Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Devre ve Sistem Analizi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Devre ve Sistem Analizi"— Sunum transkripti:

1 Devre ve Sistem Analizi
Özkan Karabacak oda no:2307

2 Değerlendirme 1 Vize 24 Temmuz 2013 %30 2 Kısa sınav 10 Temmuz 2013
%10 31 Temmuz 2013 %15 Final sınavı %45

3 Sık Sorulan Sorular Yoklama alıyor musunuz?
Hayır! Bu sınavda hangi konulardan çıkar? Bugüne kadar işlerdiğimiz yere kadar... Ninova’ya nasıl kaydolabilirim? Otomatik olarak kaydolmuş olmanız gerekir. Ninova’dan İTÜ mail hesabınıza mail gelir. Eğer kaydolmadığınızı düşünüyorsanız, bana numaranızı belirterek mail atın. Alıştırma için daha çok soru verebilir misiniz? Hayır, referans kitaplarında brçok soru bulabilirsiniz.

4 Kaynaklar: Yılmaz Tokad, “ Devre Analizi Dersleri” Kısım II, İ.T.Ü. Yayınları, 1977. Yılmaz Tokad, “ Devre Analizi Dersleri” Kısım IV, Çağlayan Kitabevi, 1987. Cevdet Acar, “Elektrik Devrelerinin Analizi” İ.T.Ü. Yayınları, 1995. L.O. Chua, C.A. Desoer, S.E. Kuh. “Linear and Nonlinear Circuits” Mc.Graw Hill, 1987, New York ( İşlenen Bölümler: 9,10,11,13) M. Jamshidi, M. Tarokh, B. Shafai. “Computer-Aided Analysis and Design of Linear Control Systems”, Prentice Hall, 1992 ( İşlenen Bölümler: 2,3)

5 Elektrik Devrelerinin Temelleri dersinde neler öğrendiniz?
Amaç: Fiziksel devrelerin elektriksel davranışlarını öngörme akım ve gerilim Devre Teorisinde Tanımlanmamış Büyüklükler : akım ve gerilim Devre Teorisinin Aksiyomları: Toplu parametreli, KAY, KGY Eleman Tanım Bağıntıları: Lineer ve lineer olmayan direnç elemanları, Kapasite, Endüktans Lineer zamanla değişmeyen devrelere özgü yöntemler: Düğüm gerilimleri, çevre akımları Bazı Teoremler: Tellegen Teoremi, Toplamsallık ve Çarpımsallık, Thevenin ve Norton Teoremleri Dinamik Devreler ve Çözümleri

6 Hatırlatma: Kompleks Sayılar
Kartezyen Koordinatlar Polar Koordinatlar y x

7

8 Hatırlatma: Dinamik Devrelerin Çözümleri
Durum Geçiş Matrisi öz çözüm zorlanmış çözüm öz çözüm zorlanmış çözüm

9 Öz çözümü bir daha yazarsak
özdeğerler özvektörler Öz çözüm, özvektörler ve özdeğerler ile nasıl değişir?

10 Bu durumda lineer sistemin çözümleri neler olabilir?
S. Haykin, “Neural Networks- A Comprehensive Foundation”2nd Edition, Prentice Hall, 1999, New Jersey. Tüm bu durum portrelerinde ortak bir şey var, ne?

11 Dinamik sistemin özel bir çözümü: Denge noktası
Kaç tane denge noktası olabilir? Sistemin davranışını incelemenin bir yolu kararlılığını incelemektir. Tanım: Lyapunov anlamında kararlılık sistemine ilişkin bir denge noktası olsun. Verilen herhangi bir için bir bulunabiliyorsa; öyleki noktası Lyapunov anlamında kararlıdır. Lyapunov anlamında kararlı olan bir denge noktası için bir varsa; öyleki, denge noktası asimptotik kararlıdır.

12 Sürekli Sinüsoidal Hal
Amaç: Özel çözümü belirlemeye yönelik bir yöntem geliştirmek Neden “sürekli sinüsoidal hal”? sürekli Kalıcı çözümle ilgileniyoruz sinüsoidal Devreyi uyaran kaynaklar sinüsoidal Yöntem sadece elektrik devreleri ile sınırlı değil; kontrol teorisinde, Kuantum elektroniğinde, elektromanyetik teoride de kullanılır. Araç: Fazör kavramından yararlanılacak Sinüsoidal genlik frekans faz

13 Fazör Fazör verildiğinde sinüsoidal büyüklüğe nasıl geçeceğiz? Frekans ve fazör biliniyorsa

14 Sinüsoidal Fazör


"Devre ve Sistem Analizi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları