Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ
Eğitimci: Veli SOYSAL

2

3

4 1 2 4 3

5 OKURKEN ARADA UZAKLARA BAKIN

6 1 7 2 3 6 5 4

7

8

9

10

11

12

13

14 Hipnoz Nedir? Hipnoz, farklı bir bilinç halidir. Zihnimizi BİLİNÇ ve BİLİNÇALTI diye iki alana ayırırsak, bilinçli zihnimiz, beş duyumuzdan aldığımız verileri bir filtreden geçirerek bilinçaltımıza iletir. Bilinçaltı bu verileri kendisine göre sınıflar. Dışarıdan gelen veriler, bizde uyandırdığı duygular ile vücudumuzun çeşitli yerlerinde depolanır. Anılar sadece beyinde depolanmaz. Bilinçaltımız anı ve duyguları saklamak için tüm vücudumuzu kullanır. Vücudumuz anı ve duyguların saklanma yeridir. HİPNOZ, zihnimizin bilinçli bölümünü by-pass ederek bilinçaltına bir pencere açar, biz bu pencereden, şuuraltına olumlu telkinleri göndeririz. Şuuraltına daha önceden kaydedilmiş olan bilgilere de kolayca ulaşabiliriz.

15 Öğrencilerde performans arttırımıda Hipnoz uygulaması
AKTİF GÖRME ALANINI GENİŞLETMEK Öğrencilerde performans arttırımıda Hipnoz uygulaması Öğrencilerde hipnozun uygulanması ile öğrencilerin zihinsel performansı artar. Sistemli olarak düzenli ders çalışırlar. Hafızalarına bilgiyi rahatlıkla kaydeder ve sınavlarda istedikleri zaman hatırlarlar. Kendilerine güvenleri artar. Odaklanma ve dikkat becerileri artar. Olumsuz duygu ve inançlardan kurtulurlar. “öğrenemiyorum”, “başarısızım”, “tembelim” vb. gibi düşünceler ortadan kalkar, yerine başarılıyım ve başaracağım duygusu yerleşir.

16 OKUMA FRENLERİ 1: Göz İdmansızlığı 2: İçten Ve Dıştan Seslendirme Yapmak 3:Kelime Kelime Okumak 4: Hızlı Okursam Anlayamam İnancı 5: Geri Dönüşler Yapmak 6: Okuma Esnasında Nefesinizi Kontrol Edin 7: Verimsiz Okuma Ortamları

17 AVUÇ İÇİ TEKNİĞİ Okurken kim,ne, ne zaman, nerede,
neden ve nasıl sorularının izini Sürmenin elverişli bir yolunu gösterir. Bu yöntem özellikle yazarın işlediği konuda neyin eksik olabileceğini analiz etmede ve bir okunan metin temel unsurlarını Hatırlamada işe yarar. NE ZAMAN NEREDE NE KİM NİÇİN NASIL

18 Bu Teknik hayatınızı değiştirecek!
Zihin Haritası Bu Teknik hayatınızı değiştirecek! Hiç dersi dinlerken yada bir sohbetin orta yerinde önünüzdeki kağıda anlamsız karalamalar yaptığınızı fark ettiniz mi?

19

20

21

22 İLETİŞİM:


"HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları