Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI"— Sunum transkripti:

1 AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
BATIKENT ANAOKULU AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI

2 NEDEN AİLE KATILIMI ? Aileleri okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmek Çocukların gelişiminde anne babaların gözlem ve görüşlerinden yararlanmak, çocuklarını sınıf ortamında da gözlemlemelerini sağlamak Anne babaların gelişimine katkı sağlamak Ailelerin okulu tanıması, kendilerini okulun bir parçası gibi hissedip, okulun ve öğrencilerin gelişimi için arayışlara girmeleri sağlamak

3 NEDEN AİLE KATILIMI ? Sınıf ve okul ortamı içinde “ortak bir kültürün” oluşması için bazı etkinliklerin ev ortamına taşınması ve bunların gerçekleştirilmesini sağlamak Çocuklarının gelişimini destekleyebilmeleri için ipuçları vermek Aileleri ile birlikte çocuklara eğlenerek öğrenme ortamı sağlamak Ailelere, yaparak yaşayarak öğrenme ortamı hazırlayabilmelerini desteklemek Ailelerin okula ve eğitim sürecine olumlu tutumlar geliştirmesine yardımcı olmak

4 OKULUMUZDA YAPILAN AİLE KATILIMI ÇALIŞMASI ÖRNEĞİ

5 OKUL MERKEZLİ AİLE KATILIMI AŞAMALAR:
Veli toplantısında “Aile Katılım Projesi” hakkında ailelere bilgi verilir. Ailelerin uygun olduğu günler, saatler belirlenir ve aynı zamanları tercih eden veliler gruplanır. (EK-1)

6 (EK-1) BİLGİLENDİRME FORMU
Sevgili Aileler; Çocuklarımızın benlik ve akademik algısını geliştirmek; ebeveyn-çocuk başarılarını arttırmak; ailelerin çocuklarına ilişkin gözlemlerini, deneyimlerini öğretmenlerle paylaşmak amacıyla “OKUL MERKEZLİ AİLE KATILIM PROGRAMI” kapsamında; çocuklarınızı sınıf ortamında izleme ve onlarla bu anı paylaşma uygulamalarına başlayacağız. Bu planlamayı yaparken sizlere uygun gün ve saatleri belirlememiz gerekmektedir. Bu nedenle yandaki çizelgede size uygun zamanı işaretledikten sonra sınıf öğretmenine iletmenizi rica ederiz pazartesi salı çarşamba perşembe cuma

7

8 OKUL MERKEZLİ AİLE KATILIMI AŞAMALAR:
Velilerin belirttiği gün ve saatler dikkate alınarak veli grupları oluşturulur. Öğretmen tarafından planlanan etkinliklere, Haber Mektupları ile veliler davet edilir. EK-2)

9

10 OKUL MERKEZLİ AİLE KATILIMI AŞAMALAR:
Veliler okula geldikleri zaman etkinliğin amacı, süresi, materyalleri, değerlendirme bölümü hakkında bilgi verilir. Etkinlik bitiminde velilerin değerlendirme formunu doldurması istenir. (EK-3)

11 (EK-3) DEĞERLENDİRME FORMU
Sevgili Aileler; Hepimiz sürekli bir değişim ve gelişim içerisindeyiz. Okulumuzda sizlerle olan iletişimimizi güçlendirmek amacıyla başlattığımız “Okul Merkezli Aile Katılım Programı”na ilişkin görüş ve önerileriniz; gelecekteki çalışmalarımız açısından önem taşımaktadır. Bu amaçla aşağıdaki soruları yanıtladıktan sonra sınıf öğretmenine iletmenizi rica ederiz. Batıkent Anaokulu velisi olarak etkinlik sonucunda neler düşünüyorsunuz? Okul Merkezli Aile Katılım Programı kapsamında gelecek eğitim döneminde yapılması planlanan çalışmalar için önerileriniz varsa lütfen belirtiniz? Çalışmalarımıza olan katkınız ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

12

13

14 Etkinlik Adı : Artık Malzemelerle Hediye Yapımı

15 Etkinlik Adı : Drama ve Düğmeler

16 Etkinlik Adı: Yemek (Türlü) Yapımı

17 Etkinlik Adı: İplerle Çalışma

18 Etkinlik Adı: Satranç

19 OKULUMUZDA YAPILAN ANNE –BABA EĞİTİMİ ÇALIŞMASI ÖRNEĞİ

20 ANNE – BABA EĞİTİMİ Öğretmenler kurul toplantısında velilere okumaları için gönderilecek kitaplar belirlenir. 1.dönem için 2 kitap, 2.dönem için 3 kitap seçilir Belirlenen kitaplar her sınıf için temin edilir. Veli toplantısında “Kitap Okuyalım Etkinliği” hakkında ailelere bilgi verilir. Bilgilendirme yazısı ile birlikte seçilen kitaplardan bir tanesi veliye gönderilir. (EK-1) Gönderilen kitaplar sınıf öğretmeni tarafından takip edilir. Bir Eğitim Öğretim yılında tüm velilerimizin en az 4 kitap okuması sağlanmaya çalışılır.

21 Bilgilendirme Yazısı (EK-1)
SEVGİLİ ANNE BABA Okul Öncesi Eğitim kurumlarında verilen hizmet ne denli kaliteli olursa olsun aile tarafından desteklenmedikçe çocuklarda kalıcı davranış değişikleri sağlamak ve istediğimiz hedeflere ulaşmak mümkün olmayabilir. Kendine güvenen, problemlere çözüm üreten, empati kuran, soran, sorgulayan, yaratıcı, akademik yönden başarılı çocuklar yetiştirmek ortak hedefimiz. Okul Öncesi dönem ise gelişim alanları yönünden çocukların en hızlı gelişim gösterdiği dönemdir. Bu sebeple 0-6 yaş dönemi daha da önem kazanmaktadır. Biliyoruz ki siz velilerimizde bunun farkındasınız. Bizler eğitimci olarak sizlere destek olmak istiyoruz.

22 Bilgilendirme Yazısı Bu nedenle okumaktan keyif alacağınız kitaplar seçtik ve okumanız için sizlere yolluyoruz. Dönüşümlü olarak tüm velilerimizin okumasına fırsat vermek istiyoruz. 10 gün içinde size yolladığımız kitabı okuyarak sınıf öğretmenine teslim etmenizi önemle rica ederiz. NOT: Anne-Baba Kütüphanesi oluşturmak istiyoruz. Sizin okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar var ise okulumuza gönderebilir kocaman bir Anne-Baba Kütüphanesi oluşturmamıza destek olabilirsiniz. Bilgi Paylaştıkça Çoğalacaktır. Şimdiden vereceğiniz destek için teşekkür ederiz.

23 SEÇİLEN KİTAPLAR


"AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları