Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZAMAN YÖNETİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZAMAN YÖNETİMİ."— Sunum transkripti:

1 ZAMAN YÖNETİMİ

2 Zaman nedir? Zaman hayatımız içerisinde ölçüp ayırdığımız aylar,günler, dakikalar ve saniyelerdir. Bir işin, bir oluşun içinde geçtiği, geçeceği veya geçmekte olduğu süre, vakit; Bir sürenin belirli bir parçası; Belirlenmiş olan an (TDK) Başlangıçı ve bitişi olan değişimin var olduğu bir boyut olarak tanımlanabilir.

3 Zaman neden önemlidir? Zaman önemli bir kaynaktır.
Zaman kullanılmasa da tükenen bir kaynaktır. Geri dönüşü olmayan, telafisi mümkün olmayan, yerine başka bir şey konulamayan bir özelliktedir. Zaman geri dönüşü olmayan bir maliyet unsurudur. Satın alınamaz, kiralanamaz, depolanamaz.

4 Zaman yönetilebilir mi?
Zaman önceden kararlaştırılmış bir hızla akıp gitmektedir. Müdahale etmek, durdurmak, geri almak mümkün değildir. Sorun zamanı yönetmek değil,kendimizi ve işleri zaman içinde yönetebilmektir. Zaman, sorunun kendisi değildir.

5 Zaman Yönetimi nedir? Zaman yönetimi, gücümüzün yoğunluğunu, yaşamsal öneme sahip öncelikler arasında hedefler belirleme ve onları sonuçlandırmak için yöneltme, belli bir süreyi en verimli şekilde kullanma yeteneğidir.

6 Zaman Yönetimi nedir? Zaman yönetimi, gücümüzün yoğunluğunu, yaşamsal öneme sahip öncelikler arasında hedefler belirleme ve onları sonuçlandırmak için yöneltme, belli bir süreyi en verimli şekilde kullanma yeteneğidir.

7 Zaman Yönetimi nedir? Zaman yönetimi, gücümüzün yoğunluğunu, yaşamsal öneme sahip öncelikler arasında hedefler belirleme ve onları sonuçlandırmak için yöneltme, belli bir süreyi en verimli şekilde kullanma yeteneğidir.

8 Etkin zaman yönetimi için…
Zamanı etkili yönetebilmek için kişi istekli olmalıdır. Kendisine yardımcı olacak alışkanlıklar kazanmalıdır. Çalışma ahlakı nosyonuna sahip olmalıdır. Çalışmanın onurlu bir uğraş olduğu ve çalışmaya ayrılan zamanın boşa harcanmaması düşüncesi çok önemlidir.

9 Etkili Zaman Yönetiminin Sonuçları
Verimlilik artışı Performans artışı İş tatminin artışı Düşük rol karmaşası Düşük gerginlik hissi


"ZAMAN YÖNETİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları