Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKLER."— Sunum transkripti:

1 MESLEKLER

2 Resimlerde gördüğünüz kişilerin mesleği nedir
Resimlerde gördüğünüz kişilerin mesleği nedir ? Hayatımızı nasıl kolaylaştırırlar?

3 Evet , bildiniz. Bu kişiler DOKTOR .
Doktorlar, hastaları muayene ederler. Hastalara ilaç yazarlar. Yaralarımızı iyileştirirler. Gerekiyorsa ameliyat yaparlar.

4 Resimde gördüğünüz meslek hangisi?
Bu meslek olmasaydı ne gibi zorluklar yaşardık?

5 Bu meslek DİŞ DOKTORU . Diş veya diş etlerimizde rahatsızlık olduğunda diş doktoruna gideriz. Diş doktorları , çürüyen dişlerimizi çekerler. Ağrıyan dişlerimizi, çürük kısmı temizleyerek dolgu yaparlar. Dişleri kalmamış yaşlı insanlara takma diş yaparlar. Dişlerimizin sağlıklı olması için her gün fırçalamayı unutmayalım.

6 Bu hangi meslektir? Sizce ne satıyor ?

7 Bu bir ECZACI. Eczacılar , ilaç satarlar. Hastalar, doktorların verdiği reçeteyi alıp eczaneye giderler. Eczacılar da reçetede yazılı ilaçları, hastaya verirler, nasıl kullanacaklarını da anlatırlar.

8 Bu meslek hangisi ?

9 Bu bir TRAFİK POLİSİ Trafik polisleri, trafiği düzenler. Sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına uymalarını sağlarlar. Trafik kurallarına uymayanlara ceza keserler. TRAFİK POLİSLERİNİN İŞARETLERİNE UYMALIYIZ.

10 Sıra bu meslekte. Buldunuz mu ?

11 Eminim buldunuz. ÖĞRETMEN
Öğretmenler, öğrencilere bilgiler öğretirler. Öğrencilerini iyi , çalışkan, dürüst insanlar olmaları için eğitirler. Öğretmenlerin yetiştirdiği öğrenciler, büyüyünce diğer bir çok meslekte çalışırlar. ÖĞRETMENİNİZİ HEP SEVİN, HER ZAMAN SAYGILI OLUN.

12 Peki bu resimlerde hangi meslek anlatılıyor ?
Burası ne salonu acaba ?

13 Burası mahkeme salonu. Resimlerdeki meslek : AVUKAT Avukatlar, mahkemede bir suçla suçlanan insanları savunurlar. Veya herhangi bir konuda hakkını arayan insanları mahkemede temsil ederler, onların haklarını almalarına yardım ederler. Çevrenizde bir avukat varsa , ondan mesleği konusunda daha çok bilgi öğrenip sınıfta arkadaşlarınıza anlatın.

14 Hadi bunu da bilin. Hangi meslek ?

15 Bu bir YARGIÇ. Yargıçlar da mahkemelerde çalışır. Yargıçlar mahkeme başkanıdırlar. Davaları dinlerler, avukatların savunmalarını dinlerler, tanıkları dinlerler, kanıtları incelerler. Davanın sonunda da yasalara göre karar verirler. Yargıcın elindeki sizce nedir ?

16 Bu mesleği kim biliyor ? Bu meslekte çalışanlar olmasaydı nasıl sorunlarla karşılaşırdık ?

17 Temizlik görevlileri, sokaklarımızdaki çöpleri toplarlar.
Bu, TEMİZLİK GÖREVLİSİ Temizlik görevlileri, sokaklarımızdaki çöpleri toplarlar. Sokaklarımızın, caddelerimizin temiz olmasını sağlarlar. Temizlik görevlileri olmasaydı her taraf çöp içinde olurdu, pis olurdu, insanlar için de sağlıksız olurdu. Temizlik görevlilerinin işi çok önemlidir. BİZ DE YERLERE ÇÖP ATMAYARAK ONLARA YARDIMCI OLALIM. ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM.

18 Bu hangi meslek ? Bu adam ne yapıyor ?

19 Bu bir AYAKKABICI. Ayakkabıcı, ayakkabı yapıyor. Ayakkabıcılar da bizler için çeşitli ayakkabılar yaparlar. Yazlık, kışlık ayakkabılar, botlar, çizmeler, terlikler yaparlar.

20 Bu mesleği de bildiniz değil mi?

21 Doğru bildiniz. Bu bir TERZİ.
Terziler kıyafetler dikerler. Bizler için elbiseler, etekler, ceketler, pantolonlar, gömlekler dikerler. Terzilik, emek isteyen bir meslektir.

22 Bu resimdeki mesleği bilen var mı ?

23 Bu bir İTFAİYECİ. İtfaiyeciler yangınları söndürürler. Yangın çıkarsa itfaiyeye telefon ederiz. Onlarda itfaiye arabası ile gelip hortumlarıyla su sıkarak yangını söndürürler. Yanan bina da insanlar kaldıysa onları kurtarırlar. PEKİ İTFAİYENİN TELEFON NUMARASINI HATIRLIYOR MUSUNUZ ? 110

24 Bu hangi meslek ?

25 Evet AŞÇI. Aşçılar yemek yaparlar. Otellerin , iş yerlerinin , lokantaların mutfaklarında çalışırlar. Nefis yemekler, tatlılar, pastalar yaparlar.

26 Hadi bakalım bunu da bilin.Bu hangi meslek ?

27 Bu meslek BALIKÇILIK. Balıkçılar denizden balık yakalarlar. Yakaladıkları balıklar, pazarlarda, marketlerde, balıkçılarda satılır. Böylece biz de balık yiyerek zekamızı geliştiririz.

28 Bakalım bu mesleği kim bilecek ?

29 Bu meslek ÇİFTÇİLİK. Çiftçi tarlayı sürüyor. Böylece toprağa yetiştireceği ürünün tohumlarını ekecek. Çiftçiler, sebzeler, meyveler yetiştirirler. Çiftçiler sayesinde yetişen sebzeleri, meyveleri alıp yiyerek biz de sağlıklı besleniriz.

30 Bu mesleği kolayca bilirsiniz.

31 Evet, bu meslek FIRINCI. Fırıncılar ekmek pişirirler. Çiftçilerin yetiştirdiği buğdaydan un yapılır. Un , fırınlara getirilir ve ekmek yapılır. Fırıncılar, simit, poğaça, kek çeşitleri de yaparlar.

32 Bu meslek hangisi ?

33 Bu meslek MANAV. Manavlar, sebze ve meyveler satarlar. Çiftçilerin yetiştirdiği sebze ve meyveler manavlara getirilir ve satılır. Sağlıklı beslenmek için bol bol sebze ve meyve yiyelim.

34 Bu mesleği buldunuz mu ?

35 Bu meslek KASAP. Kasaplar, et satarlar. Etten yapılan pastırma, sucuk gibi ürünler de kasapta satılır.

36 Hadi bu mesleği de bilin.

37 Evet, bu GEMİ KAPTANI. Gemi kaptanları, bir deniz taşıtı olan gemileri kullanırlar. Gemileri ile deniz yoluyla bir yerden başka bir yere yolcu veya yük taşırlar. Gemideki diğer çalışanlara yapacakları işleri söylerler.

38 Bu hangi meslek ?

39 Bu bir PİLOT. Pilotlar , hava taşıtlarını kullanırlar. Uçak ve helikopter kullanırlar. Uçakları ile yolcu veya yükleri diğer taşıtlara göre daha kısa bir zamanda gidecekleri yerlere ulaştırırlar.

40 Bu meslek nedir?

41 Bu bir CANKURTARAN. Cankurtaranlar, plajlarda çalışırlar. Denizde yüzenlere bakarlar. Boğulma tehlikesi geçiren kişileri kurtarırlar.

42 Sırada bu meslek var. Hangisi ?

43 Bu meslek : OTOMOBİL TAMİRCİSİ.
Otomobil tamircisi, arabaların bozulan bölümlerini tamir ederler. Otomobillerin motor tamirini yaparlar, boyasını yaparlar, ezilen yerlerini düzeltirler.


"MESLEKLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları