Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME BİZİM İŞİMİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME BİZİM İŞİMİZ"— Sunum transkripti:

1 SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME BİZİM İŞİMİZ

2 SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME
NEDİR? Çelik malzemenin erimiş çinko banyosuna daldırılarak yüzeyinin çinko ile kaplanması işlemine denir.

3 SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME PROSESİ

4 GALVANİZ KAPLAMA ÇELİĞİ NASIL KORUR?

5 GALVANİZ KAPLAMA ÇELİĞİ NASIL KORUR?
Sulu ortamlarda elektron verme (oksidasyon) ve elektron alma (indirgeme) şeklinde meydana gelen reaksiyonlara "elektrokimyasal reaksiyonlar" denilir. Su içinde, atmosferde ve toprak altında meydana gelen bütün korozyon reaksiyonları elektrokimyasal reaksiyonlardır. Anotdaki kimyasal değişim sonucunda meydana gelen metal iyonlarının çözeltiye geçmesi sırasında açığa çıkan elektronlar, elektronik iletken vasıtasıyla katoda taşınırlar. Katot yüzeyinde harcanan elektronlar, oksijenin (O2) hidroksil (OH) iyonu haline dönüşmesine neden olur.

6 GALVANİZ KAPLAMA ÇELİĞİ NASIL KORUR
Çelik malzemenin yüzeyi Zn kaplandığında ise çelik sac katot, Zn ise anot olarak davranır ve Zn kaplama tabakası korozyona uğrar. Bunun nedeni galvanik seride Zn’nun potansiyelinin çeliğe göre düşük olmasıdır.

7 GALVANİZ KAPLAMA ÇELİĞİ NASIL KORUR?

8 GALVANİZ KAPLAMA ÇELİĞİ NASIL KORUR

9 Demir Çinko Alaşım Tabakaları

10 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
1. Düşük Maliyet Büyük partiler halinde birçok parçanın kısa zamanda daha az iş gücü ile düşük maliyetle, alternatif kaplamalara göre karşılaştırıldığında ucuz olduğu görülür.

11 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
2. Düşük Servis Maliyeti 15-20 yıl bakım ve onarım gerektirmeden kullanılır. Üretimin durması mümkün olmayan, ulaşması zor yerlerde onarım yapma problemi ortadan kalkar.

12 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
3. Uzun Ömür Deniz suyu içinde yıl en ağır endüstriyel bölgelerde yıl normal atmosferik şartlarda 40 yıl ömrü vardır.

13 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
4. Güvenilirlik Kaplama kalınlığı tam ölçüldüğü için ömrü önceden tahmin edilebilir.

14 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
5. Uygulama Hızı Sıcak daldırma yöntemi ile galvanizlemede tam koruma bir kaç dakikada elde edilirken 4 kat boya işlemi için 1 haftalık zamana ihtiyaç duyulur.

15 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
6. Kaplama Tokluğu Çelikle yapışarak metalurjik bağ kurabilen kaplama prosesidir. Bundan dolayı taşıma, depolama, sevkiyat ve montajda mekanik hasarlara karsı dirençlidir.

16 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
7. Bütünsel Kaplama Malzemenin içi, dışı, köşe ve tüm yüzeyi çinko ile kaplanır.

17 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
8. Üç Yönlü Koruma Çelik, sıcak daldırma yöntemi ile üç yönlü korunur. Birincisi çinkonun yavaş yavaş kendini feda etmesi, ikincisi mekanik hasarlarda çinko tarafından oluşturulan korozyon ürünlerinin oluşturduğu koruma, üçüncüsü hasar gören bölge büyük olduğunda çinko kaplamanın, çeliğe göre daha elektro negatif olmasından dolayı çelikten önce korozyona uğrayarak çeliği korumasıdır.

18 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
9. Kalite Kontrollerde Kolaylık Sıcak daldırma galvaniz kaplama TS EN ISO 1461, ASTM-A-123, DIN 50976, standartlarına uygun olarak yapılıp yapılmadığının kontrolüdür. Testler dijital kaplama kalınlığı ölçme cihazı veya tahribatsız muayene ölçüm aletleriyle kolayca yapılıp standartlara uygunluğu karşılaştırılır.

19 Galvanizlemenin 10 altın özelliği
10. Hızlı Montaj Kaplanmış çelik montaja hazırdır.

20 GALVANİZ KAPLAMA ÖMRÜ Çinko kaplı çeliğin içinde bulunduğu dış ortamdaki sülfat ve diğer çevresel faktörler, korozyon hızını önemli ölçüde etkilemektedir. Aşağıdaki tabloda, çinko kaplamaların değişik ortamlardaki muhtemel ömürleri verilmektedir.

21 GALVANİZ KAPLAMA ÖMRÜ Çelik malzemeleri açık ortamda korozyondan korumak için kullanılan en yaygın,güvenilir ve ucuz yöntem çinko kaplama işlemidir.

22 TS EN ISO 1461 TS EN ISO 1461 DEMİR VE ÇELİKTEN YAPILMIŞ MALZEMELER ÜZERİNE SICAK DALDIRMALI GALVANİZ KAPLAMALAR - ÖZELLİKLER VE DENEY METOTLARI

23 TS EN ISO 1461

24 TS EN ISO 1461

25 TEŞEKKÜRLER


"SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME BİZİM İŞİMİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları