Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG SINAV SİSTEMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG SINAV SİSTEMİ."— Sunum transkripti:

1 TEOG SINAV SİSTEMİ

2 Sınavda Hangi Derslerden Soru Sorulacak?
Matematik T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Fen ve Teknoloji İngilizce Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Türkçe

3 Ortak değerlendirmeler her dönem iki yazılısı olan derslerden BİRİNCİSİ, üç yazılısı olan derslerden ise İKİNCİSİ olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Ortak değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek.

4 Sorular Klasik mi yoksa Test şeklinde mi olacak?
Sorular test şeklinde çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. 2. 4 yanlış 1 doğruyu götürecek mi? Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. 3. Hangi dersten, kaç soru sorulacak? Her bir dersten 20 soru sorulacak

5 2. dönem merkezi sistem ortak sınavın ise NİSAN Çarşamba- Perşembe 2016’’da yapılması planlanmıştır.

6 oges.meb.gov.tr adresinde örnek sorular yayımlanacaktır.
ORTAK SINAVLAR 27 NİSAN OTURUMLARI DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09.00 20 40 Dakika Matematik 10.10 Din Kültürü ve Ahlak Bil. 11.20 ORTAK SINAVLAR 28 NİSAN OTURUMLARI DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09.00 20 40 Dakika T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10.10 Yabancı Dil 11.20 oges.meb.gov.tr adresinde örnek sorular yayımlanacaktır.

7 Sınav Türkiye saatiyle 09.00’da başlayacaktır.
Öğrenciler sınav saatinden en az 30 dakika önce okulda bulunmalıdır. Öğrenciler yanlarında en az 2 tane yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, su, şeker ve nüfus cüzdanı bulunduracaktır.

8 Sınava geç kalan öğrenciler ilk 15 dakika sınava alınacak ancak ek süre verilmeyecektir.
İlk 20 dakika süresince sınıftan çıkılmayacak ilk 20 dakikadan sonra sınavını tamamlayanlar sınıftan çıkabilecekler. Sınav süresinin tamamlanmasına 5 dakika kala öğrenciler sınıftan çıkarılmayacaktır.

9 Öğrenciler sınav salonlarına yanlarında saat (saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunmayan) haricinde sözlük, hesap makinesi, cep telefonu ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınava alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı iptal edilecektir.

10 2. dönem yapılacak sınavda soruların kapsamı eğitim öğretim yılı başından ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın yapılacağı tarihe kadar olan konu ve kazanımlardan oluşacaktır.

11 Öğrenciler sınava nerede girecekler?
Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller dışında kendi okullarında girecek.

12 Öğrencinin sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi e- okul sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Bu listeler sınav salonlarının dışına asılacak öğrenciler sınıf yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Sınavda gözetmen olan öğretmenlerin açıklamaları dikkatlice dinlenilecek sınavın başlamasıyla soru sorulamayacaktır.

13 Sınav sırasında tuvalet ya da herhangi bir ihtiyaç nedeniyle sınıftan çıkılmayacaktır.
Cevap anahtarları dağıtıldığında üzerindeki bilgilerin öğrenciye ait olup olmadığı öğrencinin kendisi tarafından kontrol edilecek, bilgiler doğru ise gözetmenlerin öğrenciye vereceği tükenmez kalemle aday imzası yazan kutucuğa imza atılacak Kitapçık türü mutlaka cevap kağıdına kurşun kalemle kodlanacak.

14 Öğrenciler cevaplarını yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kağıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecektir. Cevap kağıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirmeye alınmayacaktır. Her sorunun 4 seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş ya da iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

15 Sınavlardan sonra cevap kağıdının değerlendirmesi yapılırken aynı sınıfta sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili/toplu kopya taraması yapılır. Sınav bitiminde cevap anahtarı ve soru kitapçığı sınav görevlilerine teslim edilecek ve sınav yoklama tutanağına imza atılacaktır. Soru kitapçıkları 28 Nisan Perşembe günü saat 14.00’dan itibaren dağıtılacaktır. Bu nedenle kitapçıklarınızın üzerine isim yazmanız faydalı olacaktır.

16 Mazeret sınavı yapılacak mı ?
Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen sınav merkezlerinde 2. mazeret sınavları Mayıs 2016 mazeret sınavı yapılacak. Geçerli bir mazereti olmadığı halde ortak sınava katılmayan öğrenciler mazeret sınavına giremeyeceklerdir.

17 Sınava katılmayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğü tarafından sınav günü e-okul sistemine işlenecektir. 8. sınıf öğrencileri 2014 yılı PYBS’ye girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık ve bursluluktan faydalanmak isteyen öğrenciler PYBS klavuzu yayınlandığında istenen belgeleri getirerek başvuru yapabileceklerdir.

18 Ortak sınavların sonuçları Bakanlık tarafından haziran ayında e-okul sistemine işlenecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.

19 Öğretmenler kendi okullarından mı görev alacak?
Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapacak.

20 DERSLERİN KAT SAYISI DERSİN ADI KATSAYI TÜRKÇE 4 MATEMATİK FEN B.
İNKILAP 2 İNGİLİZCE DİN K.

21 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1)
OSP1 = ((( (Türkçe x 4+ Mat x 4 + Fen x4 +İnk.Tar.x 2+Yab.Dil x 2+ Din x 2) / 18) / 100) x 700) (85x4 + 35x4 + 90x4 + 85x2 + 60x2 + 75x2) /18) / 100) x 700)=

22 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2)
((( (90x4 + 75x4 + 70x4 + 80x2 + 70x2 + 75x2) /18) / 100) x 700)= Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) = (OSP1 + OSP2) / 2 = ( ) / 2 =

23 TEOG TERCİH PUANI 8.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 78.2292
6.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı Yerleştirmeye esas puan (YEP) Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) = ( YBP8 + YBP7 + YBP6 + AOSP ) /2 = ( ) / 2 =

24 TEOG’A 5 HAFTA KALA… Günlük ders tekrarlarınızı ihmal etmeyin
Derse hazırlanarak gelin Öğretmenlerinizin verdiği ödevleri testleri mutlaka çözün Günlük düzenli olarak soru çözmeye gayret edin

25 TEOG’A 5 HAFTA KALA… Deneme sınavlarındaki yanlışların sebeplerini inceleyin ve önlem alın Haftalık ve aylık tekrarlarla konuları pekiştirin Kitap okumayı ihmal etmeyin

26 TEOG’ A 1 HAFTA KALA… Ders çalışmaya devam edin sakın bırakmayın, ama kendinize de aşırı derecede yüklenmeyin Bol bol deneme çözün ve deneme çözerken süre tutun, deneme sonuçlarını kesinlikle analizleyin 2. Teog konularına ağırlık verin özellikle son konulara yoğunlaşın

27 TEOG’ A 1 HAFTA KALA… Teog bu sene zor mu olacak ;
2. Teog daha mı zor olacak Kazanamazsam ne olur

28 TEOG’A 1 GÜN KALA… Zihin açar diye bal pekmez gibi ürünleri tüketmeyin. Bitki çaylarını tüketmeyin. İshal ya da kabız yapabilecek yiyeceklerden uzak durun. Kesinlikle dışarıda yemek yemeyin. Yatmadan önce geç saatlerde yemek yemeyin.

29 TEOG’A 1 GÜN KALA… Saat arası kaliteli uyku için çok önemli bu nedenle arası yatmaya çalışın. Erken uyumalıyım diye kendinizi şartlandırmayın. Bu sizi daha çok strese sokabilir ve uykunuz iyice kaçabilir. Elbette uyku saati kişiden kişiye değişebilir.

30 TEOG’A 1 GÜN KALA… Son gün ders çalışabilirsiniz. Kendinizi zorlamayın istediğiniz zaman ders çalışmayı bırakın Çıkmış soruları çözmediyseniz son gün çözebilrsiniz yada önceden çözdüyseniz göz gezdirebilirsiniz Heyecanlanmanız çok normal bu bir sınav ve sadece heyecanlanan da siz değilsiniz

31 UNUTMAYIN… En büyük düşmanınız aşırı stres ve heyecan. Mümkün olduğunca sakin olmaya çalışın. TEOG sadece bir sınav ! Ve zor bir sınav değil. Hepinize başarılar dilerim.

32 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER… HURİYE ALTUN
HÜSEYİN SEVİM KÖROĞLU ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ


"TEOG SINAV SİSTEMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları