle adı bulunduğunda ekranın altına;
Aynı anda birden fazla mahalle silinmek istendiğinde, hepsini aynı anda silebilecek şekilde tasarlanmış ‘Sil’, Mahalle adı ve mahalle sabit tanıtım no değişikliklerinin yapabilmesi için kullandığımız ‘Güncelle’, Kullanıcının talebine göre döküm alınabilecek şekilde tasarlanmış ‘Rapor Al’, Sayfanın en altında ise ‘Etiket’ ve ‘Sil’ komutları yer alır. Bu komutlar yardımıyla ilgili mahallede(mahallelerde) değişiklik yapılabilir, silinebilir, etiket veya rapor alınabilir.

14 Örnek 12 : Kayıtlardan Balıkesir belediyesi Akdeniz mahallesini aramak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Öncelikle Değişiklik İşlemleri komutundan Mahalle seçeneği tıklanır. Mahalle Arama ekrana geldiğinde; aramak istediğimiz mahallenin Belediye adı - Balıkesir seçilir, Mahalle adı alanında iki türlü arama yönteminden (mahalle adı girilerek arama/ mahalle adı boş bırakılarak arama) biri olan mahalle adı girilerek arama seçilir, Mahalle adı girilerek arama yöntemi seçildiğinden, ‘Başlayan’, ‘İçeren’ veya ‘Birebir’ komutlarından faydalanılarak ‘Ara’ komutu tıklanarak mahalle arama işlemi tamamlanır, Mahalle adı alanına ‘AK’ girilerek ‘Başlayan’ komutu yardımıyla ‘Ara’ komutu tıklanır, Arama işlemi tamamlandıktan sonra, sayfa altına ‘1 kayıt bulundu’ uyarısı ile aradığımız mahalle listelenir.

15 Örnek 12 devam: Her bir mahalle adının yanında yer alan Mahalle Güncelle komutu aşağıdaki gibi çalışır: Mahalle Güncelle; komutu ile veri giriş operatöründen kaynaklanan mahalle ad ve sabit tanıtım no değişiklikleri yapılır. Mahalle Güncelle sayfasında, mahallenin adı ve sabit tanıtım no doğru bir şekilde girilerek ‘Onayla’ komutu tıklanarak güncelleme işlemi tamamlanır. Değişiklikten vazgeçilirse ‘İptal’ tuşu tıklanır.

16 Örnek 12 devam: Kayıtlardan Balıkesir belediyesi Varlık mahallesinin adını Bayraktar ve sabit tanıtım no 5 olarak değiştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım? Sırasıyla Değişiklik İşlemleri – Mahalle seçeneği tıklanır, Balıkesir belediyesi seçilir, Mahalle adı ‘V’ girilerek ‘Başlayan’ ve ‘Ara’ komutları yardımıyla bulunur, Bulunan ‘Varlık’ mahallesi sayfa altına listelenir, Varlık’ mahallesinin adının yanında yer alan ‘Güncelle’ komutu tıklanır,

17 Örnek 12 devam: Mahalle Güncelle sayfasında mahalle adı ‘Bayraktar’ ve sabit tanıtım no ‘5’ olarak değiştirilip ‘Onayla’ komutu tıklanarak Mahalle adı ve sabit tanıtım no’da istenilen değişiklik tamamlanmış olur. İşlem tamamlandıktan sonra ‘Kayıt güncellendi’ şeklinde bir uyarı ile mahalle arama sayfası geri gelir.

18 Örnek 12 devam: Her bir mahallenin yanında yer alan Mahalle Sil komutu aşağıdaki gibi çalışır:
Silinmek istenen her bir mahalle için, önce mahalle adı (adları) yanındaki ‘Sil’ , Sonra sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu kliklenerek Mahalle Sil ekranı ‘Alttaki Kayıtlar Silinecektir’ uyarısı altında silmek istediğimiz mahalle(lerin) adı (adları), ‘İptal’ ve ‘Onayla’ komutları ile ekrana gelir. Mahalle silinmek isteniyorsa ‘Onayla’ komutu tıklanır,

19 Örnek 12 devam: Silmek istediğimiz mahallenin altında kayıtlı Cadde Sokak VARSA;
Mahalle Sil ekranında ‘Sil’ komutuna ‘Onayla’ komutu ile onay verildiği halde ilgili mahalle(ler) silinmez ve ekranın tepesine ‘Akdeniz (mahalle adı), bağlı cadde sokak’ları olduğu için silinemedi’ uyarısı gelir. Bu durumda hala ilgili mahalle silinmek isteniyorsa sırasıyla, ilgili mahalle altındaki tüm bina, arsa, park, inşaat gibi tüm adres formlarının ve cadde sokak’ların silinmesi gerekir.

20 ‘Onayla’ komutu tıklandıktan sonra,
Örnek 12 devam: ‘Onayla’ komutu tıklandıktan sonra, Silmek istediğimiz mahallenin altında kayıtlı Cadde Sokak YOKSA; İlgili mahalle silinir ve Mahalle Arama ekranı sildiğimiz mahalle adedine göre ‘1 kayıt silindi’ / veya ‘2 kayıt silindi’/ veya ‘3 kayıt silindi’ uyarısı geri gelir, Aşağıdaki ekranda Hisarönü mahallesi altında kayıtlı cadde sokak olmadığı için, silme işlemi hemen tamamlanmıştır.

21 Örnek 12 devam:

22 Belediye altında kayıtlı tüm mahallelerin aynı anda silinmesi için;
Önce Mahalle adı başlığının yanında yer alan ‘Sil’ komutu tıklanarak tüm mahallelerin yanındaki ‘Sil’ kutucuklarının işaretlemesi sağlanır. Daha sonra sayfa altındaki ‘Sil’ komutu tıklanır, Mahalle sil sayfasında ‘Onayla’ komutu tıklanır. Onayla komutu tıklandıktan sonra mahalleler altında kayıtlı cadde sokaklar yok ise tüm mahalleleri aynı anda siler.

23 Örnek 13: Kazan belediyesindeki adı yanlış girilen FF- FFSG - FGGG adlı mahallelerin silmek istiyorum. Ne yapmalıyım? (FF- FFSG - FGGG adlı mahallelerin altında kayıtlı cadde sokak mevcut değildir) Değişiklik İşlemleri komutundan Mahalle seçeneği tıklanıp, Mahalle adı boş bırakılarak ‘Ara’ komutu tıklanır,

24 Örnek 13 devam: Mahalle adı girilmediği için Kazan belediyesi altındaki tüm mahalleler 3 sayfa olarak listelenir, FF- FFSG- FGGG adlı mahallelerin silinmesi için, önce silmek istediğimiz mahalle adlarının yanındaki ‘Sil’ komutu, daha sonra sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklanır,

25 Örnek 13devam: Sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklanarak mahalle sil onay
sayfasına geçildiğinde ‘Onayla’ komutu tıklanarak silme işlemi tamamlanmış olur.

26 Örnek 13 devam: Silme işlemi tamamlandıktan sonra 3 adet mahalle sildiğimiz
için ‘3 kayıt silindi’ uyarısı ile mahalle arama ekranına geri döner.

27 Örnek 14 : Kayıtlara daha ince yanlış girilen Balıkesir belediyesindeki Vatan mahallesini silmek istiyorum. Ne yapmalıyım? (Vatan mahallesinin altında kayıtlı 1.,2., ve 3. sokaklar mevcuttur / Fakat 1.,2. ve 3. sokaklarda adres formu mevcut değildir) Değişiklik İşlemleri komutundan Mahalle seçeneği tıklanıp, Mahalle Arama ekranı geldiğinde, Belediye adı seçildikten sonra, Mahalle adı alanına ‘VATAN’ ile ‘başlayan’ komutundan yararlanarak ‘Ara’ komutu tıklanır,‘Vatan’ mahallesi altında 1,2, ve 3. sokaklar sayfanın altına listelenir, ‘Vatan’ mahallesinin silinmesi için öncelikle 1., 2., ve 3. sokakların silinmesi gerekir.

28 Örnek 14 devam: Sayfada gördüğümüz tüm sokakları silmek istediğimiz için, cadde sokak adı’nın yanında yer alan ‘Sil’ ve daha sonra sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutlarını tıklamamız yeterli olacaktır. (Cadde sokak adı’nın yanındaki ‘Sil’ kutucuğu tıklandığında otomatik olarak 1., 2., ve 3. Sokak adlarının yanındaki ‘Sil’ kutucukları da tıklanır.)

29 Örnek 14 devam: Cadde Sokak Sil onay sayfası geldiğinde, ‘Onayla’ komutu tıklanır, 1., 2. ve 3.sokaklar altında kayıtlı adres formu olmadığı için onayla komutundan sonra cadde sokak silme işlemi tamamlanır.

30 Örnek 14 devam: Cadde Sokak silme işlemi tamamlandıktan sonra sildiğimiz kayıt adedini gösteren ‘3 kayıt silindi’ ifadesiyle cadde sokak arama sayfasına geri döner.

31 Örnek 14 devam: Vatan mahallesi altında kayıtlı 1.,2.,3. sokakların silme işlemi tamamlandıktan sonra; ‘Vatan’ mahallesini silmek için; Örnek 13’de anlatıldığı gibi Değişiklik işlemleri komutundan Mahalle seçeneği tıklanır, mahalle adı alanına ‘V’ girilerek ‘başlayan’- ‘Ara’ komutları yardımıyla bulunup seçildikten sonra silmek istediğimiz önce mahalle adının yanındaki ‘Sil’ komutu, daha sonra sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklanır,

32 Örnek 14 devam: Mahalle Sil; ekranı ‘Alttaki Kayıtlar Silinecektir’ uyarısı altında silmek istediğimiz mahalle adı, ‘İptal’ ve ‘Onayla’ komutları ile ekrana gelir. ‘Onayla’ komutu tıklanıp, cadde sokak silme işlemi tamamlanınca, sildiğimiz kayıt adedini gösteren ‘1 kayıt silindi’ ifadesiyle mahalle arama sayfasına geri gelerek silme işlemi tamamlanır.

33

34 Cadde Sokak Arama sayfasında da daha önce kayıt ekle komutunda anlatılan yeni cadde sokak girişi sayfasındaki tüm kurallar geçerli olup, tek fark bu sayfada kayıt ekleme yapılmayıp, arama, güncelleme, rapor alma, silme ve etiket alma işlemlerinin yapılmasıdır. Cadde Sokak arattırılmak istendiğinde; Değişiklik İşlemleri komutundan Cadde Sokak seçeneği tıklanarak Cadde Sokak Arama sayfasına geçilir.

35 1. CADDE SOKAK ADI BOŞ BIRAKILARAK ARAMA
(mahalledeki tüm cadde sokakların listelenmesi) Cadde Sokak Arama ekranında; Belediye adı seçilip, Mahalle Adı ‘....’ ile başlayan (aramak istediğimiz mahalle adının ilk harfi)VEYA, ‘....’ yi içeren(aramak istediğimiz mahalle adının içinde geçen bir harf) VEYA, ‘....’ birebir (aramak istediğimiz mahalle adının tamamı) girilerek ‘Ara’ komutu tıklandığı zaman (Cadde sokak adı, türü, gelişmişlik türü, mevki adı, sabit tanıtım no boş bırakılır) İlgili mahalle altında kayıtlı kaç adet cadde sokak varsa, her sayfada maksimum 10 adet olmak üzere, alfabetik sıraya göre sayfa sayfa listelenir.

36 Aşağıdaki listede görülebileceği gibi ilgili mahalle altında kayıtlı kaç adet cadde sokak varsa, her sayfada maksimum 10 adet olmak üzere, alfabetik sıraya göre sayfa sayfa listelenir.

37 Bundan sonra ‘Güncelle’ komutundan yararlanılarak istenilen değişiklik yapılabilir. ‘Sil’ komutundan yararlanarak istenilen cadde sokak altında kayıtlı adres formu yok ise silinebilir. ‘Rapor Al’ komutundan yararlanarak istenilen cadde sokağın altında kayıtlı adres formlarının dökümü alınabilir.

38 2. CADDE SOKAK ADI GİRİLEREK ARAMA
Cadde Sokak Arama ekranında; Belediye adı seçilip, Mahalle Adı ‘....’ ile ‘başlayan’ veya ‘içeren’ veya ‘birebir’ komutlarından yararlanarak ‘Ara’ komutu tıklanarak bulunup, seçildikten sonra, Cadde sokak adı (Sadece baş harfi girilirse, ilgili mahalle altında girilen harf ile başlayan tüm cadde sokakları listeler) (biliniyorsa) cadde sokak türü, (biliniyorsa) gelişmişlik türü (biliniyorsa) cadde sokak sabit tanıtım no,girilerek, ‘Ara’ komutu tıklanır.

39

40 ‘Güncelle’ komutundan yararlanılarak istenilen değişiklik yapılabilir
‘Güncelle’ komutundan yararlanılarak istenilen değişiklik yapılabilir. ‘Sil’ komutundan yararlanarak istenilen cadde sokak altında kayıtlı adres formu yok ise silinebilir. ‘Rapor Al’ komutundan yararlanarak Papatya sokağın altında kayıtlı 1-33 arası adres formlarının dökümü alınabilir.

41 Örnek 15 : Kayıtlardan Balıkesir belediyesi Tepe mahallesindeki tüm cadde sokakları aramak istiyorum. Nasıl arayabilirim? Balıkesir belediyesi seçilip, Tepe mahallesi başlayan, içeren, birebir komutları yardımıyla bulunup, seçildikten sonra, ‘Ara’ komutu tıklanmış ve aradığımız cadde sokaklar ekranın alt kısmında listelenmiştir.

42 Örnek 15 devam: Listede ‘Sil’ komutundan sonra sırasıyla cadde sokağın adı, türü, (veya) mevki adı, gelişmişlik durumu, sabit tanıtım kodu,tek başlangıç ve bitiş, çift başlangıç ve bitiş ve en son olarak da ‘Güncelle’ ve ‘Rapor Al’ komutları yer almaktadır. Sayfa altında ise listedeki cadde sokakların silinmesi için kullandığımız ‘Sil’ ve etiket dökümü için kullandığımız ‘Etiket’ komutları yer almaktadır.

43 Örnek 16 : Kayıtlardan Ankara Kazan belediyesi Cumhuriyet mahallesi Pınar sokağı aramak istiyorum. Nasıl arayabilirim? Yukarıdaki örnekte Ankara ili Kazan belediyesi seçilip, Cumhuriyet mahallesi ‘C’ – ‘başlayan’ ve ‘Ara’ komutları yardımıyla bulunup, seçildikten sonra, Cadde sokak adı ‘Pınar’, Cadde sokak türü ‘4-Sokak’ olarak girilip, ‘Ara’ komutu tıklanmış ve aradığımız sokak ekranın alt kısmında listelenmiştir.

44 Örnek 16 devam: ‘Pınar’ sokağı aramak için;
Cadde sokak adı alanına ‘PINAR’ girmek yerine, sadece ‘P’ veya ‘PI’ veya ‘PIN’ olarak girilip arama yaptırılabilir. Örneğimizde Cadde sokak adı ‘PINAR’ olarak girilip, ‘Ara’ komutu tıklanarak aradığımız sokak ekranın alt kısmında listelenmiştir.

45 Her bir cadde sokağın sonunda yer alan ‘Güncelle’ komutu aşağıdaki gibi çalışır
Örnek 15’deki listeden 2 no’lu sokağa ait ‘Güncelle’ komutuna basıldığında; Cadde sokak adı, türü, gelişmişlik durumu ve sabit tanıtım no bilgilerinde istenilen değişiklik yapıldıktan sonra ‘Onayla’ komutu tıklanır, Değişiklikten vazgeçilirse ‘İptal’ komutu tıklanır.

46 Örnek 17: Balıkesir belediyesi Akdeniz mahallesinde, Menekşe Caddesini küme evleri - gelişmişlik durumunu 3- gelişmemiş olarak nasıl değiştirebilirim? Sırasıyla Değişiklik işlemleri – mahalle seçeneği tıklanır, Mahalle Arama sayfasından belediye adı girilerek, Akdeniz mahallesi bulunup seçildikten sonra, Cadde sokak adı alanı boş bırakılıp ‘Ara’ komutu tıklanırsa ‘Akdeniz’ mahallesi altındaki tüm cadde sokaklar listelenir. ‘Menekşe’ caddesine sokağa ait ‘Güncelle’ komutuna basıldığında Adres Formu Güncelle sayfasına geçilir,

47 Örnek 17 devam: Adres Formu Güncelle sayfasında gelişmişlik durumu 1- 3 olarak, cadde sokak türü 3- cadde - 5- Küme evleri olarak değiştirilip Onayla komutu ile güncelle işlemi tamamlanır.

48 Örnek 17 devam: Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra, kayıt güncellendi şeklinde bir uyarı ile cadde sokak arama sayfasına geri döner. Sayfa altına gelen liste incelendiğinde yapılan değişik görülebilir.

49 Her bir cadde sokağın başında yer alan ‘Sil’ komutu aşağıdaki gibi çalışır.
Sırasıyla Değişiklik işlemleri altında cadde sokak seçeneği tıklanır, Cadde Sokak Arama sayfasından belediye adı girilerek, aranılan cadde sokağın mahallesi bulunup seçildikten sonra, Cadde sokak adı alanı boş bırakılıp ‘Ara’ komutu tıklanırsa ilgili mahalle altında kayıtlı tüm cadde sokaklar listelenir. Gelen listenin en üstünde yer alan ‘Sil’ komutu tüm cadde sokakların silinmesi için tasarlanmıştır. Bu komut tıklandığında, listedeki tüm cadde sokakların yanındaki kutucuk otomatik olarak işaretlenir ve silme işlemi başlatılır. Sadece tek bir cadde sokak silinmek isteniyorsa, bu cadde sokağın hizasındaki ‘Sil’ komutu tıklanır,

50 Her bir cadde sokağın başında yer alan ‘Sil’ komutu aşağıdaki gibi çalışır.
Sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklandığında cadde sokak sil ekranına geçilir. Cadde Sokak Sil ekranında ‘Onayla’ komutu tıklanıp, cadde sokağın altında kayıtlı adres formu yoksa silme işlemi tamamlanır. Sayfa altına gelen cadde sokak listesinde ilgili cadde sokağın hizasında tek başlangıç- tek bitiş veya çift başlangıç- çift bitiş değerleri dolu ise o cadde sokak altında kayıtlı adres formu bilgilerinin var olduğu anlaşılır.

51 SİLMEK İSTEDİĞİMİZ CADDE SOKAĞIN ALTINDA KAYITLI ADRES FORMU YOKSA
SİLMEK İSTEDİĞİMİZ CADDE SOKAĞIN ALTINDA KAYITLI ADRES FORMU YOKSA   Cadde sokağın adı - – sabit tanıtım no’su - türü- gelişmişliği- yakınlık kodu –mevki adı- tek başlangıç- tek bitiş- çift başlangıç – çift bitiş başlıkları ile sayfa başında yer alan ‘Sil’ komutu tıklanıp aşağıdaki ‘Sil’ komutu kliklendiğinde ‘Sil’ komutu şu şekilde çalışır.

52 SİLMEK İSTEDİĞİMİZ CADDE SOKAĞIN ALTINDA KAYITLI ADRES FORMU YOKSA
SİLMEK İSTEDİĞİMİZ CADDE SOKAĞIN ALTINDA KAYITLI ADRES FORMU YOKSA   Öncelikle ‘Alttaki kayıtlar silinecektir’ uyarısı altında Cadde Sokak Sil sorgu ekranı gelir. Bu sorgu ekranı ile kullanıcıdan silinmek istenilen cadde sokağa ait ikinci bir kez onay istenir. ‘Onayla’ komutu tıklanıp, silmek istediğimiz cadde sokağa silme onayı verdikten sonra, ‘Cadde Sokak Arama’ ekranına geri dönerek ekranın tepesine ‘1 kayıt silindi’ uyarısı ile istenilen cadde sokak silme işlemi tamamlanmış olur.

53 SİLMEK İSTEDİĞİMİZ CADDE SOKAĞIN ALTINDA KAYITLI
ADRES FORMU VARSA Cadde sokak bilgilerini silebilmemiz için tek şart, ilgili cadde sokağın altında Adres Formu bilgileri olmamasıdır.

54 SİLMEK İSTEDİĞİMİZ CADDE SOKAĞIN ALTINDA KAYITLI
ADRES FORMU VARSA Silmek istediğimiz cadde sokağın altında kayıtlı adres formu varsa, ‘Onayla’ komutu tıklanarak silmek istediğimiz cadde sokağa silme onayı verildiği halde, İlgili cadde sokak kaydını silmez ve ekranın yukarısında ‘LALE(cadde sokak adı), bağlı adres formları olduğu için silinemedi’ şeklinde bir uyarı verir.

55 Örnek 18: Balıkesir belediyesi Akdeniz mahallesinde, dış kapı no 1 : 2, 4, 6 , 8 , 10 nolu işyerleri olan Lale sokağını kayıtlardan nasıl silebilirim? Sırasıyla değişiklik işlemleri komutu altındaki cadde sokak seçeneği tıklanır, Cadde sokak arama sayfasından belediye adı - Balıkesir girilir, Mahalle adı alanına ‘Akdeniz’ girilip ‘Birebir’ komutu yardımıyla ‘Ara’ komutu tıklanır, Aranılan cadde sokağın mahallesi- Akdeniz bulunup seçildikten sonra, Cadde sokak adı alanına giriş yapmadan ‘Ara’ komutu tıklanır ve Balıkesir belediyesi altında kayıtlı tüm cadde sokaklar sayfa altına listelenir. Ekrana gelen listeden ‘Lale’ sokağının altında kayıtlı adres formları olduğu çift başlangıç ‘2’ ve çift bitiş ‘10’ anlaşılmaktadır. Listeden sadece ‘Lale’ sokağı silmek istediğimiz için, ‘Lale’ sokağının hizasındaki ‘Sil’ komutu ve sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklandığında cadde sokak sil ekranına geçilir.

56 Örnek 18 devam: Cadde sokak sil ekranında, Lale sokağın silinmesi için ikinci bir kez ‘Onayla’ komutu ile onay verildikten sonra, cadde sokağın altında kayıtlı adres formu yoksa silme işlemi tamamlanır. Fakat Lale sokağın altında kayıtlı 2-10 arası adres formu bilgileri olduğu için, silme işlemini yapmaz ve ekranın yukarısında ‘Lale, bağlı adres formları olduğu için silinemedi’ şeklinde bir uyarı verir. Bu uyarı dikkate alınarak, silme işlemi yapılıp yapılmayacağı tekrar gözden geçirilerek, silmek isteniyorsa öncelikle Lale sokağın altında kayıtlı arası adres formlarının silinmesi gerekir. Lale sokağın altında kayıtlı adres formu varsa, ilgili cadde sokak kaydını silmez ve ekranın yukarısında ‘Lale, bağlı adres formları olduğu için silinemedi’ şeklinde bir uyarı verir.

57 Örnek 19: Örnek 17’deki Balıkesir belediyesi Akdeniz mahallesindeki Menekşe küme evleri kayıtlardan nasıl silebilirim? Yandaki listeye bakıldığında Menekşe küme evlerinin hizasındaki tek başlangıç, tek bitiş ve çift başlangıç, çift bitiş değerlerinin boş yani Menekşe küme evler altında kayıtlı bina, arsa, park v.s. adres formu bilgileri olmadığını anlayabiliriz.

58 Örnek 19: Örnek 17’deki Balıkesir belediyesi Akdeniz mahallesindeki Menekşe küme evleri kayıtlardan nasıl silebilirim? Önce Menekşe küme evlerinin yanındaki ‘Sil’, sonra sayfa altındaki ‘Sil’ komutu tıklandığında cadde sokak sil ekranı gelir, Menekşe küme evlerinin altında kayıtlı bina, arsa, park v.s. adres bilgileri olmadığı için cadde sokak sil ekranında ‘Onayla’ komutuna onay verildiğinde, Menekşe küme evlerinin silme işlemi tamamlanmış olur.

59

60 Değişiklik işlemleri komutundan Adres Formu tıklanarak, Adres Formu Arama sayfasına geçilir.
Adres Formu Arama sayfasında da daha önce kayıt ekle Adres Formu Girişi sayfasında anlatılan tüm kurallar geçerli olup, tek fark bu sayfada kayıt ekleme yapılmayıp, arama, güncelleme, rapor alma, silme ve etiket alma işlemlerinin yapılmasıdır.

61 Adres Formu Arama sayfasında belediye adı girilerek, aranılan adres formunun mahallesi bulunup seçildikten sonra, Cadde sokak adı alanında aranılan adres formunun cadde sokağı bulunup seçilir, ve ‘Ara’ komutu tıklanarak, Cadde sokaklar altında kayıtlı tüm adres formları sayfa altına listelenir.

62 Gelen listede Dış kapı no1- Dış kapı no2 - İç kapı no 1- İç kapı no 2- Nitelik- Nitelik kodu - Başka cadde sokak adı - Başka cadde sokak kapı no- Ada- Pafta – Parsel ve Site- Blok adı başlıkları yer alır, Sayfa altında yer alan ‘Etiket’ komutu ile sayfanın etiket dökümü alınabilir, Her bir numaranın başında ‘Sil’, sonunda ise ‘Güncelle’ komutu yer alır, Her bir numaranın başında yer alan ‘Sil’ komutu ise şöyle çalışır: Sadece tek bir numara silinmek isteniyorsa, önce bu numaranın yanındaki ‘Sil’ , sonra sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklandığında cadde sokak sil ekranına geçilir, Adres Formu Silme Onay ekranında ‘Onayla’ komutu tıklanarak adres formu silme işlemi tamamlanır, Yandaki listede sadece dış kapı no 1= 2 ve 6 silinmek istendiği için, 2 ve 6’nın yanındaki ‘Sil’ kutucuğu işaretlenmiştir.

63 .

64 Sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklandığında Cadde Sokak Silme Onay ekranına geçilir.
Adres Formu Silme Onay ekranında ‘Onayla’ komutu tıklanarak 2-6 no’lu işyerlerini silme işlemi tamamlanır.

65 Eğer listedeki 2, 4, 6, 8 ve 10 numaralar silinmek istenseydi tüm numaraların tek tek tıklanması yerine, önce dış kapı no 1 başlığının yanında yer alan ‘Sil’ (Bu kutucuk tıklandığında program tarafından otomatik olarak sayfadaki tüm numaraların yanındaki ‘Sil’ kutucuğu işaretlenir) sonra sayfa altındaki ‘Sil’ komutunun tıklanması yeterli olacaktır. Sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklandığında Cadde Sokak Silme Onay ekranına geçilir. Adres Formu Silme Onay ekranında ‘Onayla’ komutu tıklanarak no’lu işyerlerini silme işlemi tamamlanır.

66 Her bir numaranın sonunda yer alan ‘Güncelle’ komutu ise şöyle çalışır:
2, 4, 6, 8 ve 10 numaralı özel işyerleri sırayla ‘Eczane- Kuaför- Diş Doktoru- Terzi- Telefon Bayi’ olduğunu düşünelim. Listede görüldüğü gibi bunlar kayda geçirilmemiştir. O halde her bir numaranın yanındaki ‘Güncelle’ komutu tıklanarak Adres Formu Güncelle sayfasından söz konusu değişiklikler yapılabilir. 2 numaranın hizasındaki ‘Güncelle’ komutu tıklanarak Adres Formu Güncelle sayfasına geçilir.

67 Adres Formu Güncelle sayfasında; 2 numaradaki Eczane için; Adres Formu Güncelle sayfasında Nitelik alanına Eczane girişi yapılarak ‘Onayla’ komutu tıklanarak işlem tamamlanır.

68 Adres Formu Güncelle işlemi sayfasında; 2 numaradaki Eczane için tamamlandıktan sonra, sayfa altındaki listede yapılan değişiklik hemen görülebilir.

69 4 numaranın hizasındaki ‘Güncelle’ komutu tıklanarak Adres Formu Güncelle sayfasına geçilir.

70 4 numaradaki Kuaför için; Adres Formu Güncelle sayfasında Nitelik alanına Kuaför girişi yapılarak ‘Onayla’ komutu tıklanarak işlem tamamlanır.

71 2 ve 4 numara için yapılan işlemlerin aynısı 6, 8 ve 10 numara için tekrar edilerek
aşağıdaki listeli ekrana ulaşılır.

72 Örnek 20: Şimdiye kadar anlatılan anlatılanları daha da pekiştirmek için cadde sokak ilavesi yaparak kayıt ilavesi işlemini sıfırdan başlatalım, daha sonra eklediğimiz bu cadde sokağı silelim. Kayıt ekle komutundan cadde sokak seçeneğini tıklayarak, yeni cadde sokak girişi sayfasından Balıkesir belediyesi Akdeniz mahallesinde Sırameşeler sokağını ilave edelim. Sırameşeler sokağının altında bina, park, arsa v.s. adres formu bilgilerini ilave etmeyelim. Bu durumda ekranın en tepesinde ‘Yeni Kayıt Eklendi’ ve ‘Son Eklenen Kayıt’ ifadeleriyle son eklenen cadde sokağın adını, türünü, (veya) mevki adını, gelişmişliğini, sabit tanıtım no’sunu, Güncelle ve Sil komutlarıyla ekranın altında gösterecektir.

73 Örnek 20 devam: Yeni cadde sokak girişi sayfasında, ‘Güncelle’ komutunun yanındaki ‘Sil’ komutu kliklendikdikten sonra, ilgili cadde sokağa ait Cadde Sokak Sil (onay) ekranı gelir. Bu sorgu ekranı ile kullanıcıdan silinmek istenilen cadde sokağa ait ikinci bir kez onay istenir. ‘Onayla’ komutu tıklanır ise Sırameşeler sokağının altında bina, park, arsa v.s. adres formu bilgileri olmadığı için, Sırameşeler sokağa ait bilgiler silinir ve tekrar geriye dönüş söz konusu olamaz, ‘Silmekten vazgeçilir ise ‘İptal’ komutu tıklanır. Sırameşeler sokak silindikten sonra, yeni cadde sokak girişi ‘1 kayıt silindi’ şeklinde bir uyarı ile geri gelir.

74 Örnek 21 : Örnek 22’deki Sırameşeler sokağının altında 1, 3, 5, 7A ve 7 nolu adres formu bilgileri kayıtlı ise, Sırameşeler sokağını kayıtlardan nasıl silebilirim? I.aşama: Değişiklik işlemlerinden cadde sokak seçeneği tıklanıp cadde sokak arama sayfasından belediye adı ‘BALIKESİR’ seçilir, Mahalle adı ‘AKDENİZ’ bulunup seçildikten sonra, Cadde sokak adı ‘SIRAMEŞELER’ girilip ‘Ara’ komutu ile arattırılır, ‘SIRAMEŞELER’ sokağı bulunduktan sonra,

75 Örnek 21 devam: Cadde sokak adının yanındaki ‘Sil’ komutu kliklenip, sayfa altındaki ‘Sil’ komutu tıklandığında ilgili cadde sokağa ait Cadde Sokak Sil (onay) ekranı gelir. Bu sorgu ekranı ile kullanıcıdan silinmek istenilen cadde sokağa ait ikinci bir kez onay istenir. ‘Onayla’ komutu tıklanır ise cadde sokak altında kayıtlı adres formu yok ise, ilgili cadde sokağa ait bilgiler silinir, Sırameşeler altında kayıtlı 1, 3, 5, 7A ve 7 no’lu adres formu bilgileri mevcut olduğu için, ‘SIRAMEŞELER, bağlı cadde sokakları olduğu için silinemedi’ şeklindeki uyarı ile cadde sokak arama sayfasına geri döner, Hala Sırameşeler sokağının silinmesi isteniyorsa öncelikle 1, 3, 5, 7A ve 7 no’lu adres formu bilgilerinin silinmesi gerekmektedir.

76 Örnek 21. devam: II.aşama: Sırameşeler sokağındaki 1, 3, 5, 7A ve 7 no’lu adres formu bilgilerinin silinmesi için aşağıdaki adımlar takip edilir. Değişiklik İşlemlerinden Adres Formu seçeneği tıklanıp, Adres Formu Arama sayfasından belediye adı ‘BALIKESİR’ girilir, Mahalle adı ‘AKDENİZ’ bulunup seçildikten sonra, cadde sokak adı ‘SIRAMEŞELER’ girilip ‘Ara’ komutu ile arattırılır, ‘Temizle’ komutunun yanındaki ‘Ara’ komutu tıklanarak, Sırameşeler altında kayıtlı tüm numaralar sayfa altına listelenir.

77 Örnek 21 devam : 1, 3, 5, 7A ve 7 no’lu adres formu bilgilerinin silinmesi için her bir numaranın yanında yer alan ‘Sil’ komutu kliklenip ( ya da tüm adres formları silineceği için sadece dış kapı no 1’in yanındaki ‘Sil’ komutu kliklenip), sayfa altındaki ‘Sil’ komutu tıklanır.

78 geldikten sonra ‘Onayla’ komutu ile silme işlemi tamamlanır.
Örnek 21 devam: Silmek istediğimiz adres formlarının listesi ( A) ekrana geldikten sonra ‘Onayla’ komutu ile silme işlemi tamamlanır. Adres Formu silme işlemi tamamlandıktan sonra, Sırameşeler altında 5 adet kaydı sildiğimiz için, sildiğimiz kayıt adedini gösteren ‘5 kayıt silindi’ uyarısı ile adres formu arama sayfasına geri döner

79 Örnek 21 devam:Sırameşeler sokağı altındaki kayıtları sildikten sonra I. Aşamada
anlatılan işlemler adım adım tekrar edilerek Sırameşeler sokağı silinebilir.

80 Örnek 21 devam:

81 Örnek 22: Sırameşeler sokağının kayıtlardan silinip silinmediğine bakmak istiyorum. Nasıl bakabilirim? Değişiklik işlemlerinden cadde sokak seçeneği tıklanıp, cadde sokak arama sayfasından belediye adı ‘BALIKESİR’seçilir, Akdeniz mahallesi bulunup seçildikten, sonra cadde sokak adı boş bırakılarak ‘Ara’ komutu tıklandığında Akdeniz mahallesi altında kayıtlı tüm cadde sokakların yer aldığı tek bir sayfa açılır. Sayfayı incelediğimizde Lale ve 2. Sokağın kayıtlarda mevcut olduğu, Sırameşeler sokağının sayfada yer almadığı ve kayıtlardan silindiği görülebilir.

82 13 numaradaki özel işyerinin saatçi olarak girişi yapılmamıştır.
ÖRNEK 23: Ankara Kazan belediyesi Cumhuriyet mahallesinde Tamer sokağa ait dış kapı no 1 = 1 ,3 , 5 , 7 , 9 numaradaki özel işyerinin diş doktoru olarak girişi yapılmamış, 13 numaradaki özel işyerinin saatçi olarak girişi yapılmamıştır. Söz konusu bu girişleri Adres Formlarına nasıl yansıtabilirim? Öncelikle Değişiklik İşlemlerinden Adres Formu seçeneği tıklanarak, Adres Formu Arama sayfası açılır. Bu sayfada sırasıyla; Belediye adı Ankara- Kazan seçilir, Mahalle Adı alanına ‘C’ girilip ‘başlayan’ ve ‘Ara’ komutu yardımıyla ‘Cumhuriyet’ bulunup seçilir, Cadde sokak adı alanına, ‘T’ girilip ‘başlayan’ ve ‘Ara’ komutu yardımıyla ‘Tamer’ bulunup seçilir, Sayfa altında yer alan ‘Ara’ komutu tıklandığında Tamer sokak altında kayıtlı dış kapı no 1 = 1, 3, 5, 7, 9 ve 13 listelenir.

83 ÖRNEK 23 devam: Her bir dış kapı için tasarlanmış, sayfa sonunda yer alan ‘Güncelle’ komutu yardımıyla istenilen tüm değişiklikler yapılabilir. Tamer sokağı seçili durumda iken 9 nolu özel işyeri için; 9 numaralı konutun karşısında yer alan ‘Güncelle’ komutu tıklanarak Adres Formu Güncelle sayfası açılır. Nitelik = Diş Doktoru olarak girilip ‘Onayla’ komutu tıklanır.

84 ÖRNEK 23 devam: Tamer sokağı seçili durumda iken 9 nolu özel işyeri için;
Onayla komutundan hemen sonra, sayfa altındaki listede 9 numaranın diş doktoru olarak değiştiği görülebilir.

85 ÖRNEK 23 devam: Tamer sokağı seçili durumda iken 13 nolu özel işyeri için;
13 numaralı arsanın karşısında yer alan ‘Güncelle’ komutu tıklanarak Adres Formu Güncelle sayfası açılır. Nitelik = Saatçi olarak değiştirilip ‘Onayla’ komutu tıklanarak istenilen değişiklikler tamamlanır.

86 ÖRNEK 23 devam: Tamer sokağı seçili durumda iken 13 nolu özel işyeri için;
Onayla komutundan hemen sonra, sayfa altındaki listede 13 numaranın saatçi olarak değiştiği görülebilir.

87

88 Değişiklik İşlemleri komutundan Köy Adres Formu tıklanarak, Köy Adres Formu Arama sayfasına geçilir.

89 Köy Adres Formu Arama sayfasında da daha önce kayıt ekle Köy Adres Formu sayfasında anlatılan tüm kurallar geçerli olup, tek fark bu sayfada kayıt ekleme yapılmayıp, arama, güncelleme, rapor alma, silme ve etiket alma işlemlerinin yapılmasıdır. Köy Adres Formu Arama sayfasında belediye adı girilerek, aranılan adres formunun mahallesi bulunup seçildikten sonra, cadde sokak adı alanında aranılan köy adres formunun cadde sokağı bulunup seçilir ve ‘Ara’ komutu tıklanarak cadde sokak altında kayıtlı tüm köy adres formları sayfa altına listelenir. Sayfa altına gelen listede Dış kapı no1 - Dış kapı no2 - Hane halkı sorumlusunun adı- Soyadı- İç kapı no 1- İç kapı no 2 - Site adı – Nitelik ve Nitelik kodu başlıkları yer alır. Sayfa altında yer alan ‘Etiket’ komutu ile sayfanın etiket dökümü alınabilir. ‘Sil’ komutu ile adres formları silinebilir, ‘Güncelle’ komutu adres formları güncellenebilir.

90

91 Değiştirilmek istenen numaranın hizasındaki ‘Güncelle’ komutu tıklanarak Dış kapı no 1, (varsa)dış kapı no 2, Hane Halkı Reisi Adı Soyadı, (varsa) iç kapı no 1, (varsa) iç kapı no 2, nitelik kodu, nitelik, konut veya kamu işyeri ise nitelik kodu ayrıntı ve (varsa) site adı bölümlerinde istenilen değişiklik tamamlandıktan sonra ‘Onayla’ komutu ile Köy Adres Formu güncelleme işlemi tamamlanır. Sadece tek bir numara silinmek isteniyorsa, önce silinmek istenen numaranın başındaki ‘Sil’ , sonra sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklandığında köy adres formu sil ekranına geçilir. Köy Adres Formu Sil ekranında ‘Onayla’ komutu tıklanarak silme işlemi tamamlanır. Birden fazla numara silinmek isteniyorsa, önce dış kapı no 1’in yanındaki ‘Sil’ sonra sayfa altında yer alan ‘Sil’ komutu tıklandığında köy adres formu sil ekranına geçilir.

92 Belediye adı Çardakbaşı(köy)- ALPU- ESKİŞEHİR seçilir,
ÖRNEK 24: Eskişehir Alpu belediyesi Çardakbaşı köyünde Birinci mahallesi altında kayıtlı Duru sokağın numaraları A -10 ve 10A şeklinde olsun. 10A olarak kayıtlarda gözüken Samanlığı kayıtlardan nasıl silebilirim? 4 numaralı konutun karşısındaki hane halkı sorumlusunun soyadını ‘Dal’ iken ‘Bal’ olarak nasıl değiştirebilirim? Değişiklik işlemlerinden köy adres formu tıklanarak köy adres formu arama sayfasına geçilir, Belediye adı Çardakbaşı(köy)- ALPU- ESKİŞEHİR seçilir, Mahalle adı BİRİNCİ aranıp bulunur ve seçilir, Cadde Sokak adı DURU aranıp bulunur ve seçilir, DURU sokak seçili durumda iken ‘Ara’ komutu tıklanarak Duru sokağın altında kayıtlı köy adres formları sayfa altına aşağıdaki gibi listelenir.

93 ÖRNEK 24 devam:

94 ÖRNEK 24 devam : 10A olarak kayıtlarda gözüken Samanlığı silmek için önce 10A hizasındaki ‘Sil’, sonra sayfa altındaki ‘Sil’ komutu tıklanır. ‘Onayla’ komutu ile silme işlemine onay verilerek işlem tamamlanır. 10A’yı kayıtlardan sildikten sonra ‘1 kayıt silindi’ şeklinde bir uyarı ile Yeni Köy Adres Formu Girişi sayfasına geri döner.

95 ÖRNEK 24 devam: Adres Formu Arama sayfasında 4 numaralı konutun karşısında ‘Güncelle’ komutu tıklanarak Hane Halkı Sorumlusunun Soyadı alanında yazılı olan ‘DAL’ ‘BAL’ olarak değiştirilerek ‘Onayla’ komutu tıklanır.

96 ÖRNEK 24 devam: En son olarak aşağıdaki liste incelendiğinde yapmak istediğimiz değişikliklerin tamamlandığını görebiliriz. ‘Etiket’ komutu ile listedeki numaraların etiket dökümü yapılabilmektedir.

97 Örnek 25: Eskişehir – Mihallıçık altında ÇALCI köyüne bağlı Yukarıtepe yayla evlerini ve aynı zamanda ÇALÇI köyü (merkezi) altındaki haneleri nasıl kayıt altına alabilirim? Eskişehir – Mihallıçık altında ÇALCI köyüne bağlı Yukarıtepe yayla evlerini kayda eklemek için sırasyla; Kayıt ekle komutu altından Mahalle seçeneği tıklanarak, Yeni Mahalle Girişi sayfasına geçilir.

98 Örnek 25 devam: Yeni Mahalle Girişi sayfasında Köy butonu tıklanır,
Köy adı alanında ÇALCI (Köy)- MİHALLIÇCIK- ESKİŞEHİR seçilir, Köye Bağlı Alt Yerleşim Yeri Adı alanına ‘YUKARITEPE’ girilir, Köye Bağlı Alt Yerleşim Yeri Tipi ‘Yayla Evleri’ seçilir, Cadde Sokak Yapılaşması Var mı? Soruna Evet veya Hayır denebilir (cadde sokak yapılaşması olmadığını düşünerek bu kutucuğu boş bırakalım) ‘Kaydet’ komutu tıklanarak Yukarıtepe yayla evleri girişi tamamlanmış olur.

99 Örnek 25 devam: Yukarıtepe yayla evleri altında kayıtlı 9 haneye ait bilgileri girmek için sırasıyla; Kayit Ekle komutundan Köy Adres Formu seçeneği tıklanarak Yeni Köy Adres Formu sayfasına geçiş yapılır.

100 Örnek 25 devam: Yeni Köy Adres Formu sayfasında sırasıyla, Eskişehir – Mihallıçık altında ÇALCI köyü seçilir, Yukarıtepe küme evleri arattırılır ve seçilir, Yukarıtepe seçili durumda iken dış kapı no 1 : 1 – Mehmet Sağlam için veri girişine başlanır.

101 Örnek 25 devam: Yukarıtepe yayla evleri altında dış kapı no 1 = 1 MEHMET SAĞLAM’a ait veri girişi tamamlandıktan sonra sayfa altına son eklenen kaydı aşağıdaki gibi gösterir.

102 Örnek 25 devam: Yukarıtepe yayla evleri altında kayıtlı 8 hane ve samanlığın girişi tamamlandıktan sonra, ‘Kaydet’ komutu yanındaki ‘Listele’ komutu tıklandığında, sayfa altına aşağıda görüldüğü gibi liste gelir.

103 Örnek 25 devam: Eskişehir – Mihallıçık altında ÇALCI köyünde oturan hanelerin girişleri için sırasıyla kayıt ekle komutu altından Köy Adres Formu seçeneği tıklanarak Yeni Köy Adres Formu Girişi sayfasına geçilir.

104 Örnek 25 devam: Yeni Köy Adres Formu Girişi sayfasında sırasıyla,
Belediye adı alanında Eskişehir – Mihallıçık altında ÇALCI köyü seçilir, mahalle ve cadde sokak adı alanları boş bırakılarak, Dış kapı no 1 = 1, Hane halkı sorumlusunun adı = HASAN, Hane halkı sorumlusunun soyadı = KARADAĞ, Nitelik Kodu = 1- konut, Nitelik kodu ayrıntı = dolu konut seçilerek, ‘Kaydet’ komutu ile 1 nolu hanede oturan HASAN KARADAĞ için veri girişi tamamalanır.

105 Örnek 25 devam: Dış kapı no 1 = 2, 3,
Örnek 25 devam: Dış kapı no 1 = 2, 3,......,9 için aynı işlemler tekrar edilerek yaptığımız tüm girişleri görmek için ‘Listele’ komutu tıklandığında yaptığımız girişler aşağıdaki görüldüğü gibi listelenir.

106 Örnek 25 devam: Şimdi de girdiğimiz tüm kayıtları aramak istersek, Değişiklik İşlemleri komutundan Mahalle seçeneği tıklanarak Mahalle Arama sayfasına geçlir.

107 Örnek 25 devam: Mahalle Arama sayfasında belediye adı alanında Eskişehir – Mihallıçık - ÇALCI köyü seçilerek, mahalle adı alanı boş bırakılıp ‘Ara’ komutu tıklandığında Eskişehir – Mihallıçık altında ÇALCI köyüne altında kayıtlı tüm mahalle, mezra, yayle evleri ve diğer olarak girilen tüm kayıtlara listeler. Örneğimizde sadece yayla evleri girildiği için gelen listede sadece Yukarıtepe yayla evleri karşımıza çıkacaktır.

108 Örnek 25 devam: Yukarıtepe yaylası altında kayıtlı haneleri görebilmek için Değişiklik İşlemleri komutu altında Köy Adres Formu seçeneği tıklanarak Köy Adres Formu Arama sayfasına geçilir.

109 Örnek 25 devam: Köy Adres Formu Arama sayfasında belediye adı alanında - Eskişehir – Mihallıçık- ÇALCI köyü seçilir, Mahalle adı alanında YUKARITEPE mahallesi aranıp, bulunur ve seçilir, YUKARITEPE mahallesi seçili durumda iken, ‘Rapor Al’ komutu yanındaki ‘Ara’ komutu tıklanarak yukarıtepe yaylası altına girilen 1 numaralı hanede oturan MEHMET SAĞLAM ile başlayan 8 hane ve 2 samanlıktan oluşan liste karşımıza çıkar.

110 Örnek 11 devam:

111 Örnek 25 devam: Eskişehir – Mihallıçık altında ÇALCI köyü altına mahalle ve cadde sokak adı girmeden, girilen haneleri aramak için ise Değişiklik İşlemleri komutundan Köy Adres Formu seçeneği tıklanarak Köy Adres Formu Arama sayfasına geçilir. Köy Adres Formu Arama sayfasında belediye adı alanında Eskişehir – Mihallıçık - ÇALCI köyü seçilir, mahalle ve cadde sokak adı alanları boş bırakılarak ‘Rapor Al’ komutu yanındaki ‘Ara’ komutu tıklanır.

112 Örnek 25 devam : Köy Adres Formu Arama sayfasında köy adı seçilip, mahalle ve cadde sokak adı alanları boş bırakılarak ‘Ara’ komutu tıklandıktan sonra, sayfa altına dış kapı no1 = 1 – HASAN KARADAĞ ile başlayan 10- MEHMET DEMİR ile biten 10 haneden oluşan liste ekrana gelir.


"Herhangi bir kaydı aramak veya güncellemek veya silmek için Değişiklik İşlemleri komutu kullanılır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları