Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

60 ve üzeri yaşlar için temel kurallar…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "60 ve üzeri yaşlar için temel kurallar…"— Sunum transkripti:

1 60 ve üzeri yaşlar için temel kurallar…
Tıklayınız lütfen

2 Yaşam boyu tasarruf ettiğiniz parayı kullanma zamanıdır
Yaşam boyu tasarruf ettiğiniz parayı kullanma zamanıdır. Bunları, onu biriktirmek için bulunduğunuz özverileri bilmeyenlere bırakmayınız. Size üzüntü verecek yatırımlar için kullanma zamanı değildir ve huzur ve sükunet dönemi başlamıştır artık. 

3 Oğullarının ve torunlarının, parasal problemleri ile uğraşmaktan vazgeç; senin için harcadıkları paralar için suçlu hissetme kendini. Eğitim dahil, onlar için en iyisini yapmaya çalıştın daima. Şimdi sorumluluk onlarındır.

4 Biraz bencillik yap, ama tefeci olma
Biraz bencillik yap, ama tefeci olma. Gezintiye çık ve başkalarının hoşuna gidecek şeylerin peşinden koşmaktan vazgeç.

5 Sağlıklı, büyük fiziki hareketler gerektirmeyen bir yaşamın oldun.
Ölçülü bir şekilde jimnastik yap ve iyi beslen.

6 En iyisini ve en zarifini al
En iyisini ve en zarifini al. Bu dönemde, ana gaye, paranın sizin tarafınızdan, zevkinize ve arzularınıza göre harcanmasıdır. Unutma ki, ölümden sonra para,sadece kin ve nefrete yol açar.

7 Küçük şeyler için kendini üzme
Küçük şeyler için kendini üzme. Hayatta,hatırlamak zorunda olduğumuz güzel anlar, unutulması gereken kötü anlar gibi, her şey olur.

8 Yaşa bağımlı olmayarak, sevginizi hep canlı tutunuz.

9 Kendinize iyi bakın ve hep temiz tutun onu
Kendinize iyi bakın ve hep temiz tutun onu. Görkemli olsun: sık sık kuaföre gidin, tırnaklarınız bakımlı olsun, cildiyeciye, diş hekimine gidin, ve düzenli bir şekilde parfüm ve krem kullanın. Artık genç ve yakışıklı olmasan bile, en azından bakımlı olursun.

10 Modern olmak önemli deği, iyi bir klasik olmaya çalış
Modern olmak önemli deği, iyi bir klasik olmaya çalış. Saçlarını boyatarak ve şatafatlı giyinerek gülünç olma.

11 Gün, bu gündür. Kitapları ve gazeteleri oku, radyo dinle,TV de ki güzel programları seyret, internete gir, mailler gönder ve al, sosyal ağlara katıl, dostlarına telefon et.

12 Gençlerin düşüncelerine saygılı ol, kendi düşüncelerini de söyle onlara, yanılmış olsalar bile, onlarla tartışma.

13 Sadece anılarınla yaşama ve asla “bizim zamanımızda” deyimini kullanma, zira“zamanın bu gündür”.

14 Çocukların ve torunlarınla birlikte yaşamaktan kaçın, sadece onları görmeye git veya davet edildiğinde onlarla beraber ol. Gerektiğinde bir yardımcı kadın bulundur evinde. Kendi yaşıtlarında birlikte olman, daha eğelendirici olabilir ve en önemlisi, hiç kimseye yük olma.

15 Seyahat etmek, yürümek, resim yapmak, dostlarınla oyun oynamak veya bir şeylerin koleksiyonunu yapmak gibi bir “hobin” olsun . Hoşuna giden ve olanakların dahilinde ki şeyleri yap .

16 Yeni veya faydalı bir şey öğrenmeye gayret et ve ileri teknolojinin gerisinde kalmamaya çalış.

17 Sosyal ve kültürel etkinliklere katıl. Müzeleri gez, sinemaya git
Sosyal ve kültürel etkinliklere katıl. Müzeleri gez, sinemaya git... Önemli olan, biraz evden uzaklaşmaktır. Eğer davet edilmezsen, sakın gücenme, zira bazen aksaklıklar olabilir. Unatma ki, gençliğinizde, sizlerde anne ve babanızı fazlaca davet etmezdiniz.

18 Az konuş, çok dinle, zira yaşamınız ve geçmişiniz, sadece sizi ilgilendirir. Bir şey ile ilgili bir şey sorduklarında, kısa konuş ve sadece, iyi ve hoşa giden şeylerden bahsetmeye çalış. Yavaş bir tonla ve kısa konuş. Eleştirme ve her şeyi olduğu gibi kabul et. Hepsi geçicidir.

19 Acılar ve üzüntülerle hep karşılaşılır, onlarla ilgili problemleri fazlaca dile getirme. Azaltmaya gayret et onları. Sonuçta, sadece sizi etkilerler ve sizin ve de doktorların problemleridir.

20 Bütün gününü dua etmekle geçiren bir fanatik gibi, kendini tamamen dini konulara verme. En iyisi, kendi kişisel dileklerin doğrultusunda yapmandır bunu.

21 Gül, çok çok gül, her şeye gül
Gül, çok çok gül, her şeye gül. Uyaşadığınız için şanslısınız, hayatın da belirsiz olması gibi,ölüm, meçhul başka bir evre olacaktır.

22 Hayat hikayetiniz iyi veya kötü olsun, bir daha tekerrür etmeyecektir.
Eğer biri size, artık hiçbir işe yaramıyorsunuz derse, duymamazlıktan gel ve bunu dert etme. Siz mutlaka çok önemli şeyler yapmışsınızdır. Hayat hikayetiniz iyi veya kötü olsun, bir daha tekerrür etmeyecektir.

23 Mario Benedetti’ nin dediklerini hatırlayınız:
“Pes etme, soğuktan donsan da, korkudan ölsen de, güneş batsa ve rüzgar sussa da, teslim olma lütfen. Halen ateş vardır ruhunda, hayallerin vardır gerçekleşecek, çünkü her gün, yeni bir başlangıçtır, çünkü zamanıdır ve en uygun andır”. Tercüme: Yusuf Haznedaroğlu

24 Tomado de las redes de internet
Melodía: Mi viejo Presentación. Pedro Castro Velasco

25 ¿Te ha gustado? Puedes ver más entrando Aquí
Además puedes recibir powerpoints en tu correo electrónico suscribiéndote aquí:


"60 ve üzeri yaşlar için temel kurallar…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları