Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Esen EYRİBAŞ – Oktay AYDIN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Esen EYRİBAŞ – Oktay AYDIN"— Sunum transkripti:

1 Esen EYRİBAŞ – Oktay AYDIN
EĞİTİM KORKULARIMIZI YENME PROJESİ Esen EYRİBAŞ – Oktay AYDIN

2 Öğrencilerin Eğitim Korkuları Nelerdir?
Gelecekte işsiz kalma kaygısı. Özel sektörde yapılan işler hakkında yeterince bilgi sahibi olunmaması. Öğrencilerin, yeterince özgüvenlerinin olmaması. Mühendislik çözümleme özelliğinin öğrencilerde gelişmemesi. Öğrenciler hayatlarının sadece belirli kısımları için planlar yapması.

3 Eğitim Korkuları Nasıl Çözümlenir?
->Öğrenciye, öğrenim sürecinde öğrendiği bilgiyi iyi kullanabilme özelliği katılabilir. ->Özel sektörde yapılan işler hakkında bilgi sahibi olan öğrenci, özgüven kazanacaktır. ->Mühendislik çözümlemeleri üzerine yazılmış makale, dergi, kitap gibi eserlerin tanıtımı yapılabilir. ->Kişisel gelişime yönelik çalışmalar öğrencilere sunularak, geleceğe yönelik hedeflerinin belirlemesine yardımcı olunabilir.

4 Eğitim Korkularından Kurtulan Öğrenci
Gelecek kaygısından kurtulabilecek. Öğrenci kalitesi artacak. Özgüven kazanacak. Özgüvenini kazanan öğrenci daha başarılı çalışmalar yapabilecek.

5 Eğitim Korkularımızı Nasıl Yenebiliriz?
Proje kapsamında, ülkemizde olan tüm öğrencilere ulaşabilmek, hizmet verebilmek ve yardımcı olabilmek için web sitesi üzerinden çözüm düşünüldü.

6 Web Sitesinde Hangi Konulara Değinilmelidir?
Mühendislik eğitimini türkçe olarak gören öğrencilere, türkçe kaynak sağlayabilmek. Gönüllü olarak bu projeye katkı sağlamak isteyen firmalarla irtibata geçilerek, piyasada yapılan işleri döküman olarak öğrencilere sunabilmek. Mühendislik çözümleme ile ilgili yapılan makale gibi çalışmaları öğrencilere sunabilmek. Öğrencilerin yapmış oldukları, projelerin reklamlarını sağlayabilmek. Öğrencilerle, birebir iletişime geçerek sıkıntı ve sorunlarına çözümler getirebilmek.

7 Web Sitesinin Diğer Eğitim Sitelerinden Farkı Ne Olmalıdır?
Sıradan bir web sitesi olmamalıdır. Dikkat çekici olmalıdır. Kurumsal nitelikler taşıyabilmelidir.(logo, beyanlar, hedefler) Web sitesinde diğer bilimlerden yararlanılarak yapılarak daha faydalı hale getirilebilir.

8 Web Sitesinde Diğer Bilimlerden Nasıl Faydalanılabilir?

9 Sitenin İsmi Anlamsız kelimeden oluşturmak veya sitenin ismini şifreleyerek kullanıcılara merak uyandırılabilir.

10 Logo Siteye ciddiyet, görsellik ve kalite kazandıracaktır.

11 Sitenin Renk Seçimleri
Renkler insanların piskolojilerine etki edebilmektedir. Sitenin tasarımında kırmızı, beyaz ve gri renkler kullanılacaktır. Kırmızı renk, insanlarda heyecan uyandır. Beyaz, masumiyet rengidir. Eğitimde temiz bir gelişim alanıdır. Gri renk de kuralcı, tutucu, ve kararlı bir etkisi vardır.

12 Bilinç Altı Mesaj Bilinç altı mesajlar iyi araştırılıp, olumlu neticeler alınabilecek şekilde kullanıldığında kullanıcı sayısı artırılabilir. Bunun üzerine tasarım çalışmaları devam etmektedir.

13 Sitenin Yazılımı Sitenin yazılımında CodeIgniter Framework kullanıdı.Bu Frameworkun kullanılmasının sebebi MVC Çatısına sahip olması ve OOP(Object-oriented programming ) yapısının kullanılmış olması,güvenlik problemlerinin kısmen çözümlenmiş olması, kolay ve anlaşılır olmasıdır. Sitenin arayüzde html, css yardımıyla genel şablon ve görsellik oluşturuldu. Menulerin oluşturulmasında html-jQuery-css kullanıldı.

14 Sitenin Yazılımı Üst menu kontrol paneli sayesinde anasayfa, hedeflerimiz, beyanlar, proje çalışmaları, fikir geliştirme, anlaşmalı şirketler, hakkımızda bölümleri dinamik olarak yönetilebilir halde yapıldı.

15 Sitenin Yazılımı Sol Menu kontrol panelinden yüklenmiş olan örenkler doğrultusunda dinamikleştirildi.

16 Sitenin Yazılımı Beyanlar bölümünde, yasal prosedürleri ihmal etmemek için amaçlar ve gerekçeler belirtildi.

17 Sitenin Yazılımı İletişim bölümünde ise smtp mail server ile mail alımı gerçekleştirildi.

18 Sitenin Yazılımı Sitenin kolay yönetilebilir olması için kontrol paneli hazırlandı. Veri tabanı olarakta MySQL kullanıldı.

19 Sitenin Geliştirilmesi
Profesyonel çalışmayla, anket ve istatiksel çalışmalar yapılarak eğitim korkularında daha doğru tespitler yapılabilir. İhtiyaca göre sitede yeni bölümler açılabilir. Mühendislik dışında diğer alanlar üzerinde çalışmalar yapılarak, sitenin içeriği genişletilebilir. İçerik ve tasarım daha kaliteli hala getirilebilir. Reklam ve medya desteği sağlanabilir. Sitenin görsel etkileyiciliği arttırılabilir. Özel sektörün desteğiyle verimli projeler yapılabilir.

20 Projeden Beklentilerimiz
Sosyal sorumluluk çerçevesinde yapılmıştır. Çalışmalarımızada bu bilinçle devam edeceğiz. Gönüllü bir çalışmadır. Gelecekte de herhangi bir maddi destek beklenmemektedir. Eğitime katkı sağlamak amacıyla yapılmış bir projedir. Bu tip projelerde çalışmış insanların tecrübe ve fikirlerini alarak bu yönde eksiklerimizin giderilmesini bekliyoruz.


"Esen EYRİBAŞ – Oktay AYDIN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları