Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET VE HTML KONULAR; HTML NEDİR? İNTERNET NEDİR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET VE HTML KONULAR; HTML NEDİR? İNTERNET NEDİR?"— Sunum transkripti:

1 İNTERNET VE HTML KONULAR; HTML NEDİR? İNTERNET NEDİR?

2 HTML NEDİR? HTML (Hyper Text Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe browserlarla görebileceğimiz, internet dökümanları oluşturmaya yarayan bir çeşit dildir.

3 HTML Belgeleri birbirlerine bağlamak için kullanılan Hypertext'ler oldukça güçlüdürler. Internet üzerinde yaşayan World Wide Web (Kısaca WWW ya da Web), HTML sisteminin arkasında etkileşimli, çok platformlu, multimedia ve client/server uygulamaları yaratmak için kullanılır. Web, formatlı metinler, ses ve resimlerden oluşan "yaşayan" belgelerden oluşur. Bu belgeler Webspace denen alanları oluşturur. Bir webspace tipik olarak,home page etrafında biriken linkli sayfalardan oluşur. Bu linkler webspace içinden bir iç adres ya da dış kaynaklı bir adres olabilir. Bir home page ise bilgi paylaşımını sağlamak için kullanılan bir sanal buluşma ortamı durumundadır.

4 HTML Aslında HTML bir programlama dili değildir. Programlama dili, bir seri prosedür ve açıklamadan oluşur ve genelde dış bir veriye ulaşmayı amaçlar. Bir HTML belgesi ise, başlı başına verinin kendisidir. HTML veriler içine yerleştirilen "tag" parçaları, metnin, dolayısıyla belgenin, okuyan tarayıcı (browser)tarafından verileri nasıl işleyeneceğini belirler. Teknik olarak HTML, Standard Generalized Markup Language (SGML) Document Type Definition (DTD) olarak tanımlanır. SGML ilk olarak IBM tarafından 1960'ların sonlarında, değişik bilgisayar ortamlarında belge taşıma sorununa çözüm olarak GML (General Markup Language) olarak geliştirilmiştir. Zaman içinde GML, SGML olarak International Standards Organization (ISO) tarafından standart haline getirildi.

5 HTML Bütün HTML etiketleri "<" ve ">" işaretleri arasına yazılır. Bazıları tek olarak kullanılır, <P> gibi, bazıları ise açma-kapama olarak kullanılırlar,>B>Dikkat! >/B>gibi. Dikkat etmeniz gereken nokta: Bütün başlama kodları "<" ve ">" işaretleri arasında, bitirme kodları da "</" ve ">" işaretleri arasında olmalıdır. Bunların eksik yazılması, sayfanın biçimsiz görünmesine neden olur Örnek; <TITLE> Web Sayfasi </TITLE> <option>Seçiminizi Yapın: </option>

6 ANA SAYFA HTML HTML kodlarını görebilmek için Internet Explorer'da View menüsünden Source (Görünüm/Kaynak) menüsünü tıklayın. Acılan Txt dosyasında (Not Defteri) HTLM kodlarını görebilirsiniz. Dosya/Farklı Kaydet.. menüsünden .htm veya .html uzantılı olarak HTML dosyası yaratabilirsiniz.

7 İNTERNET NEDİR? İnternet, dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. TDK, İnternet sözcüğüne karşılık olarak Genel Ağ'ı önermiştir. İnternet yerine zaman zaman sadece Net sözcüğü de kullanılır.

8 İNTERNET Telefon ağları ve daha gelişmiş ağlar kullanılarak bağlantısı olan bilgisayarlar arasında iletişim sağlanmaktadır.

9 İNTERNET İnternet, çok protokollü bir ağ olup birbirine bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak da tanımlanabilir. Binlerce akademik, ticari, devlet, ve serbest bilgisayar ağlarının birbirine bağlanmasıyla oluşmuştur. Bilgisayarlar arasında bilgi çeşitli protokollere göre paketler halinde transfer edilir. İnternet üzerinde elektronik posta ve birbirine bağlı sayfalar gibi çok çeşitli bilgiler ve hizmetler vardır. İnternet üzerinden oyunlar da oynanabilir. 1985 yılında kullanılmaya başlayan İngilizce Internet sözcüğü, "kendi aralarında bağlantılı ağlar" anlamına gelen Interconnected Networks teriminin kısaltmasıdır. Inter- öneki İngilizce'de arasında ve karşılıklı anlamlarına gelir. Net sözcüğü ise ağ anlamına gelir. Zaman zaman İnternet sözcüğü yerine kullanılan "WWW" kısaltması ise World Wide Web (Dünya Çapında Ağ) sözcüklerinin akronimidir ve İnternet ile eş anlamlı değildir.

10 İNTERNET İNTERNET NE İŞE YARAR
İNTERNET İNTERNET NE İŞE YARAR Alış-veriş yapabilirsiniz, rezervasyon yaptırabilirsiniz, Anket yapabilir, yapılan bir anketi cevaplandırabilirsiniz, Kendi web sayfanızı hazırlayarak çalışmalarınızı yayınlayabilirsiniz, Internet, insanoğlunun şimdiye kadar yapılandırdığı en büyük iletişim sistemidir. Özel bir yöneticisi olmayan, demokratik bir yapıdır. Tüm kullanıcıların düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri bir ortamdır.

11 İNTERNET Dünyanın en büyük kütüphanelerinde araştırma yapabilirsiniz,
İNTERNET Dünyanın en büyük kütüphanelerinde araştırma yapabilirsiniz, Farklı ülkelerde yaşayan meslektaşlarınızın yaptıkları çalışmaları inceleyebilirsiniz, Başka bir ülkede öğrenim gören çocuğunuza elektronik postayla mektuplarınızı bedava ve çok kısa zamanda gönderebilirsiniz, Internet üzerinden eğitim veren bir üniversitede okuyup mezun olabilirsiniz, Farklı mekanlardaki arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz, Filmlerin tanıtım görüntülerini izleyip, akşam gideceğiniz filmi seçebilir, biletinizi de satın alabilirsiniz,

12 İNTERNET TARAYICILARI
İNTERNET İNTERNET TARAYICILARI İnterneti kullanmak ve bilgiye ulaşmak için kullandığımız en önemli programlar hiç kuşkusuz internet tarayıcılarıdır. Bu tarayıcılar sayesinde internette dolaşabilir, arkadaşlarımıza ulaşabilir, haber takip edebilir, alışveriş yapabilir, yemek siparişi verebilir hatta kız arkadaşımız için çiçek bile sipariş edebiliriz. Yapabileceğimizin sınırları geliştiricilerin ulaştıkları son noktadır. Web geliştiricilerin ziyaretçi çekmek için kullandıkları sistemler de bize tarayıcılar yolu ile ulaşır. Ülkemizdeki internet kullanıcıları, ki genelde Windows bağımlısı bir ülke olduğumuz için Windows içerisinde varsayılan olarak gelen internet tarayıcısından başka tarayıcıya ihtiyaç duyulmaz, Internet Explorer kullanır.

13 İNTERNET Internet Explorer
İNTERNET Internet Explorer Dünyada büyük bir çoğunluğun kullanıdığı internet tarayıcısı olan IE’yi tanıtmaya pek gerek yok aslında. Herkes kullanıyor ve işini yeterince gördüğünü düşünüyor. Internet Explorer yavaş bir şekilde gelişen sistemi ile rakiplerinden bu konuda geri kalmaktadır. En fazla hata bulunan ve bu hataları geniş vadede onararak yenilenen tarayıcı olması ile de profesyonel internet kullanıcılarına göre çok da güvenli değildir. Eklentiler ile kişiselleştirilemez, hantal ve çok da kullanışlı değildir. İyi özelliği hiç mi yok diye düşünüldüğünde ise sadece hızlı olduğuna kanaat getirilir.

14 İNTERNET Safari Apple kullanıcılarının bilgisayarında varsayılan olarak gelen bu internet tarayıcısı en hızlı tarayıcılardan birisi olarak kabul edilir ve Acid 2 testinden de her zaman başarılı sonuçlar alır. Bu tarayıcı artık Windows kullanıcıları için de iyi bir alternatif. Ancak çok da kişiselleştirilmeye müsait değil. Ve Windows için henüz oldukça yeni. Görünüş olarak güzel, hızlı, güvenli ancak kişiselleştirilemez ve zaman zaman hata verip çökebiliyor. Windows için daha kat etmesi gereken çok yol var. Ancak hiç kuşkusuz oldukça sadık bir kullanıcı kitlesi var ve Safari'den çok memnunlar. Flock Çok bilinmeyen bu tarayıcı ile sosyal ağ hesaplarınıza ulaşabilir ve favori sitelerinizi çok kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Mozilla motoru kullanan bu yazılımın amacı web 2.0′ı bilgisayarınıza tek ekranda getirmek. Şuradaki yazımda küçük bir incelemesini yaptığım Flock ile ilgili söylenecek çok fazla şey yok. Mozilla motoru üstüne oturtulmuş platformu ile oldukça güvenli ve hızlı olan Flock’un asıl işlevi kullanımında. Facebook, YouTube, Gmail, Ymail, Flickr, Twitter gibi birçok hesabınızı aynı pencereden yönetebileceğiniz bu yazılım, kullanıcılarının masa başında daha sosyal olması için elinden geleni yapıyor

15 İNTERNET Google Chrome
ANA SAYFA İNTERNET Google Chrome Google’ın sürpriz yaparak sunduğu internet tarayıcısı mevcut tarayıcılardan çok farklı bir şekilde çalışıyor. Ve oldukça da hızlı. JavaScript motoru kullanan Google Chrome gelecek internet yapılarının temelini atmaya hazırlanıyor. Sahip olduğu özellikleri ile de dikkati üzerine çekiyor. Bu özelliklerden kesinlikle en önemlisi de (tabiki hızlılığı ve güvenilirliğinin yanında) kullandığı sekmeleri farklı exe dosyaları ile açması. Bu sayede herhangi bir sekme çöktüğünde sadece o sekme kapatılabiliyor. Tarayıcı kullanıcılarının en büyük dertlerinden birisi Google’ın dikkatini çekmiş ve bu özelliği hemen uygulamaya geçirmişler. Mozilla Firefox Microsoft Internet Explorer’ın son dönemdeki en büyük rakibi. Mozilla ve Microsoft’un tarayıcı pastasından pay kapma savaşı. Gizli kaynak kodları ile açık kaynak kodları arasında içten içe süren bir çarpışma. Firefox hiç kuşkusuz en popüler internet tarayıcılarından ikincisi. Ve gittikçe de güçleniyor. Yenilikleri takip eden yapısı, güncellemeleri, yenilikleri ve geliştirilebilirliği sayesinde Firefox’u kullananlar bir daha başka bir tarayıcı kullanmak istemiyor. Firefox’un bir günde en çok indirilen yazılım olarak Guiness Rekorlar Kitabına girmesi de izlenen reklam politikasının yanında kullanıcılarını heyecanlandıran yenilik dolu yapısının kullanıcıyı çekmesi sebebiyle çok da şaşırtıcı değil.


"İNTERNET VE HTML KONULAR; HTML NEDİR? İNTERNET NEDİR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları