Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocukların ve Öğretmenlerin Okul Üniformasına Bakışı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocukların ve Öğretmenlerin Okul Üniformasına Bakışı"— Sunum transkripti:

1 Çocukların ve Öğretmenlerin Okul Üniformasına Bakışı
Hazırlayan Sınıf 5A

2 Çocukların ve Öğretmenlerin Okul Üniformasına Bakışı
Yerel toplumlarda sosyal araştırma projeleri – Çocuk ve Gençlik Araştırmaları Merkezi KTÖS’le birlikte bir eğitim projesi yürütmektedir – GENÇ ARAŞTIRMACILAR YETİŞTİRMEK. Bu proje UNDP–Act tarafından desteklenmektedir.

3 Bu programın amacı çocukları araştırmacı olarak araştırmalara katılmaya teşvik etmek, ve onları pasif yerine aktif öğrenicilere dönüştürmektir.

4 Bu araştırma programına 5A sınıfı Loucas Antoniou ve Spyros Spyrou önderliğinde katılmışlardır (Çocuk ve Gençlik Araştırmaları Merkezi ve Kıbrıs Avrupa Üniversitesi)

5 5A sınıfı araştırma için aşağıdaki konuyu seçmiştir:
Çocukların ve Öğretmenlerin Okul Üniformasına Bakışı.

6 Bu konu okul üniformasının kaldırılıp kaldırılmamasıyla ilgili bir sınıf tartışmasından sonra seçildi. Karşı olan ve onaylayan ifadelerle bu çok ilginç bir tartışmaydı. Öğrencilerin çoğunun bu konuya duyarlı olması yüzünden 5A sınıfı bunun araştırma için harika bir konu olacağına karar verdi.

7 Spesifik olarak araştırılan konular şunlardır:
1. Öğrenciler ve öğretmenler üniforma hakkında ne düşünüyorlar. 2. Neden bu şekilde hissediyorlar. 3. Öğrenciler üniformaya alternatif olarak nasıl giyinmek istiyorlar. 4. Öğrencilerin ideal üniforma dizaynları.

8 Data toplamak için kullandığımız yöntemler:
1. Sınıf 5A & 5B’ye dağıtılan anketler 2. Öğretmenlerle mülakatlar 3. Öğrencilerin ideal üniforma “modeli” video.

9 4. Öğrencilerin araştırma yaparken ve bulgularını kaydeden fotoğraflar ve bir video.
5. Çocukların ideal üniforma çizimleri.

10 Okul üniformaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Öğretmen Mülakatları Soru 1 Okul üniformaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Mülakat yapılan tüm öğretmenler bunun iyi bir fikir olduğuna inanıyor!!!

11 Soru 2 Bazı insanlar okul üniformasının herkesi eşit kıldığına inanıyorlar. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 10 öğretmen bu cümleye katılıyor. 1 öğretmen buna katılmıyor çünkü kişiliğin önemli olduğuna inanıyor.

12 Soru 2a Sizce okul üniforması hangi yönlerden herkesi eşit kılar? Okul üniformasının herkesi eşit kılması yönündeki fikirler farklıdır: Herkes ayni şekilde görünür Marka yoktur veya uymak için rekabet yoktur

13 Aileler daha fazla yeni kıyafet almak zorunda kalacak
Bir gruba ait olma duygusu gelişir. Kim fakir kim zengin söyleyemeyiz.

14 Soru 3. Öğrencilere üniforma giyip giymeme konusunda seçim yapma hakkını vermek?
3 öğretmen öğrencilerin seçme hakkı olması gerektiğini düşünüyor. 6 öğretmen öğrencilere seçenek verilmemesi gerektiğini düşünüyor. 1 tanesi öğrencilere özel günlerde seçenek sunulabileceğini söylüyor. 2 tanesi bazı öğrencilerin seçim yapabilmek için çok genç olduğunu söylüyor.

15 SORU 4 Sizce öğrencilerin okul üniformasının dizayınında söz hakkı olmalı mı? 7 öğretmen evet dedi 4 öğretmen aşağıdaki sebepler yüzünden belki dedi Öğretmen mülakatları

16 Herkesin hemfikir olması ve herkesin memnun olması zor
Çocukların bu konuda fikrinin alınması güzel Çocukların giymekten mutlu olacakları üniformalar dizaynı yarışması düzenlenebilir.

17 SORU 5+5A Bizim okul üniformamız hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hangi yönlerini beğenip neleri beğenmiyorsunuz? Neden? Cevaplar yine çeşitliydi.

18 HOŞLANAN Hoşlanmayan ve neden? GELİŞTİRİLEBİLİR. DAHA RENKLİ OLABİLİR.
ÜNİFORMANIN ŞIKLIĞI. TAMAMDIR. TERTİPLİ, RAHAT VE GÜZEL RENKLERİ VAR GİYMESİ KOLAY. İYİDİR. ERKEKLERİN ÜNİFORMASI GÜZEL. BEDEN EĞİTİMİ ÜNİFORMASI GÜZEL. Hoşlanmayan ve neden? GELİŞTİRİLEBİLİR. DAHA RENKLİ OLABİLİR. KIZLARIN ÜNİFORMASI DAHA ÇEKİCİ OLMALI DOĞRU GİYİLMEZSE.

19 Soru.6 Okulda üniforma giymek zorunda olsanız ne hissederdiniz?
2 öğretmen bunun güzel bir soru olmadığını söyledi 2 öğretmen üniforma giymenin sorun olmayacağını söyledi 1 öğretmen acayip hissedeceğini söyledi 1 öğretmen bunun üniformaya bağlı olacağını söyledi 19

20 Soru7. Sizin okul müdürü veya okulda karar alan birisi olduğunuzu farzedelim; öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında okul üniformasının yasaklanması konusunda bir tartışmaya izin verir miydiniz? 2 öğretmen böyle bir tartışmaya izin verilmesine evet dedi 4 öğretmen tartışmaya hayır dedi 5 öğretmen belki dedi

21 Bireysel olarak bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Soru.7a Bireysel olarak bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu soru cevaplanmadı. Bireysel bir cevap verilmedi.

22

23 Okul üniforması daha modern olmalı Daha canlı renkler eklenmeli
Soru 8 Okul üniformasının geliştirilmesi için ne gibi önerilerde bulunurdunuz? Okul üniforması daha modern olmalı Daha canlı renkler eklenmeli

24 Kıravatlardan kurtulalım
Siyah ayakkabı yerine spor ayakabı giyelim Daha rahat olmalı

25 Geliştirmeye gerek yok
Doğru düzgün giyilmeli Kızların yaz üniformasının stili ve materyali değiştirilmeli Kızların üniformasını modernleştirmeliyiz Hiçbir fikrim yok

26 SONUÇ Grup olarak yaptığımız bu mülakatlardan öğretmenlerin okul üniforması hakkındaki görüşlerini öğrendik. Bu sonuçları onlarla mülakat yaparak bulduk, ayni şeyi sınıf 5a ve 5b’ye de uyguladık ve iki sınıfın sonuçlarını birleştirdik.

27 Sonra öğretmenlerin mülakat sonuçlarını bilgisayarda Microsoft Power Point kullanarak yazdık. Daha sonra öğrenci anketlerine, ne katılıyorum nede katılmıyorum, şıkkını koyarak hata yaptığımızı farkettik çünkü bu şekilde gerçek cevabı vermiyorlardı ve biz de onların gerçekten ne hissettiklerini bilmiyorduk.

28 Öğrencilerin çoğu okul üniformasının herkesi eşit kıldığını düşünüyor, ayrıca bazıları sabah ne giyecekleri derdinden kurtardığı için üniformanın hayatlarını kolaylaştırdığını düşünüyor. Tüm öğrenciler okul üniformasının iyi bir fikir olduğunu düşünüyor fakat dizaynında söz hakkı olmasını istiyor.

29 ÖZEL TEŞEKKÜRLER Anna Thomas’a araştırmayı başlattığı için
Avrupa Kıbrıs Üniversitesinden Loucas’a Mülakatlara katılmayı kabul eden tüm öğrenci ve öğretmenlere Boş zamanlarında bize yardım eden Mary Collins’e

30 Bütün boş zamanını projeyi bir araya getirmekte yardım için bize ayıran Mary Collins’e, Sınıf 5a öğrencileri ve öğretmenleri Anna Thomas ÇOK BÜYÜK TEŞEKKÜR etmek istiyor. Onsuz başaramazdık.


"Çocukların ve Öğretmenlerin Okul Üniformasına Bakışı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları