Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İşe Yeni Başlayanlar Neler Yapmalı?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İşe Yeni Başlayanlar Neler Yapmalı?"— Sunum transkripti:

1 İşe Yeni Başlayanlar Neler Yapmalı?

2 Öncelikle şunu çok iyi anlamalısınız
Öncelikle şunu çok iyi anlamalısınız. ‘Network Marketing milyar dolarlık bir sektör.’ Deneme işi yada kısa süreli bir iş değil. Kimse bu sektörde şans eseri başarılı olamaz. Bu iş sayesinde çok iyi paralar kazanabilir, yep yeni dostluklar edinebilir, çok daha sosyal bir kişilik olarabilirsiniz.

3 Kendinizi kişisel anlamda geliştirerek, hayata dair zaman yönetimi para yönetimi ve insan ilişkilerini öğrenebilirsiniz. Kendinizi değiştirirken, çevrenizdeki insanlarada faydalı olabilirsiniz. Hepsinden öte özgür bir insan olabilirsiniz. Bu işe ne kadar önem verir, ne kadar vakit ayırırsanız maddi ve manevi o kadar kazanabilirsiniz. Sahip çıkmanız gereken hayalleriniz var. İdda ediyorum bu iş size bunu sağlayabilir!

4 Peki İşe Başladıktan Sonra Neler Yapmalısınız ?

5 1-) Network Marketing’i doğru kaynaklardan araştırın Tam anlamıyla NM sektörünü anlamaya çalışın. Çeşitli kaynaklardan bunu rahatlıkla sağlayabilirsiniz. (kitap, video, yazılar vs.) Bu iş sayesinde hayatı değişen insanlara tanık olun. 2-) İş sunumunu tekrar dinleyin ve Mega Holdings’in nasıl çalıştığını öğrenin Mega Holding sayesinde hayatı değişen insanları inceleyin. Çok uzağa gitmenize gerek yok. Yakınlarınız da bulabilirsiniz. Hemen sonrasında bir karar verin. Bu işi hakkını vererek yapacak mısınız yoksa yapmayacak mısınız?

6 3-) Doğuştan satıcı olduğunuzu kabul edin
Herkes bir satıcı olarak doğar. Bu hayatta güçlü olmak istiyorsanız, kendinizi satışta geliştirmeli ve en iyi satıcı olmak için çalışmalısınız. Çünkü daima en iyi satıcılar kazanır. 4-)İlk olarak web sitesi eğitimizi alın Siz paranızı web sitesine verdiniz. Network Marketing yanında bedava. NM’de ürün çok önemlidir. O yüzden web tasarım eğitiminizi alın ve en kısa sürede web sitenizi tasarlayın. Kullanmadığınız, sevmediğiniz bir ürünü satamazsınız. Ürününüzü araştırın ve web sitesinin gücüyle karşılasın!

7 5-) Duygusal Zeka ve Satış eğitimlerinizi alın
Hafife alınmayacak eğitimlere sahibiz. Bu iki eğitim sayesinde nasıl davranmanız gerektiğini öğrenir, kendinizde ne eksikse onu geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda Mega Holdings’te satış aşamalarının nasıl işlediğini öğrenmiş olursunuz. 6-) Başlangıç eğitim setinizi en kısa zamanda bitirin Çünkü eğitim setinden sonra sizi çok deli kitaplar bekliyor. Temelinizi sağlam atın. ‘Kitap oku para kazan.’ İşte bu kadar basit..

8 7-) Bu işin fayda olduğuna inanın
Eğer inanmazsanız, neden satmak isteyesiniz ki ? Sevdiklerinizle ömür boyu yapabileceğiniz bir işe sahipsiniz. 8-) Kafanızdaki soruları cevaplandırın Aklınızda sorular varken bu işi yapamazsınız.Olumlu veya olumsuz, Mega Holdings, sistemin işleyişi veya web sitesi hakkında ki sorularınızı biran önce cevaplandırın.

9 9-) Mentorunuzun yakasına yapışın
Sizi bu işe alan kişiyi asla rahat bırakmayın. Onu sürekli rahatsız edin. Devamlı arayın, onunla görüşün. Size para kazandırması konusunda ısrarcı olun. 10-) Başarının anahtarı üst kolunuzda Onunla polemiğe girmeyin. Nihayetinde sizi işe alarak bu fırsatı sunan kişi o. Ve sizden daha fazla network bilgisine sahip. Sonuçta sizi sevmese bile sizin kazanmanız onada kazandırır. Liderinizi bir baba gibi düşünün ve ona saygıda kusur etmeyin.

10 Basit ama can alıcı noktalara dikkat edin !

11 11-) Hayal panosu oluşturun
Gerçekleştirmek istediğiniz hayallerinizin bir albümünü yapın ve vizyonunuzu geniş tutun. Bu sizin sürekli canlı kalmanızı sağlayacak ve sizi harekete geçirecektir. 12-) Nedenlerinizi bir kağıda yazın ve yanınızda taşıyın Bir işi neden yapacağınız, nasıl yapacağınızdan çok daha önemlidir. Veriminiz düştüğü zaman bu işi neden yapmanız gerektiğini hatırlayın.

12 13-) Hedeflerinizi aylık olarak planlayın
Eğer plan ve programınız yoksa muhtemelen başarısızlığı planlamışsınızdır. Kimse yatağından dünyayı değiştirmek için kalkmaz. Ufak hedeflerle başlayın ve adım adım ilerleyin. 14-) İnsanlara para gözüyle bakmayın Üç kuruş para kazanacağım diye insanları küçük görmeyin. Karşınızdakiler insan ve hiç biride salak değil. Kendinizi onların yerine koyun. Bir insan kazanmak paha biçilemez.

13 15-) Toplantılara, seminerlere ve kamplara mutlaka katılın
Sizi ileriye taşıyacak heyecan, bilgi ve atmosfer buralarda fazlasıyla mevcut. Sürekli ekibinizle bir arada olun. UNUTMAYIN NE OLURSA OLSUN, KİM NE YAPARSA YAPSIN, HERŞEY SİZİN ELİNİZDE. BU İŞ SİZİN KENDİ İŞİNİZ.

14 4 Temel Becerinizi Geliştirin

15 16-) İsim Listesi İsim listesi hazinenizdir! Minimum 150 kişilik olmalı Güncel tutun Sürekli yanınızda taşıyın Davet alırken listeden yararlanın İsim listenizle dertleşmeyin, ön yargı yapmayın

16 Yıldızlandırma Nasıl Olur ?
5 yıldız: Hastaneye düştüğünüzü duyduğunda hemen atlayıp yanınıza gelen, para lazımsa bulup buluşturan kişi sizin 5 yıldızınızdır. Öncelik onların. 4 yıldız: Hastanede olduğunuzu duyar ama akşama doğru yanınıza gelir. Sürekli irtibatta olmadığınız sevdiğiniz ve sizi seven kişidir. 3 yıldız: Hastanede olduğunuzu duyar, müsaitse yanınıza uğrar, geçmiş olsun der. 2 yıldız: Haberi aldığında sosyal medyadan veya arayarak geçmiş olsun der. 1 yıldız: Haberi bile olmaz. Uzun zamandır görüşmediğniz, yeni tanıştığınız yada tanışacağınız kişidir. SÜREKLİ YENİ İNSANLARLA TANIŞIN

17 17-) Davet Kaldırın telefonu ve davet alın. Kapattıktan sonra bakın bakalım yaşıyor musunuz? Kesinlikle telefonla alınmalı Mesajla veya sosyal medyadan alınmamalıdır Telefonda maksimum 55 sn konuşun Heyecanlandırın (ses tonunuzla) Meraklandırın Seçenek sunun. Örn; 3 te mi yoksa 5 te mi görüşelim ? Salı mı yoksa Cuma mı görüşelim? Soru sormalarına izin vermeden daveti alın. Prestijinizi koruyun. 15 dk geç kalırsan sunum iptal olur deyin. Şık giyinmesini söyleyin. Oldu da sordu ? Rahatlıkla acil bir işiniz olduğunu söyleyerek kapatabilirsiniz. İş hakkında bilgi vermeyin. Malum insanlar bir çok şeyi yanlış biliyor veya ön yargılılar. Zaten siz anlatırsanız sunumcuların anlamı kalmaz

18 18-) Sunum Bu işin temeli görüşmedir. Ne kadar ekmek o kadar köfte ;) Sunumdan önce sunumcuyu edifike et. (övmek) Sunumdan önce prospekt ve sunumcuyla muhabbet et. Sunumdan önce sunumcuya bilgi ver. Sunumcunuzla anlaşarak sunum esnasında sizde sunuma dahil olun. Sunum esnasında prospektinize dokunun. Ona güven verin. İnsanlar insanlarla iş yapar. Yapacağınıza önce siz inanın sonrada ona o inancı verin. Sunuma dk geç kalırsa, sunumcunuzla konuşarak sunumu iptal edin. Satış eğitiminde öğreneceklerinize dikkat edin. (Oturma planı, sunumun yeri vs.)

19 19-) Follow Follow yap yada öl ! Satışların bitirildiği noktadır. Follow 24 ila 48 saat içerisinde olmalıdır. Sunumdan sonra sunumlarınızı grubunuzda paylaşın. Prospektinize follow belgelerini atın. Satışı en kısa sürede bitirmelisiniz. Aksi takdirde satış olmayabilir. Sunumdan sonra prospektinize kitap, usb vs. tarzında materyaller verin. Bu sayede ikinci bir görüşmeye zemin hazırlamış olursunuz. İkinci görüşmeyi en kısa sürede ayarlayın. Onun aramasını beklemeyin çünkü genellikle aramaz. Siz arayın. Satışı bitirecek kişi Beginner’dır. Prospekti sıkı takibe alarak kısa sürede satışı bitirin. Followu yapılmayan sunum, sunum değildir!

20 Negatif insanlardan uzak durun, İnancınızı tazeleyin,
Son olarak; Negatif insanlardan uzak durun, İnancınızı tazeleyin, Sürekli motive olun. Sakin olun ve daha fazla satış yapın ;)

21 Saygı ve Sevgilerimle; Abdurrahman ÜNSAL
Twitter Facebook İnstagram: Aunsal72


"İşe Yeni Başlayanlar Neler Yapmalı?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları