Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZ STAJI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZ STAJI."— Sunum transkripti:

1 YAZ STAJI

2 …::: SUNUMUN İÇERİĞİ :::…
Yaz Stajı ile İlgili Genel Hükümler Staj için Gerekli Evraklar Staj Dosyasının Doldurulması Stajla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

3 1.Bölüm Yaz Stajı ile İlgili Genel Hükümler

4 MADDE 126 (1) Teorik ve uygulamalı eğitimlerinin tamamını okulda yapan öğrenciler, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımalarını sağlamak amacıyla staj veya yaz uygulamaları çerçeve öğretim programında belirtilen esaslara göre yapar.

5 MADDE 126 (2) Staj işletmelerde yaptırılır. Ancak başarısı açısından okulda staj yapması gerekli görülenlerle yeterli özellik ve sayıda işletmenin bulunmaması durumunda staj, bir programa göre ilgili alan öğretmenlerinin gözetim ve denetiminde okulda da yaptırılabilir. Okulun özelliğine göre ders saatleri dışında alan/dalla ilgili yapılan üretim, tanıtım, hizmet ve benzeri çalışmalar staj kapsamında değerlendirilir.

6 MADDE 126 (3) Okulda yapılacak staj, tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında, yarıyıl ve yaz tatilleri süresince yapılabilir. (4) Staj veya yaz uygulamasının öğrenim süresi içerisinde tamamlanması gerekir.

7 MADDE 127 (1) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları öğrencilerinin staj süresi 40 iş günüdür.

8 MADDE 127 (3) Okul dışında staj veya yaz uygulaması yapan öğrencilerin çalışmaları, görevlendirilen koordinatör öğretmen tarafından işletmelerde mesleki eğitim esaslarına göre izlenir.

9 SAKINA NAYLON STAJ YAPMAYIN!!!
MADDE 127 (4) Çeşitli nedenlerle stajı eksik kalan öğrencilerin bu çalışmaları, okul veya işletmelerde tamamlattırılır. SAKINA NAYLON STAJ YAPMAYIN!!!

10 MADDE 131  (1) Yerleşim yeri sınırları dışında ulaşım olanakları ve denetlenmesi mümkün olmayan yerlerde staj veya yaz uygulaması çalışmaları; a) Resmî kurum ve kuruluşlarda, b) Eğitim birimi bulunan veya ondan fazla personel çalıştıran işletmelerde, c) Staj veya yaz uygulaması yapılması planlanan ve denetim için öğretmen görevlendirilmesi uygun görülen okul ve işletmelerde, ç) İşletmenin bulunduğu bölgede faaliyet gösteren aynı tür programın uygulandığı diğer okul müdürlüklerince izlenmesi uygun görülen okul ve işletmelerde öğrenci velisinin izniyle yaptırılır.

11 2.Bölüm Staj için Gerekli Evraklar

12 YAZ STAJI İÇİN İSTENİLEN EVRAKLAR
Staj Dosyası (İlgili Alan Şefi Tarafından Verilecek. Ücret 15 TL) TC Kimlikli Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 Adet Vesikalık Fotoğraf(Her Öğrenci Dosyasına kendi yapıştıracak.) İş güvenliği Eğitim Belgesi(2 Yıl Geçerli)

13 3.Bölüm İş Dosyasının (Staj Defteri) Doldurulması

14 Okulun ve İşletmenin Bilgileri eksiksiz doldurulacaktır.
STAJ DOSYASI Bu bölümde kişisel kimlik bilgilerimizi adres ve iletişim bilgilerimizi doldurmamız gerekmektedir. Okulun ve İşletmenin Bilgileri eksiksiz doldurulacaktır. Koordinatör Öğretmeni Kısmı boş bırakılacaktır. MESUT YILDIZ BALIKESİR 11/A 100 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Web Programcılığı EDREMİT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Akçay Yolu Üzeri. Edremit Balıkesir. Posta Kodu 10300 Edremit/BALIKESİR Olcay Tekno Market Çayiçi Mahallesi Olcay Tekno Market Edremit/BALIKESİR Behlül OLCAY

15 İşletmenin sizi kabul ettiğini gösterir.
STAJ TEKLİF YAZISI Bu belge öğrencinin çalışacağı işletme ile okul arasında öğrencinin staj yapacağını gösteren sözleşmedir. İşletmenin sizi kabul ettiğini gösterir. MESUT YILDIZ 11/A 100 Çayiçi Mahallesi Olcay Tekno Market Edremit/BALIKESİR 40 Olcay Tekno Market BİLİŞİM TEKNO. Web. Tas. Prg.

16 Bu belge öğrencinin velisi tarafından doldurulup imzalanacaktır.
VELİ İZİN DİLEKÇESİ Bu belge öğrencinin velisi tarafından doldurulup imzalanacaktır. İşletmenin bilgileri ile öğrencinin iletişim bilgileri bu bölümde yer alacaktır. Bu belge doldurulduktan sonra öğrenci velisinden izin almış sayılacaktır. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MESUT YILDIZ 11/A 100 Çayiçi Mahallesi Olcay Tekno Market 40 Web Programcılığı Hüseyin YILDIZ Olcay Tekno Market Edremit/BALIKESİR

17 STAJ ÇALIŞMASI UYGUNLUK YAZISI
BALIKESİR-EDREMİT EDREMİT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STAJ ÇALIŞMASI UYGUNLUK YAZISI Bu belge Okul Müdürü ve İşletme tarafından imzalanacaktır. İşletmenin bilgileri ile öğrencinin bilgileri bu bölümde yer alacaktır. Olcay Tekno Market MESUT YILDIZ 11/A 100 40 Orhan KOÇ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Web Programcılığı MESUT YILDIZ

18 STAJ ÇALIŞMASI VE DEĞERLENDİRME BELGESİ
Mesut YILDIZ 11-A 100 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Web. Tas. Prg. STAJ ÇALIŞMASI VE DEĞERLENDİRME BELGESİ Bu belgedeki bilgiler öğrenci iş dosyasını hazırlayan öğrencinin çalıştığı işletmenin, işletmede ondan sorumlu olan usta eğiticinin notla değerlendirmesinin yaptığı bölümdür. Öğrenciler sadece kendi bilgilerini dolduracaktır. Not kısmını işletme dolduracaktır. Olcay Tekno Market Çayiçi Mahallesi Olcay Tekno Market 40 Olcay Tekno Market Orhan KOÇ Musa ÖĞRETİR

19 Mesut YILDIZ 11A 100 BİLİŞİM BÖLÜMÜ Web. Tas. Prg. KROKİ SAYFASI Bu belgedeki bilgiler işyerinin, yerleşim yerine en bilindik noktaları referans alınarak çizilen ayrıntılı kroki sayfasıdır. Olcay Tekno Market Çayiçi Mahallesi Olcay Tekno Market Olcay Tekno Market

20 ÖĞRENCİ ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ
Yapılan Çalışmalar Yapılan İş: İlk gün tanışma ve ardından işyeri kuralları tanıtıldı. Yapılan Çalışmalar Yapılan İş: Bir müşteri Windows 8 format atılmasını istedi. Ve Windows 8 formatı atıldı. Yapılan Çalışmalar Yapılan İş: Bir müşteri bilgisayarının internete girmediğini söyledi. Ağ kartı driveri kuruldu. Yapılan Çalışmalar Yapılan İş: Usta çay yapmamı ve faturayı yatırmamı söyledi. Bütün gün çay ve fatura yatırdım. Yapılan Çalışmalar Yapılan İş: Bir müşterinin dükkanına güvenlik kamera sistemi kuruldu. ÖĞRENCİ ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ Bu belgedeki bilgiler işin genel olarak kabaca özetini içerir. Detaylar buraya yazılmaz. Yazılabilecek ve Yazılamayacak özetlere dikkat etmeliyiz.

21 Windows 8 Format Atma İş Yaprakları: Staj dosyasının bu bölümü İşin özeti sayfasında kabaca verilen bilginin detaylı anlatıldığı bölümdür. Defterdeki sayfaların yetersiz olması durumunda boş sayfalardan fotokopi çekilerek doldurulabilir. Dosya ile birlikte teslim edilir. Hazırlanan her sayfa usta eğitici ve koordinatör öğretmen tarafından imzalanıp onaylanacaktır aksi halde bu sayfaların hiçbir hükmü olmayacaktır. Kurulum işlemi 1.ADIM kurulum işlemini başlatmadan önce kişisel dosyaları yedekleriz İşlemi yapmak için gerekli malzemeler CD , DVD yada harici HDD. dir. Dosyalarımızı CD veya DVD ye yazma işlemi cd yazdırma programını açarız. Örneğin (nero,clone CD ) açılarak yedekleme yapılır 2.ADIM Bilgisayarı yeniden başlatırız. Başlama sırasında del tuşuna basarak bios’a giriliriz. “bios adveced bios features” menüsünden” first boot devici” seçip ilk açılışı cd yaparız ve f10 tuşuna basarak yaptığımız işlemi kaydedip çıkarız. 3. ADIM Önümüze gelen sözleşmeyi f8 basarak kabul edilir 4.ADIM Belirtilen Sürede Tamamlama Driver Tanıtma Sistem Kurulumu Diski Formatlama Malzeme Kullanımı 13:00 16:00 3 1 47 90 Doksan Ali Yıldız Tayfun Çetin Fatih Karaosmanoğlu

22 4.Bölüm Staj ile ilgili sıkça sorulan sorular

23 Sıkça Sorulan Sorular Staj zorunlumu?
Stajda bize yardımcı olacak kişiler var mı? Hafta sonları ve resmi tatilde çalışacak mıyız? Sigortamız olacak mı? Haftada kaç gün ve hangi saatler arası çalışacağız? Stajda para alacak mıyız ,Alırsak ne kadar alacağız? Staj imkanı branşımıza göre olacak mı? Staj yaptıktan sonra orada kalabiliyor muyuz?

24 Staj zorunlu mudur? Tüm Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek liselerinde eğitim alan öğrencilerin staj yapmaları zorunludur. Stajını yapmayan ya da eksik yapan okulundan mezun olamaz.

25 Stajda bize yardımcı olacak kişiler var mı?
Staj da öğrencilere başta staj koordinatörü(genellikle atölye öğretmenlerinden seçilir.)Bunun dışında işletmede bulunan usta eğitici/öğretici öğrenciye staj yaptığı süre boyunca yardımcı olacaklardır.

26 Hafta sonları ve resmi tatilde çalışacak mıyız?
Hafta sonları ve resmi tatiller de stajyerler işletmelerde çalışmak mecburiyetinde değillerdir.

27 Sigortamız olacak mı? 3308 sayılı kanuna göre öğrenciler iş yerlerinde meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigortalanacaktır. Sigorta primlerimleri milli eğitim bakanlığı tarafından ödenecektir.

28 Çalışma günleri haftada beş iş günü ve günde 8 saattir.
Haftada kaç gün ve hangi saatler arası çalışacağız? Çalışma günleri haftada beş iş günü ve günde 8 saattir.

29 Stajda para alacak mıyız , alırsak ne kadar alacağız?
Stajda çalışan her öğrenci işletmede çalıştığı süre boyunca maaş almayacaklardır. Ancak işletme stajyere isterse ücret verebilir. Ancak zorunlu değildir.

30 Staj yeri branşımıza göre olacak mı?
Öğrencilerin okulda almış oldukları teorik ve pratik eğitimleri pekiştire- bilmek için mutlaka kendi alan ve dallarına uygun işletmelerde staj yapmaları gerekmektedir.

31 Staj yaptıktan sonra orada kalabiliyor muyuz?
Bu tamamen işletme ile öğrenci arasında bulunan bir durumdur. Eğer öğrenci staj dönemi boyunca işletmede gerekli performansı sağlarsa işletmeler bu genç personeli istihdam etmekte herhangi bir sakınca görmezler.

32 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
SON BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.


"YAZ STAJI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları