Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yeni Başlayanlar İçin “Twitter” Kullanma Kılavuzu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yeni Başlayanlar İçin “Twitter” Kullanma Kılavuzu"— Sunum transkripti:

1 Yeni Başlayanlar İçin “Twitter” Kullanma Kılavuzu

2 TWİTTER’E GİRİŞ

3

4 Burada unutmamamız gereken e-mail hesabımızın olması !

5 Hesap açabilmeniz için bir e-mail hesabına sahip olmanız gerekir.
1) Ad ve Soyad yazıyoruz 2) adresimizi yazıyoruz 3) Şifremizi yazıyoruz 4) Twitter’da kullanacağımız kullanıcı adı yazıyoruz Bilgileri girdikten sonra hesap oluştur bölümüne giriyoruz. Güvenlik anahtarını girerek hesabımız oluşmuş oluyor. Twitter bu arada e-posta adresinize doğrulama mesajı göndermektedir. Gelen mesaj onaylamanız gerekiyor. Gerekli bilgileri girerek sayfanın altında bulunan ‘hesabımı oluştur’ tıkladığımızda hesabımızı kullanmaya başlayabiliriz. Daha sonra giriş yaptığımızda mail adresi ve şifre kullanarak kullanmaya başlarız.

6

7 Mail hesabınız yoksa; Dünyada en fazla kullanılan e-mail servisi olan
Yahoo’dan e-posta adresi alabilmeniz için, adresinden gerekli bilgileri doldurarak e-posta adresi temin edilebilir. E-posta adresi olarak ad ve soyadımızı kabul etmeyebilir, soyad ve ad yer değiştirilerek, soyad kısaltılarak veya rakamlar eklenerek e-posta adresi yazılabilir.

8

9

10

11 Hesap oluşturduktan sonra
kullanıcı adı veya eposta adresi ile giriş yapıyoruz Kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra altta yer alan ‘beni hatırla’ seçeneğini İşaretlersek twitter hesabını her açtığımızda otomatik olarak orda bulunacaktır Doğrudan giriş yapmamızı sağlayacaktır.

12

13 Twitter Sayfası Genel Görünüm

14 TWİTTER KULLANIMI

15 NASIL TWEET ATABİLİRİM?
Sağ üst köşede yer alan ‘yeni tweet oluştur ‘a tıklayarak açılan tweet kutucuğuna 140 karakter ile paylaşımda bulunabiliriz.

16

17 Twett’e Nasıl Yanıt Verebilirim?
Twitter yanıtlamak için , gelen tweet’in üzerine fare ile geldiğimizde tweet’in Altında ‘Yanıtla’ simgesini tıklıyoruz. Açılan mesaj kutusunda tweet atan kişinin kullanıcı adı çıkmaktadır. Birden fazla kullanıcıya aynı mesajı atmak istersek, tweet göndereceğimiz kullanıcıların da kullanıcı adının yazarak tweet yanıtlayabiliyoruz. @ ve kullanıcı adı bitişik olmalı!

18

19

20 Nasıl Retweet(RT) yapabilirim?
Retweet yapmak için gelen tweet’in üzerine fare ile geldiğimizde ‘Retweetle’ tıklamamız yeterlidir.

21

22 Twitter da Neler Paylaşabilirim?
Twitter’da konu sınırlaması yoktur. Her türlü konuda tweet atılabilir. Ancak etiketlere uygun tweet atmak takipçi sayınızı artırır Paylaşılacak konular ile ilgili önceden bilgi toplanması işimizi kolaylaştıracaktır.

23 Paylaşımda bulunacağım önemli konuları belli etmeyi nasıl yapabilirim?
Hesabına uygun konu etiketleri belirle Konunun etiketlerine uygun hazır yazılar topla Bu bilgileri zaman zaman paylaş,

24 Twitter Sayfa Tasarım ve Düzeni
Ayarlar butonundan sayfamızın tasarımını ve düzenini ayarlaya biliyoruz.

25 Ayarlar kategorisi altında özel ayarlar bulunmaktadır. Hesap Şifre Mobil E-posta bildirimleri Profil Tasarım Uygulamalar Bileşenler

26 Profil Ayarları Profil resmini değiştirebiliriz. Bilgisayarımızdan
resim yükleyebiliriz veya İnternet üzerinden indirebiliriz.

27 Tasarım bölümünden veya başka resimlerle sayfamızın arka plan resmi değiştirebiliriz.

28 Twitter ’da Kimleri Takip Etmeliyim?
Twitter’da istediğiniz kadar kişiyi takip edebilirsiniz. Etiket bilgilerinize göre sayfanızda takip etmeniz önerilen kişiler olacaktır.

29

30

31 Takip ettiğim kişileri listelemeyi nasıl yapabilirim?
Ayarlar Bölümünden ‘listeler’ Menüsünü Seçiyoruz.

32 Listeler menüsünden sonra liste oluştur kısmına girerek liste oluşturmaya başlıyoruz.

33 Liste adı ekleyerek, listedeki kişilerle ilgili açıklama yazabiliriz
Liste adı ekleyerek, listedeki kişilerle ilgili açıklama yazabiliriz. Örnek: mesleklerini, İlgi alanlarını vs.. Son olarak da liste oluştur bölümüne listemizi kaydediyoruz.

34 Kaç Tane Twitter Hesabı Kullanabilirim?
Kendi adınıza kullandığınız twitter hesabından başka değişik rumuz ve bilgilerle Bir çok twitter hesabı yönetebilirsiniz. Ancak, adınıza açmış olduğunuz hesap profilinden farklı olmalıdır. Hesaplarda aynı tweet atılmamalı Hesaplarda mutlaka bir profil resmi olmalı, aksi takdirde ciddiye alınmazsınız

35 Twitter hakkında bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken ayrıntılar
Öncelikle, kontrollü ve doğru kullanıldığında güçlü bir iletişim aracı haline gelen Twitter hakkında temel noktaları gözden geçirmekte fayda var. Twitter, bir cümlede yani 140 karakterde görüş ifade edebilmek için iyi bir araç. Lafı hiç uzatmadan hızlı ve net biçimde duygu ve düşünce paylaşma aracı olarak da adlandırılabilir.

36 Twit, tweet, post: Bu bir kullanıcının yazdığı yazının bu ortamdaki adı. 140 karakterle sınırlı, az ama öz yazmak için gerekiyor. Retweet, RT: Twitter kullanıcılarını dinleyen ve izleyen bir servis. Retweet de son dönemde Twitter sisteminin bir parçası olan ancak daha öncesinde de kendine çeşitli Twitter araçlarıyla yer bulan bir fonksiyon. Anlamı bir başkasının twit’ini twit etmek. 

37 DM, Direct Message: Bu bildiğiniz mesaj
DM, Direct Message: Bu bildiğiniz mesaj. Mention’dan en önemli farkı mesaj göndereceğiniz kişinin size abone olmuş olmasını gerektiriyor. Avantajı ise sadece ikinizin görebilmesi.Sizi takip etmeyen bir kişiye DM atamazsınız. Hash Tag, #tag: İşte memleketimizde en az kullanıdığına şahit olduğum bir Twitter özelliği de bu. Hash Tag aslında tüm sosyal paylaşım sitelerinde gördüğünüz tag/etiket konseptinin Twitter’a uyarlanmış hali.  Mention: Eski Twitter‘cılar bilir, bu daha geçiyordu ve Twitter üzerinden herkese açık mesajlaşmanızı sağlıyordu. Hitap etmek istediğiniz kullanıcı adının işareti koyarak gerçekleştiriliyor. Eğer birine ulaştırmak istediğiniz bir mesaj var ve bu kişiye DM gönderemiyorsanız bu yöntemi kullanıyorsunuz.

38 Anlattıklarımızın görselleri..

39 Twit, tweet, post:

40

41 DM, Direct Mesaj

42 DM, Direct Mesaj

43 HashTag, #tag: 

44

45 TT LİSTESİ

46 Hesabın kalitesine göre limitler değişebilir.
BİLGİLERİ Hesabın kalitesine göre limitler değişebilir.

47 Twitter Takipçi Arttırmanın 20 Yolu…

48 1- İlgi çekici olun: Twitter’ın belki de en önemli kuralı size cevap yazılacak ya da retweet edilecek tweetler yazmak. Bunun için gündemi yakından takip etmelisiniz. Trend Topic’ler hakkında yazmak iyi bir başlangıç olabilir. Aynı zamanda espirili olmaktan korkmayın. İnsanlar Twitter’da bir bakıma eğlence için var. İlgi çekici mesajlar attığınız sürece size cevap veren ve retweet edenlerin sayısının arttığını göreceksiniz. 2- Takipçilerinizi ihmal etmeyin: Yazdığınız tweetlere verilen cevapları es geçmeyin. Onlara siz de geri cevap verin. İnsanlar iletişime geçmeyi severler. Onlara ilgi gösterirseniz sizin sıkı takipçiniz olacaklardır. 3- Twitter’da etkili insanları takip edin: Twitter’ın ünlü kişiliklerini takip etmeyi ihmal etmeyin. Gerekirse iyi bir inceleme yaparak sık cevap veren ünlüleri takip edin. Onların tweetlerine etkili cevaplar verin, hakaretten kesinlikle uzak durun. “Akıllı” cevaplarınız günün birinde bir ünlü tarafından retweet edildiğinde bir sabah uyandığınızda takipçi sayınıza inanamayacaksınız.

49 4- Güncel konularda sosyal mesajlar verin: Twitter’da sosyal mesaj vermekten kaçınmayın. Bir akşam Van Depremi ile ilgili etkili bir mesaj atmıştım. 5 dakika içinde onlarca yeni takipçi kazanmayı başardım. Aralarında ünlü gazeteciler de vardı. Bu yüzden konuyu bildiğinizi gösteren etkili sosyal mesajlar yazmayı es geçmeyin. 5- Retweet edin: ”Faydalı bilgiler” her zaman takip edilir. Bu yüzden son dakika haberleri, ödül-promosyon haberleri, insanlara sanal ortamda fayda verecek püf noktaları veren tweet mesajlarını düzenli olarak retweet edin. 6- “Mention”lara cevap verin: Sizden başka bir tweette bahsedildiğinde bu fırsatı kaçırmayın. Hemen iletişime geçin. Konuyu açıcı mesajlarınızla iletişimi geliştirin. İnsanlar TV’de olduğu gibi Twitter’da da ikili tartışmaları takip etmeye bayılır. Tabii saygı sınırlarını aşmayacak şekilde.

50 7- Eğer merak ettirici unsurlar yoksa tweet yağmurundan kaçının:TV programlarında sıklıkla gördüğümüz rahatsız edici kakafoniler Twitter için de geçerli. Olur olmaz her şeye tweet atmanın bedelini unfollow (takipçi kaybı) ile ödersiniz. Bu yüzden eğer gerçekten faydalı bilgiler vaat etmiyorsanız iki dakikada bir tweet atmak size fayda sağlamayacaktır. 8- Hashtag kullanın: Twitter’da belli konuların kolay takip edilmesini sağlayan etiketlere hashtag denir. Genelde # işareti ile ayrıştırılır. Birçok Twitter kullanıcısının bu özelliği kullandığını unutmayın. Sizi de hashtagler sayesinde timeline’larında görebilirler. 9- Retweet edilecek mesajlar yazın: Retweet Twitter’da zincirleme etki yaratır. Adeta takipçi sayınızla retweet edilme sayınız orantılıdır. Bu yüzden değerli bilgileri yazmaktan kaçınamyın. Ayrıca 140 karakterin tamamını kullanmayın. Çünkü çoğu Twitter kullanıcısı retweet butonunu kullanmak yerine mesajın başına RT yazarak nick’inizi yazar. Bu yüzden daha kısa yazmaya özen gösterin.

51 10- Soru sorun, fikir alın: Twitter’da vakit geçirip yeterince takipçi sayısına ulaştığınızda takipçilerinizi harekete geçirecek sorular sorun. Gelen cevapları retweet edin. Eğer kadın Twitter kullanıcısıysanız “Bugün ne giysem” gibi basit soruların bile takipçilerinizi harekete geçireceğinden emin olun. 11- İstikrarsız Tweet atmayın: Twitter ilgi ister. Bir gün 40 tweet atıp sonra 3-4 gün ortadan kaybolmayın. Günlük makul bir ortalama tutturun. 12- Tanımadığınız followerlarla tanışın: Sizi bir süre sonra başka çevrelerden insanlar takip edecek. Onları siz de takip edin, ilgi alanlarını belirlemeye çalışın. Buna yönelik tweetler atın. 13- Direct Message kısmını etkin kullanın: Direct message ile takipçilerinizle özel platformda iletişime geçebilirsiniz. Bunun iletişime katkısı olacaktır.

52 14- Spam mesajlara dikkat: Eğer bir takipçiden Spam mesajı aldığını duyarsanız bunun sebebini araştırın. Sizi takip eden sahte bir profilden kaynaklanıyor olabilir. Onu bloklayın. 15- Takipte çeşitlilik sağlayın: Takip ettiğiniz kişiler farklı yaş ve meslek gruplarından olsun. Hatta Twitter’da Edirne dışına çıkmayı unutmayın. Siz de takipçilerinizin yurtdışındaki etkili profilleri takip etmesi için bir sıçrama tahtası olabilirsiniz. Aynı zamanda uluslar arası profilleri takip etmeniz dünya görüşünüz hakkında da takipçilerinize ipucu verir. 16- Takipçilerinizi değiştirin: Twitter bir kişiyi takip etmeyi bıraktığınızda o kullanıcıya bunu haberdar vermeyeceğinden çekinmeden unfollow tuşuna basabilirsiniz. Farklı kullanıcılara yönelebilirsiniz.

53 17- Twitter ile entegre diğer sosyal ağlarda dabulunun: Friendfeed, Linkedin, Facebook gibi etkili sosyal platformlar Twitter ile kolayca entegre olur. Böylece bu platformlardaki farklı kitlenizi Twitter’da bir araya getirebilirsiniz. 18- Görsel öğe paylaşımında bulunun: Instagram gibi bir fotoğraf uygulaması takipçi sayınızı artırabilir. Instagram’da çektiğiniz ve stilize ettiğiniz fotoğraflarla beğeni toplayıp daha sadık bir kitleye ulaşabilirsiniz. 19- Vatandaş gazeteci olun: Bazen önemli bir olayın ilk tanığı siz olabilirsiniz. Bunu fotoğraflayarak kısa bir bilgiyle geçmek, kısacası vatandaş gazeteci olmak Twitter’da takipçi sayınıza kısa vade patlama yaşatacaktır. Mısır, Tunus gibi yerlerde insanların Twitter ile devrim yapabildiğini unutmayın.

54 20- Antipatik olmayın: Twitter’dan nefret söylemi yaymanın hiç kimseye faydası yok. Birkaç fanatik takipçi elde etmek için bu ucuz yollara başvurmayın. Uzun vadede yalnız kalmanız kaçınılmaz olur.


"Yeni Başlayanlar İçin “Twitter” Kullanma Kılavuzu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları