Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?"— Sunum transkripti:

1 SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

2 Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle etkileşim ve paylaşım içersinde bulunmalarına olanak sağlayan ortamların tümüne denir. Bireylerin içerik, profil, fikir, bakış açısı, ve algı biçimlerini paylaşmak için kullandıklar çevrimiçi araçların tümüne denir.

3 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
Sosyal Ağlar (Myspace, Facebook, Linkedin, Google Plus)  Bloglar (Blogger, Tumblr) Microbloglar (Twitter) Vikiler (Wikipedia) Forumlar (DonanımHaber, ShiftDelete vb.) İçerik Toplulukları (Flickr, İnstangram, YouTube vb.) Mobil Sosyal Ağlar( WhatsApp, Viber, Line, Tango, Snapchat vb.)

4 Sosyal Medyanın Tarihini Araştırınız?
ÖDEV Sosyal Medyanın Tarihini Araştırınız?

5 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
a) Sosyal Ağlar : Sosyal ağlar, insanların günlük yaşamlarındaki sosyal ilişkilerini, yaşadıkları olayları internet ortamına taşıyabildiği, duygu ve düşüncelerin yanı sıra fotoğraf, videolarını paylaşabildiği gerçek hayatın sanal bir kopyasıdır.

6 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
Sosyal Ağlar : Sosyal ağ sitelerinde kullanıcılar öncelikle profil oluşturmaktadırlar ve oluşturdukları bu profillerde isim, soy isim, doğum günü, medeni durum, iş ve eğitim bilgileri, hobiler, ilgi alanları gibi birçok farklı kişisel bilgi paylaşabilmektedirler. Sosya ağ siteleri şunlardır: Myspace, Facebook, Pinterest, Google Pus, Linkedin

7 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
b) Bloglar: İnternet günlüğü olarak tanımlayabileceğimiz Bloglar kullanıcıların dilediği konularda yazılar yazabileceği kişisel internet sayfalarına denir. Kullanıcılar kişisel blog sayfalarında başından geçen bir olay, yaptığı bir alışveriş, okuduğu bir kitap, izlediği bir film gibi her konuyla ilgili yazı yazmakta serbesttir. Blog siteleri düşüncelerimizi milyonlarca internet kullanıcısıyla paylaşmak için güzel bir araçtır ve günümüzde oldukça popülerdir. Blog açmak ve kullanmak ücretsizdir.

8 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
c) MicroBloglar: Mikroblog, herhangi bir zaman diliminde herhangi bir olay için kişilerin durumları, duyguları ve görüşleri hakkında bilgileri hızlıca paylaşmalarını sağlayan servislere denir. Twitter bu paylaşımı sunan ilk servis olması ve aktif kullanıcı tabanı ile bu alanda tartışmasız lider gözüküyor. Dünyanın herhangi bir yerinde olan bir gelişmeyi en hızlı duyuran platformlar Mikro Bloglardır.

9 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
d) Vikiler: İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım araçlarına denir. Viki kullacılara içerik ekleme ve düzenleme imkanı veren işbirlikli web siteleridir. Vikilere en iyi örneği çevrimiçi bir ansiklopedi olan wikipedia’yı gösterebiliriz. Bu ansiklopedinin tamamı kullanıcıların ortak çalışmasıyla hazırlanmıştır.

10 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
e) Forumlar: Kullanıcıların belirli konularda fikir alışverişinde bulunduğu, çeşitli paylaşımlar yaptığı bir tartışma alanıdır. Forumda bir konu hakkında başlık açılır ve kullanıcılar bu başlık altına mesaj yazarak fikirlerini belirtirler.

11 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
e) Forumlar: Forumlara üye olan herkes mesaj yazabilir. Bu yüzden gereksiz mesajların çoğalmaması için forumda yöneticiler bulunur. Yöneticiler forum kurallarına uymayan başlık/mesajları silebilir, üyeyi engelleyebilir. Donanımhaber, ShiftDelete.Net, CHIP Online gibi birçok teknoloji haber sitesinin kendisine ait forumları vardır.

12 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
e) Forumlar:

13 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
g) İçerik Toplulukları: Genellikle kullanıcıların, var olan resimlerini ve videolarını arkadaşları arasında paylaşımına olanak sağlayan sosyal medya araçlarıdır. Bu alanda en popüler sosyal medya araçları: Flickr, İnstangram Resim paylaşımı Youtube video paylaşımı amacıyla kullanılan sosyal medya araçlarıdır.

14 Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
h) Mobil Sosyal Ağlar: Daha çok telefon ve tabletlerde karşı taraf ile konuşma ve mesajlaşmak amacıyla kullanılan ve çeşitli içerikler paylaşmamızı sağlayan uygulamalara denir. Bunlar; WhatsApp, Viber, Line, Tango, Snapschat vb.

15 Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?
Milyonlarca kişinin yer aldığı sosyal ağları kullanırken çok dikkatli olmamız gerekir. Yanlışlıkla paylaştığımız veya yanlış kişilerle paylaştığımız bir bilgi bir anda milyonlarca kişiye ulaşabilir.

16 Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?
Kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde olumsuz sonuçlar doğurabilecek telefon numarası, doğum tarihi, T.C kimlik numarası, e-posta adresi gibi bilgileri herkesle paylaşmayın. Her şeyi herkese açık paylaşmayın. Aile, arkadaşlar, yakınlar gibi gruplar oluşturarak yapacağınız paylaşımları görecek kişileri belirleyin.

17 Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?
Arkadaşlık teklifi gönderen tanımadığınız kişilerin tekliflerini kabul etmeyin. Unutmayın, bu kişinin tanıdığınız kişi olduğundan asla emin olamazsınız. Siz de tanımadığınız kişiye arkadaşlık teklifi göndermeyin.

18 Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?
Güçlü Şifre Oluşturun Sosyal ağ hesaplarınızı güçlü şifreler ile koruyun. Unutmayın, hesabınız ele geçirilirse yapılan tüm paylaşımlardan SİZ sorumlu olursunuz.

19 Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?
Telif hakkıyla korunan içerikleri (müzik, vidyo, fotoğraf, program) asla paylaşmayın. Herhangi bir kişiye veya kuruma hakaret, küfür etmeyin, kötü ve aşağılayıcı sözler kullanmayın. Bunlar bilişim suçlarına girdiğinden hiç beklemediğiniz cezalar ile karşılaşabilirsiniz.

20 KAÇ KİŞİ KULLANIYOR? 1.366.000.000 (1.36 milyar)
(540 milyon) (465 milyon)

21 KAÇ KİŞİ KULLANIYOR? (400 Milyon)

22 ESENYURT İMAM HATİP ORTAOKULU
HAZIRLAYAN ŞEVKET YILMAZ ESENYURT İMAM HATİP ORTAOKULU


"SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları