Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EREN HOYUR NEHİR N. KARĞIN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EREN HOYUR NEHİR N. KARĞIN"— Sunum transkripti:

1 EREN HOYUR NEHİR N. KARĞIN
BASKETBOL EREN HOYUR NEHİR N. KARĞIN

2 BASKETBOL NEDİR??? Elle oynanan ve topu yüksekteki sepet biçimi bir ağa sokmak hedefini güden bir oyundur. 1891'de Amerikalılar tarafından bulunmuştur. İlk defa 1936 Berlin Olimpiyatlarında Olimpiyat oyunlarına alınmıştır. Uzun yıllar Amerikalıların hakimiyetinde olan basketbolda son zamanlarda Güney Amerikalılar, Balkan devletleri ve Ruslar da başarılı olmuşlardır.Türkiye'de basketbol ilk defa 1904'te İstanbul'da Robert Kolej'de oynanmış, fakat 20 yıllık bir aradan sonra, ancak 1924'ten itibaren gelişmiştir.

3 NASIL OYNANIR??? Basketbol metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde bir sahada oynanır. 3 metre yüksekliğindeki 46 sm. çapında demir çember içinde ağdan ve dibi açık bir sepet vardır. Top sepetten içeri sokulunca 2 sayı alınır. Faul atışlarında sokmak 1 sayıdır. Oyun boyunca 5 faul yapan oyuncu oyun dışı kalır. Sahaya çıkan her takım hakeme 12 oyuncunun adım verir. Beş kişi oynar. Yirmişer dakikalık iki devre halinde oynanır. Arada 10 dakikalık bir dinlenme zamanı vardır. Maçları iki hakem yönetir.

4 RESİMLER

5 BASKETBOL SAHASINDAN BİR GÖRÜNTÜ

6 TÜRKİYE BASKETBOL TAKIMLARI(2015-2016)
                A.Ç. Yeşilgiresun Bld. Giresun                 Anadolu Efes İstanbul                 Banvit Bandırma, Balıkesir                 Beşiktaş Sompo Japan İstanbul                 D.İ. Büyükçekmece Basket İstanbul                 Darüşşafaka Doğuş İstanbul                 Fenerbahçe İstanbul                 Galatasaray Odeabank İstanbul                 İstanbul BŞB. İstanbul                 Muratbey Uşak Sportif Uşak                 Pınar Karşıyaka Karşıyaka, İzmir                 Royal Halı Gaziantep Gaziantep                 Rönesans TED Kolejliler Ankara                 Torku Konyaspor Konya                 Trabzonspor Medical Park Trabzon                 Türk Telekom Ankara

7 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

8 EREN HOYUR 194 NEHİR N. KARĞIN 198 6/C


"EREN HOYUR NEHİR N. KARĞIN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları