Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.nureddincami.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.nureddincami.com."— Sunum transkripti:

1

2

3 Peygamberimiz babasını hiç görememişti
Peygamberimiz babasını hiç görememişti. Çünkü o daha doğmadan babası Abdullah vefat etmişti. Efendimiz yetim olarak dünyaya gelmişti

4 Peygamberimizin soyu ve Ailesi:
Peygamberimiz Kureyş kabilesinin Hâşimoğulları koluna mensuptur. Soyu Hz. İbrahim (a.s) e kadar uzanır. Babası Abdullah, Dedesi Abdülmuttalib, Annesi Kureyş Kabilesinin Zühreoğulları koluna mensup Âmine’dir . Babaannesi Fatıma bint Amr, Anneannesi Berre bit Abdüluzza’dır

5 Peygamber Efendimiz (s.a.v) Miladi 20 Nisan 571 tarihinde,
kameri aylardan Rebîülevvel ayının 12. gecesinde Pazartesi günü Mekke’de dünyaya gelmiştir. Efendimizin doğduğu andan itibaren sıra dışı olaylar yaşandı. Peygamberimizin dünyaya teşrifleri sırasında meydana gelen bazı mucizerler:  Efendimizin doğduğu gece bir yıldız doğdu  Medâyin’deki Kisrâ Sarayından on dört burç yıkıldı  Kâbe içindeki putlar yıkıldı  Bin seneden beri yanmakta olan Mecûsîlerin ateşi söndü  Takdis edilen Sâve (Taberiyye) gölü kurudu  Semâve vadisi taşan seller altında kaldı.

6 Bir çok peygamber, Peygamber oldukları halde
Hz. Musa (a.s.) gibi Hz. İsa (a.s.) gibi büyük peygamberler Peygamberimizin makamını bildiklerinden dolayı onun ümmeti olmayı olmayı arzulamışlardır.

7

8 Peygamber Efendimiz 4 yaşına kadar süt annesi Halime’nin yanında kaldı

9 Peygamberi Efendimiz (s.a.v)
4 yaşından 6 yaşına kadar, öz annesi Âmine ile kaldı, O'nun şefkat ve ihtimamı ile yetişip büyüdü.

10

11 Peygamberimiz 6 yaşında iken annesini de kaybederek öksüz kaldı.
Altı yaşından 8 yaşına kadar, Peygamberimize dedesi Abdülmuttalib baktı. Peygamber Efendimiz 8 yaşında iken dedesi Abdulmuttalib de vefat etti. Dedesi vefat edince amcası Ebu Talip O’na sahip çıkmıştı.

12

13 Peygamberimizin hayatının 8 yaşından 25 yaşına kadar olan dönemini amcası Ebû Tâlib'in yanında, onun himayesinde geçirmiştir.

14 Peygamberimiz 25 yaşında iken Hz. Hatice annemizle evlenmiştir.

15

16 Hz. Hatice'den olma ilk oğlu Kâsım'a nisbetle Ebü'l-Kâsım künyesini almıştır.
Hz. Hatice'den ikisi erkek, dördü kız olmak üzere (Kâsım, Abdullah, Zeyneb, Rukıye, Ümmü Gülsüm, Fâtıma) altı çocuğu dünyaya geldi.

17

18

19 محمد O’na ilk inananlar
Hz. Muhammed (s.a.v) O’na ilk inananlar Hz. Hatice, Hz. Ali, Zeyd b. Hârise, Hz.Ebûbekir, Hz.Osman, Zübeyr b. Avvâm, Abdurrahman b. Avf, Sâ’d b. Ebû Vakkas, Talha b. Ubeydullah (Radıyallahü anhüm)

20 Mekke Devri'nin 10'uncu yılı Şevvâl ayında önce Peygamberimizin amcası Ebû Tâlib, üç gün sonra da eşi Hz. Hatice vefât etti. Bu yıla “hüzün yılı” (SENETÜL HÜZÜN) denmiştir.

21 Müslümanlar zorluklar karşısında artık Medine’ye göç etmeye başlamışlardı. 622 yılında En sonunda Peygamberimiz de Hz. Ebubekir ile birlikte Medine’ye hicret etti.

22

23

24

25

26 Sevr dağı ve Sevr mağarası
“Üzülme Allah bizimle beraberdir..”

27

28

29 MEDİNE’YE (YESRİB) VARIŞ
Peygamberimizi Medineliler büyük bir coşkuyla karşıladılar, çocuklar, kadınlar ve bütün Medine halkı sokaklardaydı.

30 Medineliler, Peygamberimizi evlerinde misafir etmek için yarıştılar
Medineliler, Peygamberimizi evlerinde misafir etmek için yarıştılar. Efendimiz (a.s) kimseyi kırmamak için “Kusva” isimli devesini serbest bıraktı. Nereye çökerse orada konaklayacaktı.

31

32 Peygamberimiz Medine’ye gelince burada bir mescid
inşa ettirdi. Mescid-i Nebevi

33 Peygamber efendimiz, 632 yılında hac esnasında Mekke’de bir konuşma yaptı.
İslam düşüncesinin bir özeti olan ve İnsan Hakları bakımından çok mükemmel prensipler içeren bu konuşmaya “ VEDA HUTBESİ ”denir.

34 محمد Peygamberimizin vefatı Hz. Muhammed (s.a.v)
Peygamberimiz M.632/ H Rebîülevvel/8 Haziran Pazartesi günü kuşluk vaktinde Medine’de vefat etti. Hz.Ali, Hz. Abbas, Fadl b. Abbas, Kusem b. Abbas, Usame b. Zeyd, Peygamberimizin azadlısı Şükrân (Salih), Peygamberimizin cenazesinin gasli ile meşgul oldular. Peygamberimizi Hz.Ali yıkadı diğerleride yardım ettiler. Peygamberimiz Hz.Aişe’nin odasında vefat etti ve aynı yere defnedilmiştir.

35 Peygamberlerin mirası nedir?

36 محمد Hz. Muhammed (s.a.v) “Peygamberler, miras olarak dirhem veya dînar bırakmazlar. Onların bıraktıkları miras ancak ilimdir.” (Buhari İlim: 10)

37 Hz.Aişe annemize sordular: Peygamberimizin ahlakı nasıldı?
Onun ahlakı Kur’an’dı. Siz Kur’an okumuyor musunuz?

38 Ey mü'minler! Size iki emanet bırakıyorum,
onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kur’ân-ı Kerim ve Peygamberin sünnetidir.

39 “İslam güzel ahlaktır”
اَلْإِسْلَامُ حُسْنُ الْخُلْقِ “İslam güzel ahlaktır” Hadis-i şerif Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim. Hadis-i şerif

40 Efendimize binlerce salat ve selam olsun..

41


"Www.nureddincami.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları