Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“EVSEL ATIKLARINIZI DEĞERLENDİREREK GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYIN”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“EVSEL ATIKLARINIZI DEĞERLENDİREREK GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYIN”"— Sunum transkripti:

1 “EVSEL ATIKLARINIZI DEĞERLENDİREREK GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYIN”
HER ÇÖP, ÇÖP DEĞİLDİR. “EVSEL ATIKLARINIZI DEĞERLENDİREREK GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYIN” DÜNYAYA SİZ DE BİR İMZA BIRAKIN

2 MÜMKÜN OLDUĞUNCA “ORGANİK” BESLENMELİYDİ!

3 YEDİĞİMİZ GIDALAR FAYDADAN DAHA ÇOK ZARAR VEREBİLİRLER.

4 Önce organik ürün nedir onu öğrendim.
O Yıllarda Organik Pazarlar, Marketlerde Organik ürün reyonları, İyi Tarım veya Kontrollü Tarımsal Ürünler yoktu. YANİ ÇARESİZDİM. Önce organik ürün nedir onu öğrendim.

5 PEKİ “ORGANİK” NE DEMEK??

6 BİR ÜRÜNÜN ORGANİK OLABİLMESİ İÇİN;
Avrupa Birliği standart ve kurallarına göre T.C. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği sertifika kuruluşları tarafından, Tarla’nın denetlenerek sertifikalanması Tohum’un denetlenerek sertifikalanması Doğal Gübre’nin denetlenerek sertifikalanması Doğal Böcek ilacının denetlenerek sertifikalanması Yetişen Ürün’ün denetlenerek sertifikalanması Ürünü işleyen’in denetlenerek sertifikalanması Ürünü paketleyip pazarlayan’ın denetlenerek sertifikalanması gerekir.

7 TÜRKİYE’DE BİR ÜRÜNÜN ORGANİK OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?
Ürün paketleri üzerinde T.C. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının Organik Tarım Logosunun bulunması Bakanlık tarafından yetkilendirilen Organik Sertifikasyon Kuruluşuna ait Logosunun bulunduğuna dikkat edilmelidir.

8 ORGANİK GÜBREYE İHTİYACIM VARDI…
Artık organik ürün nedir öğrenmiş ve balkonumda sebzelerimi yetiştirmek için kolları sıvamıştım. Saksılarımı, Organik Tohumlarımı, temiz toprağımı hazırladım. Ancak çok dar bir alanda en verimli ürünü elde etmek için aynı zamanda organik gübreye de ihtiyacım vardı.

9 TANRI MİSAFİRİ SOLUCAN NE Kİ GÜBRESİ NE OLSUN?
Bu sebzelerin nasıl yetiştirildiğini sorduğumda bana hayatımı değiştirecek cevabı verdi “Solucan Gübresi ile…” İlk şaşkın sorum şu oldu… Solucan ne ki Gübresi ne olsun? “Biz Moldova da dar alanlarda çok verim alabilmek ve kaliteli, aroması yüksek, dayanıklı sebze ve meyveler yetiştirebilmek için Solucan Gübresi Kullanıyoruz” dedi. SOLUCAN NE Kİ GÜBRESİ NE OLSUN?

10 SOLUCAN NE Kİ GÜBRESİ NE OLSUN?
İşte bu sevimli ve faydalı canlı ile tanışmam böyle oldu.

11 Çok gezen mi? Çok okuyan mı bilir? Kültür Solucanı Eisenia Foetida.
ABD Kaliforniya Üniversitesinde 70 yıl önce melezlenerek elde edilen bir kültür solucanı… Bildiğimiz toprak solucanı değil… Şimdi 70 yıl önceye gidelim.

12 KALİFORNİYA EYALETİ DAHİLERİ

13 DERYA İÇİNDE OLUPDA DERYA YI BİLMEYEN BALIKLAR UTANSIN!
Bu solucana ihtiyacım olduğunu söyledim ve onları güldürmekle başladım işe. “Solucan Gübresi mi? O ne ki?” “Olur mu öyle şey?” “Yok daha neler!!”

14 PAZARDAN ALDIM 1 TANE EVE GELDİM 1000 TANE
50 tane solucan ile evimde çalışmalara başladım. Google Amcadan aldığım bilgiler yardımıyla Ne yerler, ne içerler, neleri daha çok severler, Hepsini yaşayarak öğrendik. 3 yıl boyunca solucanlarla beraber yaşadık… Kızıma bu konuda çok şey borçluyum.

15 MİNİK BAHÇIVAN DERİNSU

16 2005 NÜFUS SAYIM SONUÇLARI 2005 YILINDA SOLUCANLARIM DEDİ Kİ:
1 akvaryum derken 2 akvaryum dolusu solucan, 2 derken 5 oldu, mutfak derken balkon, balkon derken bahçe oldu. Bu minik solucanlar çoğaldıkça çoğaldı. 2005 YILINDA SOLUCANLARIM DEDİ Kİ: “Biz kalabalık bir aile olduk, bize burası yetmiyor!” Bende Ekosol Tarım ve Hayvancılık şirketini kurdum.

17 BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Türkiye de 1 günde 70 BİN TON çöp atılmakta. İstanbul’da bu rakam TON! Bu atıkların %20’si pet şişe, karton, teneke, cam vs. gibi ambalaj atıkları . %80’i evsel organik atık!

18 BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Bu atıkların, Çöp istasyonlarına götürülmesi için İstanbul’da çöp kamyonları 3500 sefer yapmakta .

19 “ÇÖPÜNÜZ ASLINDA BİR DEĞERDİR. HER ÇÖP ÇÖP DEĞİLDİR” dedi EKOSOL VEEEE...
Evlerden çöpe atılan meyve, sebze, yumurta kabuğu, çay, kahve posası gibi çöpler, Geri Dönüşümü kolay Organik atıklardır.

20 GERİ DÖNÜŞÜMÜN SİGORTASIZ İŞÇiLERi
Evsel Organik Atıklar, Geri Dönüşüm tesislerinde tekrar değerlendirilemiyorlar, çünkü çöplerde kimyasallar ile karıştıkları için Organik özelliklerini yitiriyorlar. Aslında bu atıkları değerlendirmek tüm dünyada çok basit yöntemlerle yapılıyor. Ve bu sayede %100 Organik Yaşama en büyük destek veriliyor. Evlerden atılan organik olarak çok değerli bu atıklardan, yüksek kaliteli %100 Organik Gübre üretilip, geri kazanılan bu gübre ile balkonlarda, teraslarda, bahçelerde Organik Tohum’da kullanarak aslında her hane kendi bahçesinde, balkonunda, terasında Organik Gıdalar üretilebilmekte. Bu sayede, belediyenin çöp toplama hacmi azalarak, hem Geri Dönüşüm tesislerinde kağıt, plastik ve cam ayrıştırımı daha fazla kapasiteye ulaşabilecek, hem de hanelerden çıkan çöplerin azalmasıyla her ilçe belediyesi ortalama minimum 3 çöp kamyonu tasarruf ederek, bu bütçeyi farklı hizmetlerde değerlendirebilecek.

21 GERİ DÖNÜŞÜMÜN SİGORTASIZ İŞÇiLERi
Bu sevimli ve sigortasız işçilere verdiğimiz Evsel Organik Atıklar ve ahır gübresi ile; 1- % 100 Organik 2- Su tutma Kapasitesi Yüksek 3- İçerisinde bitkinin ihtiyacı olan bitki besin elementleri Azot, Fosfor, Potasyumun yanısıra aminoasitlerce zengin , enzim içerikli, 4- Patojenlere karşı baskılayıcı tutum sergileyen, 5- Çok kıymetli olan sölom sıvısına sahip bir gübre elde ettik. EKOSOLFARM SOLUCAN GÜBRESİ

22 SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAŞAM İÇİN ÇAĞRI
Ben evimde solucan gübresi üretebildiysem, balkonumda sebzelerimi yetiştirebildiysem, Geri dönüşüme bir nebze katkım olduysa, benim gibi düşünen duyarlı, çevreye saygılı birçok insan olabilir dedim. EkosolFarm KompostBox® sizlere ulaşmak için işte böyle yola koyuldu.

23 Gelen EkosolFarm KompostBox® Kutusu açılıp kurulum talimatlarına göre kurulumu yapılır.

24 Bir kapak, bir ayak, bir su toplama haznesi…

25 4 adet delikli solucan gübresi üretim yatağı, bir musluk ve aparatları ve 500 adet solucandan oluşur.

26 Kurulumu yapıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelir.

27 En alttaki 1. hazneye solucanlar için yatak hazırlanır.

28 Solucanlar ve evsel atıklar bu hazneye konur.

29 Nemlendirilir

30 Sigortasız işçiler sizler için gübre üretmeye hazırdır.

31 Musluğun altına koyduğunuz bir kapta biriken sıvıyı da yaprak gübresi olarak kullanabilirsiniz.

32 Bir süre sonra atıklarınız böyle gübreye dönüşmüş olacak…

33 DÜNYAYA SİZ DE BİR İMZA BIRAKIN!
SİZDE BU SEVİMLİ VE FAYDALI SESSİZ CANLILAR İLE EVSEL ORGANİK ATIKLARINIZI DEĞERLENDİREBİLİR, KENDİ İHTİYACINIZ OLAN GÜBREYİ ÜRETEBİLİR, DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYABİLİR, SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMI DESTEKLEYEBİLİRSİNİZ.

34 EKOSOLKIDS® GREENHOUSE ÇOCUĞUNUZUN İLK SEBZE & MEYVE BAHÇESI
EkosolKids GreenHouse® ile Çocuklarımızın Organik Sorumluluk bilincini geliştirerek Kendi serlarında Sebze ve Meyve üretmelerine yardımcı oluyoruz…

35 MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ ve
TEŞEKKÜRLER… Beni sizlerle buluşturan MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ ve ÇEVRE DANIŞMANI SAYIN AYNUR ACAR’a teşekkür ederim.

36


"“EVSEL ATIKLARINIZI DEĞERLENDİREREK GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYIN”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları