Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Lise 11 Yurt Dişi Eğitim Danişmanlik Sunumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Lise 11 Yurt Dişi Eğitim Danişmanlik Sunumu"— Sunum transkripti:

1 Lise 11 Yurt Dişi Eğitim Danişmanlik Sunumu
8 Mart 2016

2 RC’15 İstatistikleri 218 öğrenci mezun oldu
97 öğrenci yurt dışına başvurdu 78 öğrenci (%36) yurt dışına gitti 22 öğrenci maddi yardım aldı Burslu öğrencilerden 9’u Robert’te de burslu okuyorlardı Robert College

3 RC 15 ve Yerleştikleri Okullar

4 RC 16’den haberler Sınıfın yüzde 60’ıyla çalışan danışmanlar 1 Ocak 2016’e kadar 1500’i aşkın başvuru yolladılar. RC 2016 yılı öğrencileri başarılı bir erken başvuru sürecini tamamladılar. 115 öğrenciden 78’i erken başvuruda bulundu. Geçen seneki erken başvurulara kıyasla bu 45% artıştı. Erken kabullerin detayları bir dahaki sayfada. Erken başvurular 1 Kasım’da başlayıp 15 Aralık’a kadar sonuçlandı ve gelen kabuller etkileyiciydi. 1 Nisan’a kadar diğer tüm başvuru sonuçları da açıklanacak. 1 Mayıs 2016 öğrenciler tercih ettikleri bir okula deposito yatıracaklar.

5 RC 16 Kabulleri * * Şubat 2016’ya kadar gelmiş olan kabuller
Babson College 1 Northeastern University 8 University of British Columbia 3 Boston College Northwestern University 2 University of Chicago Boston University Otis College of Art and Design University of Edinburgh 9 Brown University Pace University, New York City University of Exeter California College of the Arts (SF) Pennsylvania State University University of Glasgow Carnegie Mellon University Pomona College University of Illinois at Urbana-Champ 11 Clark University Pratt Institute 4 University of Manchester Clarkson University Princeton University University of Miami Columbia University Purdue University University of Michigan 16 Drake University Queen Mary, University of London University of Minnesota, Twin Cities Drexel University Ringling College of Art and Design University of Nottingham Duke University Rutgers University-New Brunswick University of Oklahoma Durham University Ryerson University University of Oxford 5 Emerson College San Jose State University University of Richmond Emory University School of Oriental and African Studies University of Southampton George Mason University School of the Art Institute of Chicago University of Southern California Georgetown University St. John's College University of St. Andrews Georgia Institute of Technology Stony Brook University University of Toronto Harvard University Syracuse University University of Vermont Imperial College London 6 The Ohio State University University of Virginia Indiana University at Bloomington The University of Iowa University of Warwick King's College London 10 The University of Texas, Austin University of Waterloo Loyola Marymount University Trinity College University of Wisconsin, Madison Massachusetts Institute of Technology Tufts University University of York McGill University Universita Bocconi Vanderbilt University Miami University, Oxford University College London Worcester Polytechnic Institute Michigan State University University of Bath Yale University New York University University of Bristol Yale-NUS College * Şubat 2016’ya kadar gelmiş olan kabuller

6 Yurtdışı Eğitim Ofisi Size Nasıl Yardımcı Olur?
Her öğrenci için dengeli bir liste oluşturur Her öğrenciyi ve RC’i tanıtan detaylı ve kapsamlı birer danışman tavsiye mektubu hazırlar Okul profili ve gerekli akademik tanıtımı sağlayan Okul Raporu hazırlar Öğrencinin hazırladığı resümeye destek verirler Öğrencinin yazdığı samimi ve özenilmiş kompozisyona yardım ederler Üniversitelere tüm okul evraklarının yollanması ve takibini yaparlar Kabul sonrasında ve karar aşamasında yardım ve üniversite hayatına girişte hazırlık verirler

7 Önümüzü Görmek Adına... Mayis- Kasım arası bu mülakatlar tamamlanmalı
2015 sonbaharında Lise 11 öğrenci ve velilerine sunum yapıldı ve Onur Bey ile birebir görüşmeler devam etti. RC 17 ile Ms Türeli, Merve hanım ve Onur bey birlikte çalışarak sınıfı 3e bölecekler Şubat tatiline çıkmadan tüm Lise 11 öğrencilerine ve rehberlik öğretmenleri aracılığıyla haber yollayarak ofisimizle irtibata geçmelerini rica ettik. Onur Bey Lise 11 sınıflarının rehberlik derslerinde teker teker ziyaret ederek başlangıç sürecini tanıttı. Lise 11 öğrencilerinden Naviance’daki resumeyi doldurmalarını ve okul araştırma ödevlerini tamamlamalarını rica ediyoruz. Hemen ardından da Yurtdışı Danışmanlık ofimize (CCO) gelerek “öğrenci ilk tanıtım toplantısı” için randevu almalarını istiyoruz. Şubat-Mayıs ayları boyunca ilgili öğrencilerle tanışmış olmayı hedefliyoruz Öğrenci görüşmelerinden sonra da siz velilerimizi (ya da dilerseniz beraber ailecek) CCO’ya toplantıya çağırıyoruz. Mayıs sonuna kadar bu toplantıları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz Bu toplantıların bitiminde her öğrencinin bizimle “mülakat” toplantısı almalarını rica ediyoruz. Mayis- Kasım arası bu mülakatlar tamamlanmalı

8 Naviance ve Üniversite Listeleri
Danışmanlar tarafından her öğrenci için okulluk bir liste oluşturulacaktır. Bu listenin sizler tarafından bu dönem ve gerekirse de yaz boyunca araştırılıp elenmesini isteyeceğiz. Ekim başına kadar listelerdeki okul sayısını Naviance’da 15 üniversiteyle sınırlamayı hedefleriz. Aşağıdaki okul grupları 1’er okul sayılır. UCAS- 5 İngiltere üniversitesi kapsar University of California okulları- 10 UC okulu mevcut Kanada okulları Seçilen okullara öğrencinin not ortalamasını, mali yardım isteğini, akademik ilgi alanlarını ve geçmiş RC öğrencilerinin kabul istatistiklerini göz önüne alarak dengeli bir şekilde oluşturulacaktır.

9 Öğrencilerden Beklentilerimiz
Üniversite listeleri tamamlandıkça öğrencilerden isteğimiz yavaş yavaş ama dikkatli bir sekilde okullar hakkında bilgi toplamaya başlamaları Bunun için okul websitelerine bakılabilir Orada okuyan diğer RC öğrencilerine ulaşılabilir İstenilen bölüme göre araştırma yapılabilir- profesörlerle irtibata geçilebilir RC’ye gelen üniversite temsilcileriyle görüsülebilir Okulların sunduğu online kurslara kayıt yapılabilir CCO’daki kitaplardan yararlanılabilir Maalesef L12 öğrencilerinden en sık duyduğumz şikayet: “keşke okulları iyi tanıyacak daha çok vaktim olsaydı…”

10 RC 2009- 2015 Mezunlarımızın Şu an Okudukları Okullar
College Accept Attend McGill University 82 17 University of California Berkeley 15 6 University of Chicago 32 16 University of Michigan 39 Tufts University 34 14 University of Virginia 42 University of Oxford 22 13 Boston University 71 5 Yale University 19 12 Carnegie Mellon University Columbia University 25 11 Lehigh University Duke University 27 University of British Columbia 38 New York University 31 10 Washington University in St. Louis 21 Univ. of Illinois at Urbana-Champ. 55 Babson College 18 4 University of Nottingham 54 Drexel University 45 Brown University 9 Franklin and Marshall College Princeton University Georgetown University University College London 41 Lafayette College Cornell University 8 Penn State University 44 Northwestern University 29 Stanford University 7 University of Toronto 48 Universita Bocconi Georgia Technology University of Pennsylvania Harvard University University of Southern California Barnard College 3 Carl Benz School of Engineering

11 Başvuru paketinin öğeleri
RC College Counseling L11 Kick Off Meeting Başvuru paketinin öğeleri Çevrimiçi başvuru (ortak başvuru (Common Application), UCAS, okulların kendi siteleri vb.) Okul raporu (danışman mektubu ve okul profili) Resmi not dökümü – Robert Kolej tarafından yollanır Sınav sonuçları – öğrencinin isteğiyle sınavları uygulayan kurumlar tarafından yollanır Kompozisyon(lar) – ortak başvuru ve ek yazılar Aktivite listesi - Atletik, ders dışı, sanatsal portfolyo… Öğretmen mektupları- 2 adet tavsiye mektubu tercih edilir Mali durum ile ilgili formlar (gelir belgeleme formu, CSS profili, ve/veya mali yardım formu)

12 Portfolyo hazırlıkları
Sanatsal ya da atletik portfolyo sunacak öğrencilerin bahar ve yaz aylarını bunlar üzerinde çalışarak geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Atletık takımlara katılmayı düsünen sporcu öğrencilerin ilgilendikleri okullardaki koçlarla üzerinden irtibata geçmesini istiyoruz. Öğrencilerin online portfolyo örneklerine bakmalarını sanat veya spor eğitmenlerinden destek almalarını tavsiye ediyoruz.

13 Tavsiye Mektupları Neredeyse her okul sizlerden 2 öğretmen mektubu isteyecektir. Bu dönem boyunca sizi hangi öğretmen en iyi tanıyor hangi dalda başvuru yapacağınızla da ilgili olarak öğretmen ve danışmanlarınızla konuşmaya başlamalısınız. Dışarıdan alınan staj yaz okulu antrenor gibi diğer tavsiye mektupları çok kısıtlı olmak kaydıyla alınabilir fakat okul değil öğrencinin kendisi tarafından üniversitelere yollanılabilir.

14 L11- L12de Sınavların Sonuçlanması Önemli
L11’in 2inci döneminde veya L12 Kasım ayına kadar sınavları sonuçlandırın. Lütfen... SAT Sınav Tarihi Son Kayıt Tarihi 7 Mayıs 8 Nisan 4 Haziran 5 Mayıs Hangi okulların kaç tane SAT Subject istediklerine dikkat edin. ACT Sınav Tarihi Kayıt Tarihi 9 Nisan 4 Mart 11 Haziran 6 Mayıs Erken başvurular için en son hangi imtihan tarihleri kabul ediliyor lütfen öğrenin. SAT veya ACT sonuçlarını İnternet üzerinden öğrencinin yollaması gerekiyor. Aynı şekide Toefl ya da İELTS için de sonuçların vakitlice yollanması önemli.

15 Gerekli Testleri Atlamayın Lütfen
Bir çok okul SAT Subject Testleri istemekte Georgetown websitesinden alıntı: “SAT veya ACT dışında 3 adet SAT Subject Testi alınması gerekmektedir” New York Üniversitesi : SAT ya da ACT ya da 3 Subject Test Amherst College veya Brown Ünıiversitesine göre ”SAT ve 2 Subject Test ya da ACT” Caltech veya Columbia Üniversiteleri “SAT ve 2 Subject Test Biri Math II dığer bir fen dersi olmalı” TOEFL ya da IELTS için İnternet sitelerinden yararlanabilirsiniz. Çoğu okul bu Ingilizce sınavı şart koşuyor. AP testleri Amerika için şart olmasa da İngiltere-Avrupa başvuruları için önem taşıyabiliyor.

16 Naviance Bilgilerinin Güncellenmesi
Lütfen aldığınız bütün imtihan sonuçlarını Naviance’a girin. Ayrıca her öğrencinin Naviance Resume’yi doldurmasını ve güncel tutmasını bekliyoruz.

17 Üniversitelerin Beklentileri

18 Akademik Derinlik Üniversiteler beklentilerinde kendini zorlamış ve geliştirici dersleri seçmiş olan öğrencilerle ilgileniyorlar. Lise 11 kadar Lise 12 dersleri de önemli… mühendislerin hangi matematik hangi ileri fen dersi aldıklarına dikkat ediliyor. Entellektuel Merak Hem seçilen derslerde, hem de okul dışı aktiviteleriniz ve takip ettiğiniz gazete, dergilere kadar ilgileniyorlar.

19 Mali Yardım Akademik Burs Robert College
Özel Amerikan üniversiteleri verir. Mali desteğe gerek duyan ailelere için. Ailenin ne ödemek İSTEDİĞİNE göre belirlenmez. Okulların kendi kriterleri geçerlidir. Kanada üniversiteleri tarafından nadiren verilir. İngiltere’de ise neredeyse hiç verilmez. Başarı mali yardım için de bir kriterdir. Akademik Burs Amerikan üniversitelerinde bulunur. Otomatik olarak verilebilirler. Ayrı bir başvuru da gerektirebilirler. Kanada’da bulunabilir, az miktardadır. İngiltere’de çok nadirdir. Her yıl yenilenmeyebilir. Üniversiteye girdikten sonra da alınabilir. Robert College

20 Mali Yardım Terimleri İhtiyacı Göz Önünde Bulundurmayan (Need Blind)
Öğrenciler sadece okulun kabul kriterlerine göre değerlendirilir ve kabul edildikten sonra ihtiyaca gore tam mali yardım alırlar. Okullar: Amherst, Harvard, Princeton, Yale, MIT. İhtiyacı Göz Önünde Bulunduran (Need Sensitive = Need Aware) Mali yardım isteği kabul kararında göz önünde bulundurulur. Her okul ihtiyaç görülen bursun hepsini sunacağına dair garanti vermez. Robert College

21 2016-2017 başvuruları Ağustos ayında açılacaktır
Common Application başvuruları Ağustos ayında açılacaktır

22 Common Application Kompozisyonu
Geçen seneki Common Application kompozisyon soruları: 1. Some students have a background, identity, interest, or talent that is so meaningful they believe their application would be incomplete without it. If this sounds like you, then please share your story. 2. The lessons we take from failure can be fundamental to later success. Recount an incident or time when you experienced failure. How did it affect you, and what did you learn from the experience? 3. Reflect on a time when you challenged a belief or idea. What prompted you to act? Would you make the same decision again? 4. Describe a problem you've solved or a problem you'd like to solve. It can be an intellectual challenge, a research query, an ethical dilemma - anything that is of personal importance, no matter the scale. Explain its significance to you and what steps you took or could be taken to identify a solution. 5. Discuss an accomplishment or event, formal or informal, that marked your transition from childhood to adulthood within your culture, community, or family.

23 Diğer Kompozisyonlar Common Application kompozisyonları dışında öğrencilerden çoğu okul, supplementary- yedek- yazılar istiyorlar Bunlar hakkında bilgi almak için öğrenciler bu seneki sorulan sorulara bakıp fikir edinmek isteyebilirler UChicago Supplement: Question 1 (Required): How does the University of Chicago, as you know it now, satisfy your desire for a particular kind of learning, community, and future? Please address with some specificity your own wishes and how they relate to UChicago. Question 2 (Optional): Share with us a few of your favorite books, poems, authors, films, plays, pieces of music, musicians, performers, paintings, artists, blogs, magazines, or newspapers. Feel free to touch on one, some, or all of the categories listed, or add a category of your own. Extended Essay Questions: (Required; Choose one) Essay Option 1. What's so odd about odd numbers? Inspired by Mario Rosasco, Class of 2009. Essay Option 2. In French, there is no difference between "conscience" and "consciousness." In Japanese, there is a word that specifically refers to the splittable wooden chopsticks you get at restaurants. …

24 Erken Başvurular Erken başvuruların tarihleri de değişebiliyor; 1 Kasım, 1 Aralık, 15 Aralık vb… Erken başvurular için çok çeşitli yöntemler vardır Bazı okulların birden fazla erken seçeneği olabilir Aşağıda Erken Başvuru kabul eden bazı okulların örnek bir listesini görebilirsiniz Early Decision I Early Decision II Early Action Restrictive Early Action Priority or Rolling Tufts Bates Georgetown Stanford Purdue Cornell Brandeis U Chicago Yale St Andrews Columbia Emory Bentley Princeton Penn State Duke Lehigh Pratt Harvard Ringling Johns Hopkins NYU Georgia Tech Boston College Texas A&M Rice Carnegie Mellon U of Michigan Drexel Oxford, Cambridge ve Ingiltere Tıp okullarının başvuru tarihi otomatik olarak 15 Ekim’dir.

25 Ingiltere- UCAS Başvuruları
Oxford, Cambridge ve Tıp programları için son başvuru tarihi 15 Ekimdir. Diğer İngiltere okulları için son başvuru tarihi 15 Ocaktır. Başvurduğunuz programlar için sınav gereksinimlerini kontrol etmek ve başvurmak öğrencinin sorumluluğundadır. British Council sınav detayları için uygun bir kaynaktır. TSA, PAT, MAT, HAT vb… BMAT veya UKCAT (TIP programları için gerekli) UCAS’ta bir hesap yaratın ve en fazla 5 okul seçin (Tıp için 4) Genellikle “Foundation”- Hazirlik programlarına UCAS dışında başvurulabilir ve son başvuru tarihi daha geçtir.

26 Diğer Yurtdışı Başvuruları
Ofisimiz ABD, Ingiltere, Kanada dışında başvurularınızda da sizlere severek yardım edebilir. Daha önceden öğrencilerin başvurduğu ülkeler arasında Hollanda- Erasmus Rotterdam, U of Utrecht, U of Amsterdam, Tilburg, Tu Delft, Leiden Almanya- Karlsruhe, Jacobs İtalya- Bocconi, Universita degli Studi di Milano Fransa- Science Politique, Sorbonne, Marie Curie Iskocya- St Andrew’s, University of Edinburgh Macaristan- University of Debrecen, Semmelweis University Singapur- Yale NUS Japonya- Nagoya U, U of Osaka, U of Tsukuba Son başvuru kuralları ile ilgili bilgi almaları için öğrencilerimize o ülkelerin konsoloslukları ve okulların web sayfalarını incelemelerini tavsiye ediyoruz.

27 Yazı Nasıl Değerlendirmeli...
Lise 11 yazını iyi değerlendirmenin bir kaç yolu olabilir Staj ya da araştırma imkanları bulunabilinir (Ingiltere başvuruları için özellikle yardımcı olabilir) Başvuru için gerekli kompozisyonlara başlanılabilir Okul araştırmaları, mümkünse, okul gezileri yapılabilir RC Mezunlarına ulaşıp üniversiteleri hakkında bilgi istenebilir Yaz okuluna gidilebilir- yurt içinde ya da dışında, hatta online kurslara da kayıt yaptırılabilir Topluma Hizmet Projeleri veya sportif faaliyetlerde bulunabilinir Öğrencinin liderlik özelliğini gösterebileceği, severek yapacağı herhangi bir projeye katılabilir Portfolyo çalışmaları hazırlanır (atletik ve tiyatro/müzikal videoları, sanatsal parçalar üzerinde çalışılabilir)

28 Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ofisi 212 359 2263
Sizleri daha yakından tanımak ve bu önemli sürece beraber adım atmak için heyecanlıyız ! Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ofisi Merve V. Ashaboğlu Soyadı: A - F Onur Ünver Soyadı: G - Öy Tamara Türeli Soyadı: Öz - Z


"Lise 11 Yurt Dişi Eğitim Danişmanlik Sunumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları