Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENDÜSTRİ ve SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENDÜSTRİ ve SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 ENDÜSTRİ ve SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2 Endüstri ve Sistem Mühendisi Olmaya Aday mısınız ?
Karmaşık sistemlerin nasıl tasarlanıp nasıl kurulup nasıl en iyi çalışacağını, Belirsizlik altında nasıl karar verileceğini, Maliyetlerin nasıl düşürülüp karlılığın nasıl yükseltilebileceğini, Sistemlerin bir bütün olarak ele alınıp farklı disiplinlerden insanlarla nasıl birlikte çalışılacağını MERAK EDİYORSANIZ Bilgisayar Kullanmayı ve Matematiği SEVİYORSANIZ Siz Endüstri ve Sistem Mühendisi OLMALISINIZ...

3 Endüstri ve Sistem Mühendisi Kimdir ?
hızla gelişmekte olan teknolojiyi öğrenen kullanan geliştiren, belirli maliyet ve zaman kısıtları içinde karmaşık sistemleri modelleyen, bu tür sistemlerin iyileştirilmesini üretimini kontrolünü ve tasarımını yapan bir mühendistir.

4 Endüstri ve Sistem Mühendisleri Nerelerde Çalışır ?
ÜRETİM Otomotiv, Elektrik-Elektronik, Beyaz Eşya, Gıda, İlaç, Tekstil ve aklınıza gelebilecek diğer tüm sanayi dallarında; Üretim hatlarını, imalat süreçlerini ve stok kontrol sistemlerini tasarlar ve çalıştırırlar. Üretim planları yaparlar. Kalite kontrol ve güvence sistemlerini kurar ve çalıştırırlar.

5 Endüstri ve Sistem Mühendisleri Nerelerde Çalışır?
ULAŞTIRMA Havayollarında, Havaalanı işlemlerinde, Deniz taşımacılığında, Liman işletmelerinde, Demiryolu ve diğer kara yolu işlemlerinin planlanmasında çalışırlar.

6 Endüstri ve Sistem Mühendisleri Nerelerde Çalışır?
TAŞIMACILIK ve DAĞITIM (LOJİSTİK) Yurtiçi Kargo, UPS, DHL gibi posta hizmeti de veren kuruluşlar ve diğer tüm taşımacılık (Lojistik) kuruluşlarında; Dağıtım ağlarını yönetirler, En az maliyet ve en kısa sürede dağıtım için sistemler geliştirirler.

7 Endüstri ve Sistem Mühendisleri Nerelerde Çalışır?
TEDARİK ZİNCİRİ Tedarik Zinciri yönetimi, Tedarik zinciri ve satın alma süreçlerini takip etmek, Gerekli süreç iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını yürütmek ve benzeri görevlerde yer alırlar.

8 Endüstri ve Sistem Mühendisleri Nerelerde Çalışır?
BİLİŞİM ve OTOMASYON Bilgi İşlem birimlerinin yönetimi, Veri tabanı yönetimi, Fabrika otomasyon sistemlerinin tasarımı, Sistemlerin ve süreçlerin bilgisayarlarla kontrolü ve benzeri görevlerde çalışırlar.

9 Endüstri ve Sistem Mühendisleri Nerelerde Çalışır?
SAĞLIK Hastaneler ve diğer sağlık kuruluşlarının yönetiminde, Kapasite ve iş gücü planlamasında, Maliyetlerin düşürülmesinde, Kalitenin geliştirmesinde çalışırlar.

10 Endüstri ve Sistem Mühendisleri Nerelerde Çalışır?
DANIŞMANLIK SAP - Kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımı danışmanlığı görevlerinde, Finanstan bilişime pek çok konuda şirketlere destek veren Danışmanlık kuruluşlarında çalışırlar.

11 Endüstri ve Sistem Mühendisleri Nerelerde Çalışır?
FİNANS Bankalar, diğer finans kuruluşları ve çeşitli büyük şirketlerin finans birimlerinde İş analisti, Süreç geliştirme, Operasyon, Yönetici görevlerinde çalışırlar.

12 Yeditepe Üniversitesinde Endüstri ve Sistem Mühendisliği
1996 yılında Yeditepe Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Sistem Mühendisliği olarak kurulmuş, 2012 yılında adı Endüstri ve Sistem Mühendisliği olarak değiştirilmiştir. İsim değişikliği bölümümüzce kapsanan çalışma ve eğitim alanlarını daha iyi temsil etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.

13 Yeditepe Üniversitesinde Endüstri ve Sistem Mühendisliği
Programımızın kapsadığı temel alanlar şunlardır: Yöneylem Araştırması, İstatistik ve Veri Analizi, Üretim ve Stok Planlama, Lojistik ve Tedarik Zinciri, Benzetim ve Ağ Teorisi, Maliyet Mühendisliği, Kalite Kontrol, Karar Analizi, Sistem Mühendisliği yaklaşımları, Sistem Dinamiği, Modellemesi ve Tasarımı, Bilişim Sistemleri.

14 Yeditepe Üniversitesinde Endüstri ve Sistem Mühendisliği
Bölüme MF4 puanıyla öğrenci alınmaktadır. %100 burslu öğrenci kontenjanı 10 %50 burslu öğrenci kontenjanı 40 Burssuz öğrenci kontenjanı 20 Olmak üzere toplam kontenjan 70 öğrencidir.

15 Yeditepe Üniversitesinde Endüstri ve Sistem Mühendisliği
Bölümümüz ulusal MÜDEK  ve uluslararası EUR-ACE  kuruluşları tarafından 2014 yılında ikinci kez akredite edilmiştir.

16 Yeditepe Üniversitesinde Endüstri ve Sistem Mühendisliği
Öğretim Üyelerimiz, 1996 yılından beri uluslararası bilimsel dergilerde ve toplantılarda 150 adet bilimsel yayın yapmıştır. Ayrıca, ticari hava ve deniz lojistiği, risk yönetimi, afet lojistiği, kentsel yerleşim, sağlık servisi planlaması, sanayi atıklarının çevresel etkileri ve benzeri alanlarda hem AB nezdinde hem de ulusal kurumların desteğinde projeler gerçekleştirmiştir.

17 Çift Anadal / Yandal Programları
Çift anadal programı lisans öğrencilerinin başka bir bölümden ikinci bir diploma almalarına olanak tanıyan bir programdır. Yandal programı ise yine öğrencilerin başka bir bölümden sertifika almasına imkan veren bir programdır. Bölümümüz öğrencileri Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ndeki diğer bölümlerle çift anadal ve üniversite içindeki birçok bölümle yandal yapabilmektedirler.

18 Yeditepe Üniversitesinde Endüstri ve Sistem Mühendisliği
MEZUNLARIMIZ; Endüstri ve Sistem mühendisliğinin temel prensiplerini uygulayarak kendi profesyonel alanlarındaki problemleri çözebilecek, Üretim ve hizmet sistemlerinin çözümleme tasarım uygulama ve verimliliğinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayabilecek, Bilimsel araştırmalar yaparak Endüstri ve Sistem mühendisliği konusunda bilgi üretimine katkıda bulunabileceklerdir.

19 Mezunlarımızın Çalıştıkları Alanlar
650’ yi aşkın sayıdaki mezunlarımız ağırlıklı olarak şu alanlarda çalışmaktadırlar: Tedarik Zinciri / Üretim / Planlama / Lojistik Satış / Pazarlama Bilişim Sistemleri İş Geliştirme / Süreç Geliştirme Bankacılık / Finans Akademik / Araştırıcı Diğer (Proje yönetimi, sağlık, sigorta, müşteri ilişkileri, insan kaynakları, danışmanlık vs..)

20 Mezunlarımızın Çalıştıkları Alanlara Göre Dağılımı

21 Mezunlarımızın Çalıştıkları Kuruluşlardan Bazıları
Vodafone Lagrand Netaş Bosch Turkcell ABB Otokar Kariyer.net Havelsan Aygaz İş Yatırım DHL Netsis De Laval Borusan Yurtiçi Kargo Honeywell Yeditepe Üniv. TEB Ceva Lojistik IBM Koçtaş Ekol Lojistik Koç Sistem ODTÜ Bimsa MedicalPark Hastaneler Teknosa İTÜ Pepsico Areta Consulting Gantek Univ. Delf HSBC Yapı Kredi Bankası Eczacıbaşı TUBİTAK Akbank Johnson & Johnson Petrol Ofisi Indesit Pegasus Makina Takım End. BP Avea Coca Cola Garanti Teknoloji Migros Samsung Enka Procter & Gamble Ashmore Novartis Finansbank Toyoto Motor E Arçelik Oracle Henkel Ford Motor Tofaş Aselsan Honda Schaeffler Group Şişecam Roketsan Renault Alcatel-Lucent

22 Mezunlarımızın Yurtdışında Çalıştıkları Kuruluşlardan Bazıları
Amazon, Seattle, WA, ABD C1 Consulting, NJ, ABD ABB Inc. Columbia, Missouri, ABD Ashmore, Londra Saint-Gobain Performance Plastics, Youngstown, OH, ABD Cummins Inc. Indianapolis, ABD Procter & Gamble, Köln, Almanya Corrpro Corporation, Los Angeles, ABD GW Medical Faculty Associates, Washington D.C., ABD Ecole Centrale, Paris, Fransa Schlumberger, Norveç

23 Mezunlarımızın Lisansüstü Çalışma Yaptıkları Alanlar
Mezunlarımızın üçte birinden çoğu; Endüstri Mühendisliği Sistem ve Kontrol Mühendisliği Mühendislik Yönetimi Finans Lojistik Enerji Bilişim Sistemleri gibi oldukça geniş bir yelpazedeki dallarda yüksek lisans yapmıştır.

24 Mezunlarımızın Lisansüstü Çalışma Yaptıkları Üniversiteler
Mezunlarımız Lisansüstü çalışmaları için Türkiye’de; Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ, Yeditepe Üniversitesi, ... ABD’de Stanford, UC Berkeley, University of Southern California, Columbia University, Harvard, RIT, ... Avrupa’da ise; Viyana Teknik Üniversitesi, Lund, Brune, Warwick, Swansea, Heriot-Watt, Darmstadt, Linköping, Ecole Centrale, Bologna, ... gibi üniversiteleri tercih etmişlerdir.


"ENDÜSTRİ ve SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları