Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NETIGMA 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NETIGMA 1."— Sunum transkripti:

1 NETIGMA 1

2 Bu sunumda NETIGMA’yı neden yazdığımızı, nasıl faydalandığımızı ve NETIGMA’nın Yazılım Geliştirme ve Bakım Süreçlerine olan katkılarını sizlerle paylaşacağız. 2

3 SUNUM AKIŞI O 3 NASIL BAŞLADI, NASIL OLUŞTU? NEDİR? TEMEL ÖZELLİKLER
NETIGMA GELİŞTİRME SÜRECİ GELİŞTİRİCİ PROFİLLERİ NE SAĞLAR? NETIGMA İLE GELİŞTİRİLEN ÜRÜNLERİMİZ NETIGMA İLE YAPILAN PROJELERİMİZ LİSANLAMA MODELİ KULLANANLAR NE DİYOR? 3

4 NETIGMA Nedir? NETIGMA, Netcad tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş, geliştirme ve bakım süreçlerini hızlandıran web tabanlı bir yazılım geliştirme platformdur. Benzer özellikteki birçok platformdan farklı olarak herhangi bir custom kod yazmadan son kullanıcı için işe yarar sonuçlar üretir.

5 NETIGMA Nasıl Başladı? Böylece NETIGMA Projesi başlatıldı.
25 yıldır sektörde yazılım geliştiriyoruz. Sizlerin ve diğer firmaların muhtemelen tamamen ya da kısmen karşılaştığı Şartname belirsizliği, Yazılımcı sirkülasyonu, Yetersiz doküman, Yetersiz test, Versiyon yönetimi, Yazılımcının basit işlerde kullanımı gibi SORUNLAR bizim için de geçerlidir. Ortak sorunları tamamen ya da kısmen aşmak için önce hazır platformları araştırdık. Ancak veritabanı bağımsız ve spatial veri destekli bir platform bulamadık. Bulduğumuz platformların çoğunluğu da kod kütüphanesi (ara katman) idi ve nitelikli yazılımcı gerektiriyordu. Parça parça bulunan yeteneklerin bir arada çalışmasının ise başka riskler yaratacağı düşünüldü. Böylece NETIGMA Projesi başlatıldı.

6 NETIGMA Nasıl Oluştu? 2005 yılından itibaren yaklaşık 25 adam yıllık bir çaba sonucu bugüne kadar yüzlerce projede kullanılarak iyileştirildi ve olgunlaştı. Bugün sadece alan ve IT uzmanlarından oluşan Proje ekiplerimiz minimum kodlama gereksinimi ile yüzlerce projeyi geliştirmiş ve sürdürmektedir. Gerektiği durumlarda kodlama desteği Yazılım ekibimiz tarafından sağlanıyor.

7 NETIGMA Temel Özellikleri
Her zaman ve her katmanda yazılımcılara tam açık mimari sağlar Online dokümantasyon ve developer sitesi sağlar Veritabanı bağımsızdır (MS SQL Server, Oracle, Postgre SQL, PostGIS, IBM DB2 …) Spatial veri desteği vardır. Olmayanlara kendisi ekler. Çoklu dil desteği vardır Dinamik form ve rapor üretir Harita entegrasyonu vardır, dinamik tematik harita üretir Süreç Yönetimi sağlar Kural Motoru vardır Zamana ya da Kurala bağlı Aksiyon Tanımlama imkanı sunar (SMS, e-Posta, hatırlatma servisi..) Kendi kendini dokümante etme yeteneği vardır Kendi kendini test etme ve performans ölçüm yeteneği vardır Doküman Arşiv Yönetimi sağlar İş zekası yetenekleri vardır Kullanıcı, Yetki ve Log Yönetimi sağlar Spatial verilerde ve Dokümanlarda Versiyonlama imkanı sağlar E-devlet servisleri ile entegrasyon için hazır bileşenler sunar Portal Yetenekleri vardır

8 NETIGMA, tüm bu özellikleri içeren tek platformdur.
NETIGMA Benzersizdir NETIGMA’nın özelliklerini tek tek farklı platformlarda doğal olarak bulursunuz. NETIGMA, tüm bu özellikleri içeren tek platformdur.

9 NETIGMA ile Geliştirme Süreci
NETIGMA ile Prototipler çok kısa sürede ortaya çıkar. Çoğunlukla 1-2 gün içinde. Bu süreçte kod yazmak genel olarak gerekmez Son kullanıcının Prototipi erken safhada görmesi pek çok riski ortadan kaldırır. NETIGMA Agile geliştirme için ideal bir araçtır. Sürecin devamında NETIGMA’da, Arayüzler, Sorgular, Raporlar, Tematik Haritalar, Süreçler, Süreçlere göre aksiyonlar kod yazmadan ve çok hızlı şekilde geliştirilir.

10 NETIGMA Geliştirici Profilleri
2 tip NETIGMA Geliştirici profili vardır. 1- NETIGMA Bilen , NETIGMA Metaveri’lerini oluşturabilen alan uzmanları 2- Kod Geliştiren Yazılım Uzmanları Tipik NETIGMA çözümlerinde ağırlık (1) üzerinedir. Bu şekilde kritik ve kısıtlı Kod geliştirme kaynaklarınızı daha etkin ve verimli kullanabilirsiniz. Bakım süreci çoğunlukla (1) profili tarafından sürdürülür. Tercihinize bağlı olarak bakım, müşteri personeli tarafından da götürülebilir. Bizim bu şekilde çokça örneklerimiz var.

11 NETIGMA Ne Sağlar? Herhangi bir projede size %70 %100 arasında bir başlangıç Noktası sağlar. Geliştirme Sürecine farklı profillerde kişilerin katılımı ile kaynak bulmayı kolaylaştırır. NETIGMA çok iyi test edilmiş ve sürekli kullanılan bir platformdur. NETIGMA ile yazılanlar her zaman belli bir kalite düzeyini karşılar. Herhangi bir VTYS’nin özellikleri cezbedici olabilir. Ama bu aynı zamanda bağımlılık getirir. NETIGMA çözümlerinizin tüm VTYSler üzerinde çalışmasını sağlar. Konumsal Çözümlerden günümüzde kaçmak mümkün değildir. NETIGMA Konumsal dünyanın karmaşık veri yapıları analizleri ve sunumu gibi pek çok sorunu çözmüştür.

12 NETIGMA’sız Olabilir mi?
Elbette olabilir!. NETIGMA ile geliştirilen uygulamaları tümünü kullandığınız araçlarla yazabilirsiniz. Ancak, bu süreç muhtemelen daha uzun, daha fazla kaynak tüketen, risklerin daha fazla olduğu ve bakım aşamasının daha sıkıntılı olduğu bir süreç olacaktır. Projenin süresi, müşterinin yapısı ve deneyim gibi faktörler sonucun kalitesini belirler. NETIGMA her zaman belli bir kalitenin üstünü garanti eder.

13 NETIGMA İle Geliştirilen Ürünlerimizden Bazıları
KEOS (Kent Otomasyon Sistemi) MTS (Mobil Takip Sistemi) CAS (Coğrafi Arşiv Sistemi) EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) KDU (Kentsel Dönüşüm Uygulaması) KBS (Kamulaştırma Bilgi Sistemi) Netcad Lisans ve Aktivasyon Sunucusu Netcad Test Log ve Analiz Sistemi

14 NETIGMA İle Gerçekleştirilmiş Projeler
Azerbaycan TAKBİS Projesi (RERCMS) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (TOKİ) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (TEİAŞ) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (Balıkçı Barınakları CBS) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (PPS, MERBİS) Gençlik ve Spor Bakanlığı (Spor Bilgi Bankası) Kültür ve Turizm Bakanlığı (TUES) Orman ve Su İşleri Bakanlığı (ABS, KADBİS) Belediyeler - KEOS İl Özel İdareleri - İLNET Ülke ve Yerel İdare ölçeğinde Afet Bilgi Sistemi Başarı Mobile (TEİAŞ) Litera Grup (EBYS) Prometus (Belediye MIS) CAS, MEBİS, ASFALT, KDU, BELNET gibi Netcad uygulamaları da NETIGMA ile geliştirilmiştir.

15 NETIGMA Lisanslama Modeli
Developer Lisans NETIGMA ile ürün geliştirilen ortamlarda (sizde veya isterseniz müşteri ortamında) gerekli Runtime Lisans Geliştirilen ürün ile birlikte vereceğiniz NETIGMA altyapısı NETGIS Server, MTS gibi diğer çözümler ihtiyaca göre lisanslanmaktadır.

16 Gümrük Ticaret Bakanlığı
TEŞEKKÜR EDENLER Gümrük Ticaret Bakanlığı 4 günde bu proje nasıl hazırlandı? Litera EBYS ürününün %85’i NETIGMA ile hazır geldi. Orman Genel Müdürlüğü Bakan’ın talebi var. Hemen NETIGMA ile bir arayüz tasarlayın, İşletme Şefleri veri girişine başlasın. Prometus MIS’imizi NETIGMA’ya taşırken kodumuzun %75’ini attık.

17 BİTMİŞ ÜRÜN ÖNÜNE KONDUĞU ZAMAN SÖYLER…
KULLANICI, NE İSTEDİĞİNİ, GENELLİKLE, BİTMİŞ ÜRÜN ÖNÜNE KONDUĞU ZAMAN SÖYLER… TEŞEKKÜR EDERİZ… netcad.com.tr /netcadim /netcadim /netcadgis


"NETIGMA 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları