Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özel eğitim nedir? Özel eğitimin farklı açılardan farklı tanımları yapılmaktadır. Özel eğitim büyük ölçüde öğretimle ilgilidir. O halde; Özel eğitimi özel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özel eğitim nedir? Özel eğitimin farklı açılardan farklı tanımları yapılmaktadır. Özel eğitim büyük ölçüde öğretimle ilgilidir. O halde; Özel eğitimi özel."— Sunum transkripti:

1 Özel eğitim nedir? Özel eğitimin farklı açılardan farklı tanımları yapılmaktadır. Özel eğitim büyük ölçüde öğretimle ilgilidir. O halde; Özel eğitimi özel eğitim yapan nedir? Bu sorunun yanıtı Kime? Neyi? Nerede? Ve Nasıl? sorularının yanıtları ile yakından ilişkilidir.

2 Kime? Farklı eğitim gereksinimleri, bireysel olarak planlanmış eğitim programlarını gerekli kılan çocuklara

3 Neyi? Özel gereksinimi olan bazı çocuklar olağan gelişim gösteren akranlarının kendiliğinden edindiği birçok beceriyi öğrenmek için yoğun ve sistematik bir öğretime gereksinim duyarlar. Bunun yanı sıra yetersizliğin engelleyici etkilerini azaltmak için özel gereksinimi olan çocuklara belirli becerilerin öğretilmesi gerekebilir. Özel eğitimde programı çocuğun gereksinimi belirler.

4 Nerede? Özel gereksinimi olan çocukların çoğu eğitimlerinin büyük bir bölümünü normal sınıflarda sürdürmekle birlikte, özel sınıf ya da yatılı okullarda sürdürenlerde vardır. Yine de özel gereksinimi olan bir çok çocuk için özel eğitim, özel sınıf ya da okullarda ayrı eğitim anlamına gelebilmektedir.

5 Nasıl? Özel eğitimcilerin nasıl eğitim yaptığı, bazı durumlarda normal eğitim öğretmenlerin yaptığı öğretimden farklı olabilir. Bu farklılıklara rağmen, etkili öğretim yapan özel eğitim öğretmenlerinin çoğu başarılı öğretmenlerin tümünün uyguladığı öğretim yöntemlerini uygular.

6 Tanım Özel eğitim; Özel gereksinimi olan bireylerin bağımsız yaşama olasılığını en üst düzeye çıkartmayı hedefleyen bireysel olarak planlanan, sistematik olarak uygulanan ve dikkatli bir biçimde değerlendirilen öğretim hizmetlerinin tümüdür.


"Özel eğitim nedir? Özel eğitimin farklı açılardan farklı tanımları yapılmaktadır. Özel eğitim büyük ölçüde öğretimle ilgilidir. O halde; Özel eğitimi özel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları