Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
DR. UĞURÇOMAK KIZILCAHAMAM - ŞUBAT 2013

2 Muğla İl Nüfusu : İlçemizin Nüfusu : 12 Belde ve 72 Köyü mevcuttur. 223 Yataklı Devlet Hastanesi ve 20 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere 2 Kamu Sağlık Kuruluşu mevcut olup Toplam 128 yatak kapasiteli 2 Özel Hastane ile birlikte 18 Özel Sağlık Merkezi bulunmaktadır.

3 İlçe Sağlık Müdürlüğü ,Toplum Sağlığı Merkezi ile aynı binada hizmet vermektedir.
3’ü merkezde olmak üzere 22 Aile Sağlığı Merkezi mevcut olup , toplam 56 Aile Hekimi görev yapmaktadır.

4 İlçemiz,turizm yöresinde olması sebebiyle yıllık yabancı turist sayısı oldukça yüksektir.Yerli turistin gelmesi ile birlikte yaz aylarındaki nüfus, ilçe nüfusunun en az 3-4 katına ulaşmasına neden olmaktadır. 2010 : 2011 : 2012 :

5 Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü, 08. 06
Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü, tarihinde 663 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye istinaden kurulmuştur. İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosunda yalniz 1 şoför ve 1 hizmetli bulunmasına rağmen,Toplum Sağlığı Merkezinin Personelleri ile ortak bir şekilde çalışmaya başlamıştır.

6 Kasım 2012 itibariyle Kamu Hastaneler Birliğinin kurulması sonrasında, bu tarihe kadar Hastanede görev yapmakta olan Hastane Müdürüve yardımcılarının, “araştırmacı”kadrosu ile İlçe Sağlık Müdürlüklerine atamaları gerçekleşmiştir. İl Sağlık Müdürlüğünün,Toplum Sağlığı Merkezinden geçici personel görevlendirme yapması ile müstakil bir birim olarak çalışmaya devam etmekteyiz.

7 Görev ve paylaşımdaki tanımlar ?
663 sayılı Kanun Hükmündeki kararname ile ihdas edilen Kamu Hastaneleri Kurumu ve Halk Sağlığı Müdürlükleri ile çakışan görevler ve yetki karmaşası Mükerrer yazılar Artan bürokrasi ve Zaman kaybı Yetkilerimiz ? Ne ve nereye kadar ?

8 İl Sağlık Müdürlüğü , Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında veri akışı nasıl yapılacak ? Eğer İl Sağlık Müdürlükleri İlçelere yetki devri yapacak ise , nasıl ve nereye kadar yetkili olacağız ?

9 İlçe Sağlık Müdürlüğü personel sayısındaki yetersizlik
Geçici görevlendirme sarmalı , Belirsizlik, düşük motivasyon ve düşük verim.

10 Denetimler ( Değerlendirme,İzleme,Gözetim,Raporlama )
“Kurum kendi kendini denetleyemiyor diye bütün bakanlığı değiştirdik.” Sn.ÖmerFaruk KOÇAK Tüm özet burada Kimse denetlenmek istemez. Kim - kimi , nasıl ve nereye kadar denetleyecek?

11 İl Sağlık Müdürlüğündeki Şube Müdürlüklerinin izdüşümü,
İlçe Sağlık Müdürlüklerinde nasıl yapılandırılacak ?

12 İlk çıkan görev tanımlamasında il ve ilçe Sağlık Müdürlüklerinin koordinasyon görevi
Nasıl ve nereye kadar ?

13 Kaymakamlıklar ile olan ilişkiler ?
Hastane Yöneticisi ve TSM Sorumlu Tabibi ile olan ilişkiler ? Ön inceleme ve disiplin soruşturmaları ?

14 Nüfusun altındaki ilçelerde İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli olmayacağı için, İl Sağlık Müdürlüğünün bu tür ilçelerdeki etkinliği ve iş yapma kabiliyeti oldukça sıkıntılı olacaktır. Nüfuslu ilçelerin durumu belirsiz bir durumda ( yürütetebilir ? )

15 112 Acil istasyonlarının bağlı olduğu birimin il olmasına rağmen ilçeden idare edilmesinin zorlukları 1.Disiplin amirinin İlçe Sağlık Müdürü olması

16 Bütçe ?

17 İlçe Sağlık Müdürlüğüne verilmiş olan hizmet alanı kadro –ünvan katsayılarının gözden geçirilerek İlçe Sağlık Müdürlükleri lehine yeniden revize edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

18 FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Sabrınız İçin Teşekkürler


"FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları