Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Bu akşam ne yapıyorsun?”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Bu akşam ne yapıyorsun?”"— Sunum transkripti:

1 “Bu akşam ne yapıyorsun?”
On the phone ● Offering ● Invitation ● Weather talebe U29

2 1 Alo? Merhaba Ayla. Nasıl gidiyor? İyi gidiyor. Sen ne yapıyorsun?
On the phone I. Read the dialogue. Alo? Merhaba Ayla. Nasıl gidiyor? İyi gidiyor. Sen ne yapıyorsun? Her zamanki gibi. Ben bu akşam sinemaya gidiyorum? Sen de gelmek ister misin? Tabi, çok isterim. Saat kaçta gidiyoruz? Saat …

3 sabah öğleden sonra akşam
2 Match the time expressions. yarın bu gelecek sabah öğleden sonra akşam gece Cuma hafta ay yıl yarın sabah bu sabah gelecek Cuma yarın öğleden sonra bu öğleden sonra gelecek hafta yarın akşam bu akşam gelecek ay yarın gece bu gece gelecek yıl bu Cuma bu hafta 3 Click to group the expressions. bu ay bu yıl

4 Bu akşam dışarı çıkıyorum ve …
4 Study with a partner. Ask and answer. Bu akşam ne yapıyorsun? Bu akşam dışarı çıkıyorum ve … bu akşam yarın akşam hafta sonu gelecek hafta

5 5 Offering & requests: We use suffixes for simple present tense for offers and requests. Study the examples: Çay istiyor musun(uz)? = Do you want tea? Çay ister misin(iz)? = Would you like some tea? Çay içer misin(iz)? = 1. Do you drink tea? (habit) = 2. Would you like some tea? (offer) Buraya gelir misin(iz)? = Can you come here? Study the examples: Sinemaya gitmek ister misin(iz)? = Would you like to go to the cinema? Dışarı çıkmak ister misin(iz)? = Would you like to go out?

6 6 7 Çay iste - - r misin(iz)? - r misin(iz)? Çay iç - - er misin(iz)?
Match the expressions with the endings. Çay iste - - r misin(iz)? - r misin(iz)? Çay iç - - er misin(iz)? - er misin(iz)? Affedersin, bak - - ar mısın(ız)? - ar mısın(ız)? Yardım ed - - ir misin(iz)? - er misin(iz)? Şunu ver - - ir misin(iz)? 7 Click to check your answers. Camı aç - - ar mısın(ız)? Yemek yap - - ar mısın(ız)? Dans ed - - er misin(iz)?

7 8 9 Alo? Özcan, ne haber? İyilik. Senden? Benden de iyilik, sağ ol.
On the phone II. Read the dialogue. Alo? Özcan, ne haber? İyilik. Senden? Benden de iyilik, sağ ol. Gelecek hafta bir konser var. Benimle gelmek ister misin? Çok isterim. Hangi gün, saat kaçta? 9 Click to read the dialogue. Salı günü …

8 10 11 Alo? Buyurun? Merhaba Tuğba. Ben Soner. Nasılsın?
On the phone III. Click to read the dialogue. Alo? Buyurun? Merhaba Tuğba. Ben Soner. Nasılsın? Çok iyiyim, sağ ol. Sen nasılsın? Ben de iyiyim, sağ ol. Biz Cuma akşamı yemeğe çıkıyoruz. Sen de bizimle gelmek ister misin? Maalesef o gün çok yoğunum. Belki başka zaman, olur mu? Tamam, peki. Sonra görüşürüz. Kendine iyi bak. Tamam, sen de. Hoşça kal. 11 Click to read the dialogue.

9 Alo? Murat, ben Esra. Nasılsın?
12 Study with a partner. Invite your friend. Alo? Alo? Murat, ben Esra. Nasılsın? konser yemek sinema parti restoran maç

10 13 Reciprocal verbs: The suffix for reciprocity (each other) is “- ış / iş / uş / üş -”. Study the examples: görmek = to see görüşmek = to see each other Last vowel Suffix a / ı - ış - o / u - uş - e / i - iş - ö / ü - üş -

11 14 15 Reciprocal verbs. Write the answers on a piece of paper.
görmek yazmak bulmak sevmek tanımak dövmek gülmek savmak tartmak görüşmek yazışmak buluşmak sevişmek tanışmak dövüşmek gülüşmek savaşmak tartışmak 15 Click to check your answers.

12 16 What is he doing this week? Read the text.
Bu hafta okul yok. Bu hafta neler yapıyorum, bir düşüneyim? Pazartesi günü akşama kadar evdeyim. Biraz dinlenmek istiyorum. Sonra akşam arkadaşlarım ile sinemaya gidiyoruz. Salı günü sabah erken kalkıyorum. Çünkü ben ve Armağan balığa çıkıyoruz. Biz bütün gün Boğaz’dayız. Çarşamba günü öğleden sonra dişçiye gidiyorum. Akşam bir düğüne gidiyorum. Bir akrabam evleniyor. Perşembe günü sabah kitapçıya gidiyorum. Çünkü bazı kitaplar almalıyım. Okul için gerekli. Öğleden sonra okul arkadaşım ile buluşuyoruz. Akşam bir konsere gidiyoruz. Cuma günü geç kalkıyorum. Öğleden sonra benim amcamı ziyaret ediyorum. O beni görmek istiyor. Neden acaba? Neyse, gidince öğreneceğim. Akşam ben ve arkadaşlarım dışarı çıkıyoruz. Önce yemek yiyoruz, sonra bir bara gidiyoruz. Cumartesi günü evde oturmak istiyorum. evde oturup, dinlenip televizyonda film izlemek istiyorum. Bütün gün. Pazar günü ben ve benim ailem hep birlikte pikniğe gidiyoruz. Biz genellikle her Pazar pikniğe gidiyoruz. Bütün gün piknikteyiz. Akşam erken yatıyorum, çünkü ertesi gün okul var.

13 kar bulut yağmur güneş rüzgar
17 18 Objects. Learn these words. Click to see. kar bulut yağmur güneş rüzgar yağmur bulut güneş rüzgar kar

14 19 20 “- lı / li / lu / lü”. Write the answers on a piece of paper.
sis yağmur rüzgar bulut kar güneş şeker tuz Anakara İzmir sisli sisli yağmurlu yağmurlu rüzgarlı rüzgarlı bulutlu bulutlu karlı karlı 20 Click to check your answers.

15 21 Bugün hava çok güzel. Bugün hava çok soğuk. Bugün kar yağıyor.
Study with a partner. What do you want to do today? Ask and answer. Bugün hava çok güzel. Ne yapmak istiyorsun? Dışarı çıkmak ve gezmek istiyorum. Ya sen? Bugün hava çok güzel. Bugün hava çok soğuk. Bugün kar yağıyor. Bugün yağmur yağıyor. Bugün hava güneşli. Bugün okul yok. Bugün işimiz yok.

16 22 Study the examples: (Biz) çay içelim. = Let’s drink tea.
Offers: Study the examples: (Biz) çay içelim. = Let’s drink tea. (Biz) Çay içelim mi? = Shall we drink tea? Çay içmeyelim. = Let’s not drink tea. Çay içmeye ne dersin? = How about drinking tea? Last vowel Suffix a / ı / o / u - (y) alım (mı?) e / i / ö / ü - (y) elim (mi?)

17 23 24 Offers. Write the answers on a piece of paper.
yapmak çıkmak gitmek etmek içmek okumak yazmak görmek izlemek Biz yapalım. Biz yapalım mı? Biz çıkalım. Biz çıkalım mı? Biz gidelim. Biz gidelim mi? Biz edelim. Biz edelim mi? Biz içelim. Biz içelim mi? Biz okuyalım. Biz okuyalım mı? Biz yazalım. Biz yazalım mı? Biz görelim. Biz görelim mi? Biz izleyelim. Biz izleyelim mi? 24 Click to check your answers.

18 Bugün ders yok. Ne yapalım?
25 Study with a partner. What shall we do today? Ask and answer. Bugün ders yok. Ne yapalım? Dışarı çıkalım mı? Bugün ders yok. Canım sıkılıyor. Çok üşüyorum. Bugün tatil. Bugün hava çok güzel. Karnım çok aç. Dışarıda kar yağıyor.

19 26 27 Offers. Write the answers on a piece of paper.
yapmak çıkmak gitmek etmek içmek okumak yazmak görmek izlemek Biz yapmayalım. Biz çıkmayalım. Biz gitmeyelim. O biz etmeyelim. Biz içmeyelim. Biz okumayalım. Biz yazmayalım. Biz görmeyelim. Biz izlemeyelim. 27 Click to check your answers.

20 26 sinemaya gitmek balığa çıkmak tiyatroya gitmek alışverişe çıkmak
Study with a partner. Today is Sunday. Ask and answer. Sinemaya gidelim mi? Evet, gidelim. Hayır, gitmeyelim. sinemaya gitmek balığa çıkmak tiyatroya gitmek alışverişe çıkmak yemek yemek müzeye gitmek dans etmek Tiyatroya gidelim mi? U30

21 “O bugün çarşıya gidecek.” Future tense ● Purpose ● Plans
talebe U30


"“Bu akşam ne yapıyorsun?”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları