Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KADINLAR NEDEN ŞİDDETE KATLANIRLAR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KADINLAR NEDEN ŞİDDETE KATLANIRLAR?"— Sunum transkripti:

1 KADINLAR NEDEN ŞİDDETE KATLANIRLAR?

2

3 Çocuklar Düşük benlik saygısı Önemsizleştirme/büyütmeme Şiddeti uygulayanın gücü, etkisi, zenginliği Sığınma evlerinin eksikliği(gidecek yerin olmaması)

4 Bir anlamda azınlık olma( dil,yaş, engellilik, mülteci olma vb.)
Sosyal ve parasal desteklerinin olmaması, Dini inanışlar ve örnekler, Aileyi bir arada tutma isteği, Duygusal bağımlılık, Yeterli yasal müdahalenin olmaması Yasal konularda danışılacak kişi/yerlerin bilinmemesi,

5 ŞİDDETE KARŞI NE YAPABİLRİM?
Tehlike altındaysanız, kendinizi ve çocuğunuzu emniyete alın. Bir komşunuz ya da yakınınızla daha önceden konuşarak tehlike anında yapabileceklerinizi planlayabilirsiniz! Bir kadının şiddete maruz kaldığını farkederseniz, medeni cesaret gösterip mudahale ediniz. Böylece şiddete uğrayan kişinin yardım alabilmesine ve olayın failinin bulunmasına yardımcı olursunuz

6 Yaralıysanız, derhal bir hastanenin acil servisine başvurun
Yaralıysanız, derhal bir hastanenin acil servisine başvurun. (Şiddet görüyorsanız yakın hastanelerin ve polisin telefon numaralarını el altında ya da yanınızda bulundurmakta fayda var…) Mahkemeye gidebilirsiniz. Koruma tedbirlerinden yararlanabilir ve gerekirse Bremen dışına gönderilip yeni bir hayata da başlayabilirsiniz!

7 - Kadın evlerine gidebilirsiniz!!!
Kadın evlerine gündüz ve gece telefon açabilirsiniz Kadın evlerinin adresleri gizlidir. Kadın evlerine erkekler giremez. Kadın evlerinde kalmak ücretsizdir

8 Polise her an ulaşabilirsiniz!
Şiddet ile ilgili deliller çok önemlidir. Mümkün ise (eskiden olanlar dahil) yaralamayla ilgili doktor raporlarını ekleyin Olaya tanıklık eden ve konuyu duymuş olan herkesin adını bildirin.

9 Kendinizi müdafaa edin ilişkinizde, evliliğinizde veya akrabalarınızdan size aile içi şiddet uygulandığı takdirde kendinizi savunma hakkına sahipsiniz!!! Yardım ve destek aramaktan çekinmeyin.Bütün unsurların üstesinden tek başınıza gelmek zorunda da değilsiniz!

10 Polis şikayet başvurularını kabul ile yükümlüdür
Polis şikayet başvurularını kabul ile yükümlüdür. Tehlike altında olduğunuz takdirde ev adresiniz yerine, polisin sizinle irtibata geçebileceği başka bir adres bildirme hakkına sahipsiniz. Bu avukatınızın, bir arkadaşınızın, bir yardım kuruluşunun vb adresler olabilir! Güvendiğiniz kişilere haber verin ve kendinizi tehlike altında hissettiğiniz yerde tek başınıza kalmayın. Polis geldikten sonra evde kalma ya da bir sığınma evine başvurma konusunda karar verebilirsiniz.

11 Platzverweis Polis suçluyu evden uzaklaştırabilir, evin anahtarına el koyabilir, eve bundan sonra girmesini yasaklayabilir. polis suçlunun size ve/veya çocuklarınıza yaklaşmasını ve irtibata geçmesini yasaklayabilir. Bu yasaklama da birkaç gün süreli olabilir ve sizlerin bulunmak zorunda olduğunuz yerleri kapsayabilir (örneğin işyeri, yuva / okul).

12 Mahkemeye gidebilirsiniz
Mahkemeye gidebilirsiniz. Koruma tedbirlerinden yararlanabilir ve gerekirse Bremen dışına gönderilip yeni bir hayata da başlayabilirsiniz!

13 -Aile içinde şiddete maruz kalmış kişilerin korunması için alınan tedbirler:
Eve girme yasağı; Size ve oturduğunuz evin yakınına mahkemenin tespit ettiği mesafeden fazla yaklaşmama yasağı; İşyeriniz, okul ya da çocuk yuvası gibi sizin sürekli gitmek zorunda kaldığınız yerlere yaklaşma yasağı; Telefon, mektup, ya da SMS yoluyla bile olsa sizinle kontak kurma yasağı.


"KADINLAR NEDEN ŞİDDETE KATLANIRLAR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları