Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADRES KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADRES KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ"— Sunum transkripti:

1 ADRES KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS ve VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ nvi ADRES KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ İllerden Gelen Teknik Büro Personeli Eğitim Anketi Haziran – 2008 Adres Daire Başkanlığı

2 1.ADRES BİLGİLERİNİN KURUMLARLA PAYLAŞIMIN KPS ÜZERİNDEN YAPILACAĞININ ANLATIMI NE ÖLÇÜDE YARARLI OLABİLMİŞTİR? %8 Yararsız olduğunu düşünenlerin görüşleri: * Başta belediye ve özel idare olmak üzere hizmet veren kurum temsilcileri bu sistemi önemsemediklerinden yararsız olduğu düşünülmektedir. * Görsel ve eğitsel olarak tanıtım eksikliği olduğundan kurumlara sorumluluk ciddiyetinin sağlanması gereklidir. * KPS nin hangi kurumlarda kullanıldığı bilinmiyor. * Kurumlar alt yapılarının oturmadığından problem yaşadıklarını söylüyorlar.

3 %13 Evet diyenlerin karşılaştığı sorunlar:
2.YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ VERMEKTE SORUN YAŞANIYORMU? %13 Evet diyenlerin karşılaştığı sorunlar: * Eşin, beyanında bulunulan şahısların, ergin çocukların anne ve babasının yerleşim yeri belgesini alamaması. * Yakınları ısrarla talep ediyor. * Başkalarının yerine herhangi bir resmi işlem için, en ufak bir evrak vb. işlem işin aşırı bir şekilde bazen 2,3,4 suret istenmesi sorun yaratıyor. * Aynı adreste ikamet edenlerin birbiri adına Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi alamaması sorun yaratıyor. * Vatandaş bu belgeyi basit gördüğünden bir başkasının belgesini zorla almak istiyor, öneminin anlatılması lazım.

4 3.YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ TALEP EDİYORMU?

5 %49 Evet diyenlerin görüşleri:
* Reddediyoruz, ilgilisinin gelmesini istiyoruz, yönetmelik gereği verilmiyor. * Mümkün olamayacağı izah edilerek onu hakkında detaylı bilgi veriyoruz. * İl Emniyet Müdürlüğü ve personele Başbakanlık Genelgesi yayınladığı nazik bir ifade ile anlatılıyor. Gereken belgeler verilip sonrası için KPS’ye başvurmaları istenmiştir. * Genelge doğrultusunda ikna edip vermiyoruz. * Emniyet ve jandarma yetkilileri tarafından talep edilmektedir. Resmi yazı ile talep etmesi gerektiği söylendi. * Hastanelerde ağır hastaların yakınları, şahsın yakın akrabası, eş, çocuk, yaşlı hastanın yakını talep etmektedir. * Adres beyanı veren kişi, adres beyanı verdiği kişilerin yerleşim yeri belgesini alabilmeli. * Eşi ve çocukları bu hususta çok ısrarcı davranarak personeli rahatsız ediyor. * Hasta ve yaşlılar, istihbarat birimleri ve jandarma talep ediyor. * Eşlerden biri diğerinin belgesini istediğinde kontrol edilip, ikisi de aynı adreste oturuyorsa belgeyi veriyoruz, farklı adreslerde oturuyorlarsa belgeyi vermiyoruz. * Beyanda bulunmayı hane halkı reisi olarak gerçekleştiren kişiler yerleşim yeri ve diğer adres belgesini alamadığı için sorun çıkarmaktadır. * Yürürlükte bulunan yasa, yönetmelik, yönerge ve ilgili genelgeler anlatılarak talep yerine getirilmiyor. * Mülki idare amirine yazılan dilekçeye yerleşim yeri belgesi veriliyor. * Vatandaş Nüfus Kayıt Örneği aldığı gibi yerleşim yeri belgesi de talep ediyor. Bazı ilçe nüfus müdürlükleri tarafından bu şekilde verildiği belirtilmektedir. * Özel vekillik belgesi istiyoruz. * Verilmediği zaman sorun yaşandığından, nüfus müdürü emri ile veriliyor.

6 4.FORM-D'LER MUHTARLAR TARAFINDAN DÜZENLİ OLARAK VE SÜRESİNDE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE İADE EDİLİYORMU?

7 %15 Hayır diyenlerin görüşleri:
* Büromuz eleman açısından yetersiz. Muhtarlar genelde okuma yazma bilmiyor. * Muhtarlar KPS’ye geçtiğinde konu ile ilgili sorunlar azalacaktır. KPS için muhtarlar konfederasyonundan şifre almak için yönlendirilmiştir. * Muhtarların çoğunluğu ilgisiz ve bilgisizdir, bu işi önemsemiyor. * İlçemiz çok yüksek ve engebeli dağların arasında kurulması ve ulaşım sıkıntısı yaşandığı için posta işlemleri gereği bir şekilde ulaştırmadığından iade edilmiyor. * 33 Muhtardan ancak 10 tanesi getiriyor. * %60-70 oranında getiriliyor. * İlçe Nüfus Müdürlüğü ile ilgili açıklamalar muhtarlara iletilince Form-D ler düzenli olarak gelmeye başlamıştır. * Muhtarların gelir kaynakları kesildiği için duyarlı davranmıyorlar. Ayrıca cahil kesim konuyu henüz anlamış değil. * Muhtarlar alanda çalışma yapmamaktadır. Ayrıca yönetmeliğe uygun işlem yapmıyorlar. * Muhtarlar bu konuda duyarsız bir tutum içerisindedir. * Muhtarlar hastalıklarını mazeret göstererek ilgilenemediklerini belirtmekteler. * Muhtarlara ceza uygulaması getirilmelidir. * Form-D alınırken mahalle veya köy bazında alınabilmelidir.

8 5.ADRES BEYAN FORMU VE FORM-D'LER NASIL MUHAFAZA EDİLİYOR?
%2 Diğer diyen personelin yaptığı işlem: * Aylık olarak dosyalarda muhafaza edilmektedir.

9 6.İL GENELİNDE NUMARALAMA VE LEVHALAMA ÇALIŞMALARI NE DURUMDADIR?
%4 Henüz Başlamadı diyenlerin görüşleri: *Bütün numaralar ve sokak, cadde isimleri boya ile yazılı, levha olayı yapım aşamasında. *Numaralama bitti, levhalama çalışmaları ile belediye ilgisiz davranıyor. *İlimizde numaralama işlemi %100 bitmiş durumdadır. Ancak, levhalama çalışmaları yetersiz. Konu ile ilgi belediye ve özel idare elemanlarının eğitime alınması ve nüfus müdürlükleriyle irtibata geçmelerinin sağlanması yararlı olacaktır. *Özel idare bütçesinde ödenek olmadığından numarataj başlamadı.

10 7.BELEDİYELERDEN HANGİ KONUDA SORULAR GELMEKTEDİR?

11 %10 Diğer diyenlerin görüşleri:
* Adres Kayıt Sistemi Mevzuatı ile ilgili sorular gelmektedir. * Levhalama aşamasında piyasa araştırması yapıldığı ve çok külfetli olduğu konusunda sorunlar geliyor. * Hiçbir soru gelmemiştir. * Kısmen de olsa belediye bazı orman köylerini görememekte, ancak ilgili yerlere gerekli bilgiler verildi. * KPS protokolü ile ilgili sorular geliyor. * Belediyeler ve özel idare eğitim istiyor. * Belediyeler nüfuslarını göremediğini belirtiyor.

12 8.YERLEŞİM YERİ BEYANI SIRASINDA ALANDA MEVCUT OLDUĞU HALDE, UAVT'DE OLMAYAN ADRESLER İLE İLGİLİ NE GİBİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR? Görüşler: * İl onayı ile sorunu mahalinde halletmek amacıyla belediye bir personelini görevlendirilmiştir.

13 9.İLİNİZDE ADRES KAYIT SİSTEMİ İLE İLGİLİ HANGİ TANITIM ÇALIŞMALARI YAPILMIŞTIR?
Görüşler: * Televizyon ve radyo yayını yapılmadı. * İstanbul ilinde yerel tanıtım zor olduğu için diğer kanallarda yayınlanması iyi olabilir.

14 10.ADRES BEYANINDA ŞÜPHEYE DÜŞÜLMESİ HALİNDE NE GİBİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR?
%5 Diğer cevabı verenlerin görüşleri: * Tahkikata gönderilmektedir. * Kişilere, genel uygulamaya geçilmediğinden cezai işlem uygulanamıyor. * Görevli personel yoğun olduğundan beyanı alıyor.


"ADRES KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM SEMİNERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları