Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TASARRUF Hikmet SIRMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TASARRUF Hikmet SIRMA."— Sunum transkripti:

1 TASARRUF Hikmet SIRMA

2 Aşağıdaki atasözünün anlamı ne olabilir?

3 Para da su gibidir, tutmazsan akıp gider.

4 Ağustos Böceği İle Karınca

5 Karınca yaz boyunca çalışırken ağustos böceği saz çalmış
Karınca yaz boyunca çalışırken ağustos böceği saz çalmış. Bilirsiniz hikayeyi... Tabi kış gelmiş, karınca sıcacık evinde bolluk içinde yaşıyorken bir gün kapısı çalmış. Bakmış ağustos böceği..

6 Karınca kardeş. Karınca Kardeş. ” “Kim o. ” demiş karınca. “Benim
Karınca kardeş! Karınca Kardeş!” “Kim o?” demiş karınca. “Benim. Komşunuz ağustos böceği” demiş. Karınca kapıyı açtığında ağustos böceği soğuktan donmak üzereymiş. Karınca “Ne istiyorsun?” demiş. Ağustos böceği: “Karnım çok aç. Yiyecekte bulamadım dışarıda. Sizden ödünç yiyecek istiyorum. Yaz gelince borcumu öderim” demiş.

7 Karınca sormuş: “Peki sen yaz boyunca ne yaptın. ”
Karınca sormuş: “Peki sen yaz boyunca ne yaptın?”. Ağustos böceği yaptıklarından pişmanlık duymamış “Saz çalıp şarkı söyledim, dans ettim, yazın tadını çıkardım.” Karınca kızmış. “Bense çalıştım. Sen eğlenirken ben ter döktüm ve yuvamı yiyecekle doldurdum. Mademki yazın saz çalıp şarkı söyledin, kışında açlığı ve soğuğu hak ettin” demiş ve kapıyı yüzüne kapatmış.

8 Karınca ile ağustos böceği arasındaki farklar nelerdir?

9 Siz ağustos böceği mi yoksa karınca mı olmak isterdiniz? Neden?

10 Para, ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullandığımız bir araçtır.

11 Neden para biriktiririz?

12 Tutumlu kimseler Neler yaparlar?

13 Tutumlu kimseler, kazandıklar paranın hepsini harcamaz, bir kısmını biriktirirler. Gerektiğinde; * Mal, * Ev, * Arsa alır, * Yatırım yaparlar.

14 Tutumlu olanlar: *Yiyeceğini, giyeceğini, yakacağını zamanında alır. *Çocuğunu en iyi okulda okutur. *İhtiyaçlarını rahatça karşılar. *Sıkıntı çekmezler.

15 Tutumlu kişiler enerjileri de dikkatli kullanırlar.
Başlıca enerji kaynaklarımız olan odun, kömür, petrol ve gaz, tüm dünyada hızla tükenmektedir. *O halde enerji kaynaklarımızı da tutumlu ve akıllıca kullanmalıyız.

16 Küçük yaşlarda karınca gibi çalışıp gelecek için tasarrufta bulunmazsak neler olur?

17 TASARRUFLA İLGİLİ ATASÖZLERİ. Ak akçe kara gün içindir
TASARRUFLA İLGİLİ ATASÖZLERİ *Ak akçe kara gün içindir. * Ayağını yorganına göre uzat. * Damlaya damlaya göl olur. * Har vurup, harman savurma. * İşten artmaz, dişten artar. * Bugünün işini yarına bırakma. * Güvenme varlığa, düşersin darlığa. * Sakla samanı, gelir zamanı. * Tutumlu olan kimse fakir olmaz. * Cennetin kapısını cömert açar. * Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti. * Ekmek olmayınca, yemek olmaz. * Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı. * Yerli malı Türk’ün malı, her Türk onu kullanmalı.

18 Tutumlu Ol. Tutumlu ol kardeşim, Yazıktır israf etme
Tutumlu Ol! Tutumlu ol kardeşim, Yazıktır israf etme! Tutumlu ol her şeyde, Sakın israfa gitme! Damla damla olsa da, Sular boşa akmasın. Yanıp biten paramız, Cebimizi yakmasın. Gereksiz yanıyorsa, Söndür ışığı hemen, Günahtır biliyorsun, Enerji israf etmen. Har vurup har savurma, Her zaman tutumlu ol! Müsrifi Allah sevmez, Tutumlu ol, mutlu ol!

19 Tutum Tutumlu ol arkadaş, Savurma hiç paranı. Geldi çattı bu yıl yine Yerli malı haftası. Paranı savurmadan, Kumbarana atsana. Biriksin kumbaranda, Gerekli şeyler alsana


"TASARRUF Hikmet SIRMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları