Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?"— Sunum transkripti:

1 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?

2 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Lütfen Google’a girin ve “tahrip edilen mezar taşları” araması yapın. Nasıl bir sonuç bekliyoruz dersiniz? Sıkı durun, tam 30 bin(!) sonuç göreceksiniz.. Bu sonuçların neredeyse tamamı farklı yerlerdeki mezartaşı kıyımını haber veriyor.. Peki, bu tarihî mezar taşları bizim atalarımızın birer hatırası ve emaneti değiller mi? Evet, öyleler. O zaman, bunların tahrip edilmesini veya yok edilmesini kimler isteyebilir?

3 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Mesela, bu ülkede yaşayan hangi milletten olursa olsun bir Müslüman bunu isteyebilir mi? İsteyemez. Çünkü, Müslümanlıkta ecdâdın hatırasına saygı vardır. O zaman, bu taşların yok edilmesini isteyenler kesinlikle Müslüman olamaz. Bunlar, insanlıkla ve Allah ile işi olmayan nihilist-ateist-zevkini yaşayan tiplerin, yani yerli veya yabancı gayrimüslimlerin işidir. Kendi hayvani zevklerini tatmin uğruna her türlü insani değeri ve tabiatı yok etmekte sakınca görmeyen muzır yaratıkların.. Veya, kendi hayatını yaşamaktan başka hiçbir amacı olmayan ne idüğü belirsiz tiplerin işidir..

4 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Peki, bu tahrip ve yok etme işini nasıl gerçekleştiriyorlar? Öncelikle görevi gereği bu mezar taşlarını koruması gereken yöneticiler görevini yapmıyorlar. Belediye başkanları, kaymakamlar, valiler ve bakanlıklar.. Sonra, samimi dindar insanlar, bu konuda ne yapabilecekleri hususunda bilinçsizler. Bundan önemlisi, ülkemiz ve tüm dünya insanlarını para uğruna her türlü insanlık dışı işi yapabilecek hale getiren küresel kapitalist düzen de suçludur.

5 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Daha da önemlisi, bizim tarihî mezar taşlarımızın yok edilmesi kimlerin işine yarar acaba diye düşünmeyen bizlerin suçudur.. Bunu biliyor muydunuz? 2009 Yılı içerisinde basında çıkan bir haber, bu mezar taşlarımızın tahrip sürecini müthiş derecede hızlandırmıştır! Neydi o haber? Definecinin biri, bir Osmanlı mezar taşının içinde altın bulmuş.. Ve bulanların görüntüleri.. Biliniz ki bu haber, iyiniyetle yapılan bir haber değildir! Biliniz ki bu haber, planlı bir çalışmanın ürünüdür ve tarihimize yapılmış büyük bir suikasttır!

6 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Müslüman mezarlığında ve mezar taşında herhangi değerli bir eşya bulunmaz, altın olmaz! Bunu genelde herkes bilir. Fakat, medyada çıkan o uğursuz haberden, o tarihimize yapılan suikasttan sonra mezar taşlarımız hızla tahrip ediliyor! Evet, plan başarılı oldu maalesef! Bu ülkenin Müslüman millete ait olduğunun belgesi-tapusu hükmünde olan Selçuklu-Osmanlı Mezar Taşlarının yok edilmesi için yapılan plan tutmuş ve talan hızla devam etmektedir. Gerçi, bizim tarihî eserlerimizi yok etmek için özel plan yapmaya da gerek yoktur. Çünkü, bizim sorumsuz ve ilgisizliğimiz, hatta hainliğimiz zaten onları yok etmeye yeter de artar bile..

7 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Ancak, yine de özel plan ve planlayıcılara dikkat etmek gerekir.. Anadolu’yu İslamlaştıran dervişlerin, ahîlerin, âlimlerin, hatta idarecilerin mezartaşları tahrip ediliyor.. Anadolu topraklarının manevi bekçileri evliyanın türbeleri tahrip ediliyor.. Bizlere Çanakkale gibi nice gaileleri malıyla-kanıyla aşarak bu vatanı miras bırakan dedelerimizin ve annelerimizin mezartaşları yok ediliyor! Ya bizler ne yapıyoruz?

8 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Oysa, yapabileceklerimiz o kadar zor şeyler değil. Öncelikle her bilinçli insan, bu konuda kendi idarecilerini sorgulamalıdır. Bugün dindar insanların ellerinde bulunan belediyelerin pekçoğu bu konuda duyarsız durumdadır. Bütün tarihî mezarlıklar ile yeni mezarlıkların içinde bulunan tarihî mezartaşları, ilgili yerin muhtarlık-müftülük-kaymakamlık makamlarının üçüne birden zimmetlenmelidir. İstanbul ve Bursa gibi yerlerde müstakil tarihî mezarlıklar mutlaka düzenlenerek bir bekçi vasıtasıyla korunmalıdır.

9 TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
Bazı mezarlıklarda az sayıda bulunan tarihî mezar taşları, o mezarlığın yola veya yerleşim yerine en yakın noktasında biraraya toplanarak, yapılacak bir demir kafes içinde korumaya alınmalıdır. Son olarak, Selçuklu-Osmanlı mezarları veya mezar taşlarında altın olamayacağını, var diyenlerin Müslüman olamayacağını, bunun düşmanlar tarafından uydurulmuş ve tarihî eserlerimizin yok edilmesini sağlamaya yönelik bir plan olduğunu bilelim.. Hazırlayan Lütfi Şeyban


"TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları