Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Paranın Zaman Değeri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Paranın Zaman Değeri."— Sunum transkripti:

1 Paranın Zaman Değeri

2 Basit Faiz 1.000 YTL’nin %15 yıllık faiz üzerinden 1 ve 6 yıllık faiz tutarı ne olacaktır? 1.000 YTL’nin %15 yıllık faiz üzerinden 6 aylık faiz tutarı ne olacaktır? YTL’lik bir makine için %18 faiz ile kredi kullanılmaktadır. Bu durumda ilk ay ne kadar faiz tutarı ödenmesi gerektiğini hesaplayınız.

3 Bileşik Faiz Bir tasarruf sahibi 1.500YTL’sini % 40 faiz oranıyla bankaya yatırırsa 1.,2.,ve 3. yıl sonunda parası ne kadar olacaktır? Faiz oranı % 75 üzerinden bankaya yatırılan1.000 YTL’nin Basit ve Bileşik faize göre iki yıl sonra ulaşacağı değerleri hesaplayınız. Bankalar1 yıllık mevduata % 80 faiz uygulamaktadır. Bugün bankaya yatırdığımız YTL 2 yıl sonra Kaç YTL’sine ulaşır?

4 Şimdiki Değer Yıllık faiz oranı % 42 olduğuna göre 3 yıl sonra bankadan 220 YTL alabilmek için bugün bankaya kaç YTL yatırmak gerekir? Bir yatırımcı yaptığı yatırımdan beş yıl sonra YTL gelir sağlayacaksa ve yatırımın ıskonto oranı %32 ise, bu yatırımcının yatırımının şimdiki değeri nedir?

5 Reel Faiz Elindeki tasarrufu yıllık % 65 faizli devlet tahviline yatıran bir yatırımcının enflasyon oranı %30 ise reel getirisi ne olacaktır? Yatırımcı YTL’lik tasarrufu 5 yıl vadeli %45 faizli devlet tahviline yatırdığında, enflasyon oranı % 20 ise tahvilin sağlayacağı toplam reel getiri ne olacaktır?


"Paranın Zaman Değeri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları