Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL"— Sunum transkripti:

1 ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL

2 Yoga Nedir? Yoga, evren kadar eski kişisel gelişim sistemidir. Çünkü hem beden, hem zihin hem de ruh üzerinde yoğunlaşır. Yoga vücudun, duyguların ve zihnin mükemmel kontrolüdür. Yoga teknikleri ile beden, zihin ve ruhun mükemmel uyumu yakalanır.

3 Yoga Nedir? Yoga, bedeni kullanma kılavuzudur. Yoga bireye sahip olduğu bedeni en iyi şekilde kullanma becerisini kazandırır. Yoga yapan birey bedensel, zihinsel,duygusal, sinirsel, psikolojik, enerjisel ve spritüel yönde olumlu gelişmeye başlar.

4 Yoga Nedir? Yoga teknikleri olumsuz alışkanlıkları giderici etkiler yaratır, beslenme alışkanlıklarını düzene sokar, bireyin beden ve zihin üzerindeki kontrolünü geliştirir, algılama gücünü arttırır ve bilinci yükseltir. Yoga bir dönüşüm ve etkili bir sağaltım aracıdır. Düzenli uygulama ile her türlü sağlık sorunu giderilebilir.

5 Orijinal Yoga Sistemi Zamanla farklı kişiler, Orijinal Yoga Sistemi’nin 8 basamağındaki tekniklerden yararlanmış ve bu tekniklerin bir kısmını alıp, onlara farklı isimler takmıştır. Sonuçta yoganın sözde farklı türleri meydana gelmiştir. Oysaki Yoga, orijinal şekliyle yapılmalıdır. “Yoga” derken, “Orijinal Yoga Sistemi” ni kastediyoruz.

6 0’dan 100’e Yoga Fiziksel ve zihinsel sağlığını hayat boyu korumak isteyen “0’dan 100 yaşına kadar” HERKES Yoga yapabilir. Hamileler, Anne-bebek, Çocuklar, 60 yaş üstü, Çiftler, Aileler için Yoga ve Yoga terapi (çeşitli rahatsızlıklar için) çalışmalarına katılarak her yaşta Yoga yapmak mümkün.

7 Çocuklar için Yoga Çocukların anlayacağı bir dille takdim edildiğinde Yoga, telaşlı bir dünyada yaşadıkları baskılarla daha kolay başa çıkmalarına yardımcı olur. Çocuklar her zaman işi olan ebeveynle, okul baskıları, ardı arkası kesilmeyen dersler, video oyunları, alışveriş merkezleri ve rekabet sporları ile dopdolu bir koşuşturma dünyasında yaşıyorlar.

8 Çocuklar için Yoga Çocukların telaşlı yaşam hızı onların iç huzuru üzerinde derin bir etki bırakabilir ve bu çoğu zaman olumlu bir etki değildir. Fiziksel olarak Yoga çocukların esnekliğini ve koordinasyonunu geliştirerek bedenlerini tanımalarını sağlar. Özellikle omurganın sağlıklı gelişimini sağlar ve hayat boyu kişiyi etkileyecek olan yanlış duruş alışkanlığı kazanılmasını önler.

9 Çocuklar için Yoga Yoga teknikleri uygulayarak gevşemenin ve iç huzuru bulmanın yollarını öğrenen çocuklar, yaşamın onlara getireceği zorluklarla daha kolay başa çıkabilir. Erken yaşta başlanılan Yoga, rekabetin geçerli olmadığı bir beden faaliyeti ortamında çocukların kendine güvenini artırır.

10 Çocuklar için Yoga Yoga yaparak çocuklar hem egzersiz yaparlar, oynarlar ve kendi iç dünyaları ile bağlantı kurarlar, hem de onları çevreleyen doğal dünya ile yakın bir ilişki geliştirirler. Yoga bütün çocuklarda var olan o harika iç ışığı yüzeye çıkarır.

11 Çocuklar için Yoga Rekabet içerikli spor aktivitelerinin aksine Yoga karşıtlık yerine beraberlik ve sevecenliği teşvik eder. Yoga sayesinde çocuklarda kendini ifade etme ve çevre ile sağlıklı iletişim kurma yetisi gelişir. Yoga uygulayan çocuklar yaratıcı potansiyellerini etkili şekilde ortaya koyar.

12 Yoga çalışmalarında neler yapıyoruz?
Önce doğru nefes alıp vermeyi öğreniyoruz.

13 Yoga çalışmalarında neler yapıyoruz?
Asana yani duruşlar uygulayarak bedenimizi güçlendirerek, fiziksel gerginliği atıyoruz.

14 Yoga çalışmalarında neler yapıyoruz?
Konsantrasyon ve meditasyon çalışmaları ile zihinsel kontrolü geliştiriyoruz.

15 Yoga çalışmalarında neler yapıyoruz?
Derin gevşeme uygulayarak tüm bedeni ve zihni dinlendirerek enerji ile doluyoruz.


"ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları