Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GENEL TEMİZLİK VE HİJYEN EĞİTİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GENEL TEMİZLİK VE HİJYEN EĞİTİMİ."— Sunum transkripti:

1 GENEL TEMİZLİK VE HİJYEN EĞİTİMİ

2 ÜLKEMİZDE TEMİZLİK TÜKETİMİ!.
DETERJAN TÜKETİMİ ABD ‘YE KIYASLA 12 KAT AVRUPA’YA KIYASLA 10 KAT DAHA AZDIR!... SUUDİ ARABİSTAN’DA TEMİZLİK KAĞIDI TÜKETİMİ KİŞİ BAŞINA ÜLKEMİZİN 6 KATIDIR!....

3 TEMİZLİK VE BAKIMIN TEMEL ANLAMLARI

4 Temizlik ve Bakımın İşlevi
Temizlik, her türlü kullanım eşyası üzerinden yabancı maddelerin uzaklaştırılması işlemidir. Kullanılan eşya üzerinde mekanik yada kimyasal bakımdan zararlı etkiler yapan ve eşyanın görüntüsünü bozan tüm unsurlar, yabancı madde olarak değerlendirilmelidir.

5 TEMİZLİK VE BAKIMIN İŞLEVİ
Değerlerin korunması. Güzelleştirmek. Hijyen. Kullanım şartlarının iyileştirilmesi.

6 Değerlerin Korunması :
Toz, kir, kum vb. malzemeler çok serttirler ve eşyaların yüzeylerine onarımı zor zararlar verirler. Yüzeylerin zamanla aşınması bu tür malzemelerden kaynaklanmaktadır. Aşınmış bir yüzey ise kiri ve tozu uzun süre tutmakla kalmayıp aşınmanın artmasına ve eşyaların değerlerini kaybetmesine neden olur.

7 Güzelleştirme : Temizlenmiş ve kirden arınmış bir eşya yüzeyi, güzel ve estetik bir görünüm sağlar.

8 Hijyen : Kirli ve tozlu bir yüzey, bakteri ve mikropların üremesi için en uygun ortamı oluşturur. Bu durum ortamda enfeksiyon riskinin artmasına neden olur.

9 Kullanım şartlarının iyileştirilmesi :
Toz ve kiri barındırmayan, ortam kokusunu güzelleştiren işlemler yapılarak kullanım şartlarının iyileştirilmesi mümkündür.

10 Kir : Organik ve inorganik maddelerden oluşan ve yüzeylere yapışarak kötü görünüm sağlayan tüm maddeler “Kir” olarak değerlendirilebilir. Kirler ; katı, yarı katı veya sıvı halde bulunabilirler. Bakterilerin beslenmesi için gerekli ortamı oluştururlar.

11 Kirin eşya üzerine yapışması ;
Kirin cinsine, Yüzeyin özelliklerine. Zamana bağlıdır.

12 Kirlerin yüzeye yapışması ;
Elektrostatik etkiler ; Kir parçacıkları ve yüzeylerin farklı elektrik yüküne sahip olmaları, Adhezyon etkisi ; Moleküllerin birbirini çekme etkisi, Mekanik etki ; Halı üzerine düşen kırıntıların ipliklere bağlanması, Kimyasal etki ; Paslanma veya kimyasal reaksiyonlar sonucu gerçekleşir.

13 KİRLERİN SINIFLANDIRILMASI
A.) Gevşek kir. B.) Yapışkan kir. C.) Partikül kir.

14 A.) Gevşek Kirler Her çeşit yüzeye yapışmayan kirlerdir.
1.) Büyük ve kaba kirler. Taş, kum, izmarit, talaş vs. kirler. 2.) Küçük ince toz parçacıkları. Ortam havasına karışarak kirlilik yapan çeşitli boyuttaki tozlar.

15 B.) Yapışkan Kirler. Temiz yüzeylere yapışarak kötü bir görünüme sebep olan kirlerdir. 1.) Suda çözünebilen kirler. Su, deterjan çözeltisi ve/veya küçük mekanik etkilerle yok edilebilen yiyecek içecek lekeleri, çamur vs. kirlerdir. 2.) Çözücülerde çözünen kirler. Kimyasal çözücüler ve mekanik bir uygulama ile temizlenebilen, yağ, motor yağı, ruj lekesi vs. kirlerdir.

16 C.) Partikül Kirler. Sadece temizleme ile çıkmayıp, özel bir uygulama gerektiren kirlerdir. 1.) Rengi bozmak. 2.) Oksidasyon. 3.) Difüzyon.

17 1.) Rengi Bozmak. Ahşabı koyulaştırmak. Mantarı soldurmak.
Dokuma işi ve sentetik materyallerin rengini bozmak. Radyasyona tabii zeminler.

18 Tonik asit, metal, pas nemin parke üzerinde yaptığı lekeler.
2.) Oksidasyon. Tonik asit, metal, pas nemin parke üzerinde yaptığı lekeler.

19 3.) Difüzyon. PVC’ nin derinliklerine inen ve yumuşatıcı molekülleri boyayan renkli yağ maddeleri.

20 YÜZEYLERDE OLUŞAN KİR ÇEŞİTLERİ VE KİRLERE MÜDAHALE ŞEKİLLERİ

21 TEMİZLİK MADDELERİ Temizlik maddeleri temizleme işlemini aşağıda belirtilen genel özellikler çerçevesinde gerçekleştirirler. Emülsifiye etme: Yağı su içinde çözünür hale getirerek kolayca uzaklaşmasını sağlamak, Peptize etme: Kimyasal olarak proteinleri küçük parçalara bölerek kolayca uzaklaşmalarını sağlamak, Saponifikasyon: Kimyasal olarak yağların sodyum hidroksitle (NaOH) etkileşerek sabuna dönüştürülmesi, Islatma: Suyun yüzey geriliminin düşürülmesi, Su yumuşatma: Sudaki iyonlarla kompleks yaparak temizleyicinin etkisinin arttırılması,

22 Meyve, Çay, Mürekkep, Yağ Lekeleri ;
Deterjanlı solüsyonlar kullanılarak ortamdan uzaklaştırılır.

23 Boya, Madeni yağ lekeleri,
Solvent veya ovma ile temizlenir.

24 Asidik solüsyonlar kullanılarak, ortamdan uzaklaştırılırlar.
Kireç, pas gibi lekeler. Asidik solüsyonlar kullanılarak, ortamdan uzaklaştırılırlar.

25 TEMİZLİK YÖNTEMLERİNİN SINIFLANDIRILMASI
ZAMANA BAĞLI TEMİZLİK. TEMİZLEME YÜZEYİNE BAĞLI TEMİZLİK. EŞYA FORMUNA BAĞLI TEMİZLİK. KULLANILAN MALZEME VE ÇALIŞMA ORTAMINA BAĞLI TEMİZLİK.

26 ZAMANA BAĞLI TEMİZLİK İnşaat sonrası temizlik.
Sürekli günlük temizlik. Ara temizlik (ani durumlarda) Temel temizlik

27 TEMİZLEME YÜZEYİNE BAĞLI TEMİZLİK
Cam yüzey temizliği. Metal yüzeylerin temizliği. Plastik yüzeylerin temizliği. Ahşap yüzeylerin temizliği.

28 EŞYA FORMUNA BAĞLI TEMİZLİK
Dış cephe temizliği. Pencere ve cam yüzey temizliği. Yer yüzeylerinin temizliği. Halı temizliği. Koltuk temizliği. Tuvalet temizliği. Küvet ve lavabo temizliği.

29 KULLANILAN MALZEME YADA ÇALIŞMA ORTAMINA BAĞLI TEMİZLİK
Kuru temizlik. Nemli temizlik. Islak temizlik. Süpürge ile temizlik. Vakum makinesi ile temizlik. Nemli silme. Islak silme. Islak ovma. Spreyleme.

30 HİJYEN NEDİR ? SAĞLIKLI ORTAMDIR.

31 GÖRÜNEN KİR. KİR, Göz, Burun, Cilt tarafından algılanan bulunduğu ortamda bulunmaması gereken materyallerdir.

32 MİKRO ORGANİZMA NEDİR? Mikroorganizmalar çok küçük canlılardır.
Bazıları faydalı olup, ekmek, peynir, şarap ve antibiyotik üretiminde kullanılır. Diğerleri ise, (ki Bayer kimyanın ürünlerinin alanına bunlar girmektedir) patojen olup canlıların özellikle de insanların hasta olmasına sebep olurlar.

33 BAKTERİ NEDİR ?

34 Bakteriler, tek hücreli organizmalar olup ikiye bölünerek çoğalırlar.
Üremeleri çok hızlıdır. Eğer uygun koşullar sağlanırsa, sayıları 7-20 dakikada ikiye katlanır

35 BAKTERİLERİN ÇOĞALMA HIZI NEDİR?
1 Bakteri hücresi ; 3 saat içinde 6 saat içinde 8 saat içinde 16,000,000. adet hücre olabilir.

36 İÇİN NEYE İHTİYAÇ DUYARLAR ?
BAKTERİLER, ÜREMEK/ÇOĞALMAK İÇİN NEYE İHTİYAÇ DUYARLAR ?

37 BAKTERİLER ÜREMEK / ÇOĞALMAK İÇİN
A) GIDA MADDELERİNE, B) ORTAM SICAKLIĞINA C) YETERLİ ZAMANA D) UYGUN NEME E) UYGUN pH'A F) YETERLİ MİKTARDA OKSİJENE İHTİYAÇ DUYARLAR

38 BESLENME Bakteriler besin ortamı bulamazlar ise üreyemezler bu sebeple kritik noktalarda sık sık yapılan temizlik uzun aralıklarda en iyi yapılan temizlikten daha etkilidir.

39 ISI 75 °C 5 - 65 °C 0 - 5 °C -18 °C BAKTERİ ÖLÜR!.
Bakteri Üreme Aralığı °C Bakteri Üremesi Durur.(Tamamı ile olmasa da önemli miktarda)) °C Bir çok bakteri yaşayabilir fakat çoğalamaz!… -18 °C

40 ZAMAN SAAT BAKTERİ SAYISI : 12:00 1 12:18 2 12:36 4 12:54 8 13:12 16 13:30 32 15:00 1,024 15:54 4,096 17:06 131,072 17:24 262,144 18:00 1,048,567

41 NEM Bakteriler gerekli nemli ortam bulamazlarsa üreyemezler. Bu sebeple ortamın her zaman nemli olduğunu düşünmemiz hijyen kontrolünün önemini arttırır

42 MİKROORGANİZMALAR NASIL İMHA EDİLİR?
Mikroorganizmalar iki yöntemle imha edilirler, 1- Genel Isı prosesleri Pastörizasyon Sterilizasyon 2- Kimyasal Maddeleri Temizlik Maddeleri Dezenfektanlar

43 MİKROORGANİZMALAR NASIL İMHA EDİLİR?
Pastörizasyon ve Sterilizasyon genel ısı proseslerinden ikisidir. BAYER KİMYA nın uygulama alanı ise mikroorganizmaların Kimyasal olarak imha edilmesiyle ilgilidir. Kirlilik seviyesini minimumda tutmak için; kullanılan makine-ekipman, kap ve yüzeylerin hem temizlenmesi hem de dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

44 GENEL DEZENFEKTANLAR Kuaterner Amonyum Tuzları Amfoterik maddeler
Anyonik asit sanitizerleri Aldehitler Perasetik asit Alkol bazlı dezenfektanlar Hidrojen peroksit Mix Halojenler Klörür dioksit Fenoller

45 BAZI DEZENFEKTANLARLA İLGİLİ DETAY BİLGİLER
KLOR ( ppm): Genel olarak her zeminde özel olarak su ıslahında ve tavukçulukta kullanılan bir dezenfektan çeşidir. Organik maddelerden etkilenir. En çok bilinen şekli hipoklorittir. Ucuzdur ve birçok organizmaya karşı etkilidir. Anyonik maddelerden ve sert sulardan etkilenmez. Ağır kokuludur, beyazlatıcı bir etkisi vardır ve koroziftir. Sulu çözeltisi kararlı değildir.

46 TEMİZLİK ve DEZENFEKSİYON
KAVRAMLARIN KARIŞTIRILMASI TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON İŞLEMLERİNİN AYRI AMAÇLARI ve İŞLEVLERİ OLMASI BAKTERİSİT, DEZENFEKSİYON ve STERİLİZASYON Bakteri, Virüs, Mantar KAVRAMLARININ AYRIMI TEMİZLİK ve BAKIM KAVRAMLARININ ÖNEMİ, TEMİZLİK: Yüzeylerden istenilmeyenlerin kimyasal veya mekanik olarak uzaklaştırılması BAKIM: Temizliği kolaylaştırmak, yüzeylerin kimyasal kalıntı ve risk oluşturmasını önlemek ve estetiği sağlamak (örnek: cila)

47 DEZENFEKTE ETMENİN KURALLARI
GÜVENLİK KALKANI TEMİZLİĞİN DEZENFEKSİYON AÇISINDAN ÖNCELİĞİ Yüzey veya ekipman temiz değil ise dezenfektasyonun etkisi ciddi bir şekilde azalır. Yüzeyler aşırı derecede ıslak ise dezenfektasyonun etkisi ciddi bir şekilde azalır. Yüzeylerde deterjan kalıntısı var ise (yani yüzey iyi durulanmamış ise) dezenfektasyonun etkisi ciddi bir şekilde azalır. Farklı dezenfektanlar kesinlikle karıştırılmamalıdır. Dezenfektanlar uygulandıktan sonra yeterli reaksiyon süresi verilmelidir. Temizleme kimyasalı kullanılan , gıda ile temas eden yüzeyler her zaman soğuk su ile durulanmalıdır. En iyi sonucu elde edebilmek için, her zaman temizleme ve dezenfekte işlemlerinin, tamamı ile ayrı işleri yapan, ayrı fonksiyonlara sahip işlemler olduğu hatırlanmalı ve temizleme ve dezenfektasyon işlemleri ayrı ayrı uygulanmalıdır.

48 BAZI DEZENFEKTANLARLA İLGİLİ DETAY BİLGİLER
İyot (25-50 ppm) - Genel olarak dermatolojik ürünlerde cilt dezenfektanı olarak kullanılır ve halojen olarak organik kimyasallardan etkilenir. Kuaterner Amonyum Bileşikleri (200 ppm) - Non-toksik, non-korozif özellik gösterirler. Kokusuz ve kararlıdırlar; kalıcı etkileri fazladır, fakat virüslere ve bazı gram(-) bakterilere karşı etkili değildir. Anyonik aktif maddeler ile uyumsuzdur.

49 BAZI TERİMLERİN ANLAMI
ANTİSEPTİK: Enfeksiyon sonucu meydana gelen zararı önleyen veya sınırlayıcı etkisi olan, canlı doku üzerindeki mikroorganizmaların yok edilmesinde kullanılan kimyasal maddelere verilen isim. BAKTERİSİD: Belirli şartlar altında bakterileri öldüren; kimyasal ajanlara verilen isim. BİYOSİD: Mikroorganizmaları öldüren veya çoğalmalarını durdurma kapasitesi olan kimyasal ajanların genel adı.

50 BAZI TERİMLERİN ANLAMI
DEZENFEKSİYON: Mikroorganizmaların yok edilmesine verilen ad. Dezenfeksiyon yöntemiyle, genel olarak, bakteri sporları yok edilemez. Dezenfeksiyon sonucu tüm mikroorganizmalar öldürülmeyebilir, ancak mikroorganizma miktarı sağlığa zarar verecek sınırların altına indirilir. DEZENFEKTAN: Belirli şartlar altında dezenfeksiyonu sağlayan kimyasal ajanlara verilen ad. MİKROORGANİZMA: Kendi kendine çoğalabilen mikroskobik canlıya verilen isim.

51 BAZI TERİMLERİN ANLAMI
STERİL: Yaşayan bütün organizmalardan arındırılmış. GERM: Zararlı olan mikroorganizmalar BİYOSİD: Gıda ve yiyecek endüstrisinde kullanılan bir terim. Ekipman ve yüzeylerin hem temizlenme hem de dezenfeksiyon işlemine verilen isim.

52 HİJYENİN GENEL KURALLARI

53 HİJYENİN GENEL KURALLARI
Her gün düzenli olarak duş alınmalıdır, Günde en az 3 defa olmak üzere yemeklerden sonra dişler fırçalanmalıdır Gün boyunca eller sık sık yıkayın, dezenfekte edilmelidir Banyo ve mutfak, bakterilerin üremesi için en uygun mekanlardır. Bu mekanlara dikkat edilmelidir. Fayans, lavabo, küvet ve klozet sık sık temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.

54 HİJYENİK ORTAMLARI YARATMANIN YOLLARI

55 TEMİZLİK YÜZEYLERDEKİ KİR VE ATIKLARIN ELLE, MEKANİK OLARAK VEYA KİMYASAL MADDELER KULLANARAK BULUNDUKLARI ORTAMDAN UZAKLAŞTIRILMASIDIR.

56 KİŞİSEL TEDBİRLER GÜNLÜK VÜCUT TEMİZLİĞİ AĞIZ VE DİŞ BAKIMI
SAÇ VE SAKAL BAKIMI TIRNAK TEMİZLİĞİ EL TEMİZLİĞİ HASTALIKLARIN BİLDİRİLMESİ ÇALIŞANLARIN HİJYEN BİLİNCİNİN ARTTIRILMASI

57 EL TEMİZLİĞİ EL VE KOLLAR SIVI DEZENFEKTAN SABUN VE SICAK SU İLE YIKANMALIDIR. BİR KULLANIMLIK HAVLU VEYA SICAK HAVA İLE KURULANMALIDIR. DEZENFEKTE EDİLMELİDİR.

58 TEMEL KURAL KİRLİ YÜZEYLER DEZENFEKTE EDİLEMEZLER !

59 Kir, ortamda bulunması istenmeyen maddedir Yağ Protein Mineral Toz
KİR NEDİR? Kir, ortamda bulunması istenmeyen maddedir Yağ Protein Mineral Toz YÜZEY DİKKAT! 1-Kirin analizi iyi yapılmalı 2-Yüzeyin analizi çok iyi yapılmalı

60 B-TEMİZLİK ÜRÜNÜ NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?
TEMİZLEME ETKİSİ: 1) Yüzey aktif etkisi 2) Çözücü etkisi 3) Kimyasal etki

61 1.) Yüzey Aktif Etki Yüzey Aktif Madde: Bir sıvının yüzey gerilimini düşürerek “ıslatma” gücünü arttıran kimyasallardır. Kil bilinen en eski yüzey aktif maddelerden biridir Yağ + NaOH (kül) +   RCOO- + Na+ + gliserol Yağ + KOH +   RCOO- + K+ (arap sabunu) + gliserol

62 Çalışma Mekanizması yağ H2O H2O yağ

63 EMULSİYON NASIL OLUŞUR?....
H2O yağ + - H2O H2O emülsiyon H2O

64 Yüzey aktif maddelerin sınıflandırılması
YÜZEY AKTİFLER Yüzey aktif maddelerin sınıflandırılması Anyonik Yüzey Aktifler Katyonik Yüzey Aktifler Noniyonik Yüzey Aktifler Amfoterik Yüzey Aktifler

65 UÇUCU ÇÖZÜCÜLER (SOLVENTLER) UÇUCU OLMAYAN ÇÖZÜCÜLER
2) Çözücü Etkisi ÇÖZÜCÜLER H+ O- Na+ + NaCl OH2 H2O Cl- UÇUCU ÇÖZÜCÜLER (SOLVENTLER) UÇUCU OLMAYAN ÇÖZÜCÜLER

66 UÇUCU OLMAYAN ÇÖZÜCÜLER UÇUCU ÇÖZÜCÜLER
ÇÖZÜCÜ ÇEŞİTLERİ UÇUCU OLMAYAN ÇÖZÜCÜLER Su Glikoller Amonyak UÇUCU ÇÖZÜCÜLER CCl4 Tiner Benzin Trikloretilen Perkloretilen Zararları Kanserojendirler Cilde cok zararlıdır Yanıcı veya patlayıcıdırlar Suda çözünmezler

67 BAZI KİRLER FİZİKSEL OLARAK ORTAMDAN UZAKLAŞTIRILAMAZLAR
3) Kimyasal Etki BAZI KİRLER FİZİKSEL OLARAK ORTAMDAN UZAKLAŞTIRILAMAZLAR KİMYASAL REAKSİYON Örnek: Kireç, Pas, Silikat Çözücüler. !!! İNHİBİTÖRLER = İstenmeyen Reaksiyonları önler

68 TEMİZLİĞE ETKİ EDEN FAKTÖRLER
Isı Isı Mekanik Mekanik Mekanik Isı Zaman Zaman Kimyasal Zaman Kimyasal Kimyasal

69 TEMİZLİK MADDELERİNİN KULLANIMI
DOĞRU ÜRÜN DOĞRU YERDE DOĞRU MİKTARDA DOĞRU YÖNTEMLE KULLANILMALIDIR

70 KİŞİSEL HİJYEN

71 KİŞİSEL HİJYEN EL TEMİZLİĞİ VE ALIŞKANLIK SORUNLARI
KURALLAR OLUŞTURMANIN ÖNEMİ GÜNDE EN AZ 5 KEZ YIKAMA ALIŞKANLIĞI (TUVALET GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI HARİÇ) EL TEMİZLİĞİNDE SIVI EL TEMİZLEYİCİLERİN TOPLU TÜKETİM YERLERİNDEKİ ÖNEMİ KAĞIT HAVLU TÜKETİMİNİN HİJYENİK AÇIDAN ÖNEMİ İŞ KIYAFETLERİ VE ŞAHSİ (İŞ DIŞI) KIYAFETLERİN AYRIMI VE YIKANMASI AYAK DEZENFEKSİYON HAVUZLARININ ÖNEMİ HİJYENİ AÇISINDAN BİR EL TEMİZLEYİCİDE ARANMASI GEREKEN ÖZELLİKLER Kimyasal Yapı Kullanılabilirlik Cilt Alerjik Reaksiyonları Riskleri

72 KİŞİSEL HİJYEN 2-3 ml OXI LAYS kuru ele alındıktan sonra eller avuç avuca alınır ve iyice ovuşturulur. Daha sonra sağ avuç içi sol el üzerine ve sol avuç sağ el üzerine alınarak eller ovuşturulur. Parmakların arka kısımları, parmakların birbiri ile kenetlenmesi şeklinde, avuçlar karşı karşıya gelecek şekilde ovuşturulur. Parmaklar içiçe geçirilmek sureti ile masaj yapılır Sağ baş parmak sol avuç içerisinde ve sol baş parmak sağ avuç içerisinde iyice ovululur Sol avuç içerisinde sağ el parmakları kapalı olarak ileri geri hareketle ovulur.

73 KİŞİSEL HİJYEN Dezenfekte Edici Aktif Maddelerin Tipleri
BİR EL TEMİZLEYİCİ ARANMASI GEREKEN ÖZELLİKLER: Dezenfekte Edici Aktif Maddelerin Tipleri Cilt Tahriş Seviyesi (Dermatolojik Değerlendirme) Koruyucular Bakterisit Etkisinin Kalıcılığı Koku ve Renk Ph kavramının cilt açısından yanlış anlaşılması (6,2)

74 TEMİZLİK MADDELERİNİN TEMEL YAPISI
Anyonik Aktif Noniyonik Aktif Sabun Fosfatlar Kompleks Yapıcılar Alkaliler (Silikatlar ve Soda) Ağartıcı TAED Köpük Kesici Optik Parlatıcı (Normal ve Super Optik) Fosfonat SCMC Enzimler (2li ve 3 lü) Parfüm

75 GENEL TEMİZLİK ve YER BAKIMI

76 GENEL TEMİZLİK YÖNTEMLERİ
Yer Temizliği Çift Kovalı Pas Pas Otomat Temizliği Sert Yüzey Temizliği Sprey Temizliği Fırça, Sünger veya Bez ile Kova Yöntemi Tuvalet Temizliği (Saniter alanlar) Kireç Çözücü Tuvalet Temizlik ve Hijyeni Günlük Tuvalet Temizliği Klozet Dezenfeksiyonu

77 YER BAKIMI ve ÖNEMİ YER CİLALAMA
Önemi (bakım kolaylığı ve hijyen farkı) Estetik Kristalize Sadece traverten ve mermer (Kalsiyum karbonat bazlı taşlar) Uzun ömürlü fakat işçilik çok fazla, bakımı zor Polimer Her yüzey için, bakımı kolay, işçiliği az, fakat daha kısa ömürlü CİLALI YÜZEYLERİN BAKIMI Ürün seçiminin önemi

78 GENEL TEMİZLİKTE YANLIŞ UYGULAMALAR VE SORUNLAR
ÇAMAŞIR SUYU KULLANIMI PROFESYONEL TEMİZLİKTE SIVI ÜRÜNLERİN TEKNOLOJİK FARKI VE MİNERALLİ KREM TEMİZLEYİCİLERİN KULLANIMI EVİMİZDEKİ ALIŞKANLIKLARA KARŞI PROFESYONELLİK YANLIŞ ÜRÜN KULLANIMININ GETİRDİĞİ KALICI ZARARLAR

79 HALI TEMİZLİK ve BAKIMI

80 HALI TEMİZLİĞİNDE YÖNTEMLER
ŞAMPUANLAMA KURU KÖPÜK TEMİZLİĞİ EKSTRAKSİYON TEMİZLİĞİ GELENEKSEL BEZ VE FIRÇA TEMİZLİĞİ

81 HALI TEMİZLİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Halı çok ıslatılmamalı Kuru Vakumun önemi Doğru ürün seçimi

82 KİMYA ÜRETİMİ ve KALİTE KONTROL

83 ÜRETİM ve KALİTE KONTROL
Planlama Hammadde girişi – Kalite Kontrol Üretim Kalite Kontrolü Kalite Kontrol Numaraları Ürün Etiketleri


"GENEL TEMİZLİK VE HİJYEN EĞİTİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları