Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ"— Sunum transkripti:

1

2 EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
ETKİLEŞİMLİ TAHTA AĞ ALTYAPI TABLET FİBER İNTERNET EBA ÇOK FONKSİYONLU NETWORK YAZICI

3 Tablet Bilgisayar Seti
Tablet yönergesi Tablet okula geldiğinde yapılması gereken işlemler

4 Çok Fonksiyonlu Network Yazıcı
Yazıcılar okullarda öğretmenler odasında olup öğretmenlerin kullanımına sunulmalıdır.

5 Neden okuluma altyapı kurulumu yapılmadı ?
İnternet Altyapısı Neden okuluma altyapı kurulumu yapılmadı ? Okullarda alt yapı çalışmaları Sentim Bilişim A.Ş. Tarafından yapılmaktadır.

6 Ağ altyapı çalışması tamamlanmış okullar için;
Kabinet Elektrik Panosu Sistem odası

7 Sistem odasında bulunan elektrik panosunda dikkat edilecek hususlar;

8 Sınıf içinde ağ altyapı çalışması
Accsess point Tahta prizi Öğretmen prizi

9 Ağ altyapı ile ilgili arıza durumlarında ;
Sınıflardaki öğretmen ve tahta prizlerinde elektrik olmaması Sınıf içindeki öğretmen prizlerindeki HDMI ve USB girişlerinin çalışmaması Kabinet içindeki güç kaynağının çalışmaması Sistem odasında elektrik panosundaki kaçak akım rölesinin çalışmaması Öğretmen priziyle tahta arasındaki bağlantı kablolarının(HDMI,USB,İNTERNET) kısa olması İnternet erişimi sağlandıktan sonra idari odalarda ve sınıfta internetin olmaması Sistem odasındaki kabinet üzerinde bulunan çağrı merkezine arıza kaydı bırakmalıdır.

10

11 Etkileşimli Tahta

12 Keşifler yönergeye uygun olarak yapılmış mı
Keşifler yönergeye uygun olarak yapılmış mı? (Keşiflerden sonra açılan sınıf yoksa, tüm sınıflar için keşif yapılmış mı?) Keşiflerde belirlenen tahtaların tamamının montajı yapılmış mıdır? Keşiflerde belirlenen yerlere mi, yoksa farklı yerlere mi montaj yapılmıştır?

13 ET Keşif Kurulum Yönergesi
Okullarda ET Kurulumu Yapılmayacak Alanlar Müdür Odası Hizmetli Odası Müdür Baş Yardımcısı Odası Oyun Odası Müdür Yardımcısı Odası Daktilograf Odası, Gözlem Odası, Revir Odası Memur Odası Eğitim Araçları Odası Danışman Odası Arşiv, Depo Sayman Odası Toplantı Salonu Okul Aile Birliği Odası Çalışma Odası, Test Odası, Fotokopi Odası Teknisyen Odası Spor Salonu, Bekleme Salonu, Çok Amaçlı Salon Rehberlik Servisi Odası Kütüphane Grup Rehberliği Odası Yemekhane Özel Eğitim Hizmetleri Odası Misafirhane

14 ET Keşif Kurulum Yönergesi
Okullarda ET Kurulumu Yapılacak Alanlar Derslik Öğretmenler Odası*** BT Sınıfı Konferans Salonu** Fen Bilgisi Laboratuvarı Atölye* Biyoloji Laboratuvarı Mesleki Uygulama Laboratuvarı Kimya Laboratuvarı Ortak Kullanılan Laboratuvarı Fizik Laboratuvarı Müzik Odası Sosyal Bilgiler Laboratuvarı Resim Odası Bilgisayar Laboratuvarı Yabancı Dil Laboratuvarı

15 ET Keşif-Kurulum Yönergesi
*3.8. Atölyelerde; ET’ye toz veya başka fiziksel nedenlerle zarar verebilecek durumlar varsa (meslek liselerindeki kaynak, seramik, mobilya, metal kesim ve marangoz atölyeleri vb…) kurulumların yapılmaması, **3.9. Konferans salonlarında, son izleyici ile ET arası mesafenin 10(on) metreyi geçtiği durumda ET kurulumunun yapılmaması ***3.10.Öğretmenler odası için, öğretmen sayısı en az 10(on) olan okullara keşif ve kurulumun yapılması, bunun dışında birden fazla öğretmenler odası bulunan okullarda ise sadece bir tane öğretmenler odasına ET keşfi ve kurulumu yapılması,

16 FRAME “Çerçeve” YEŞİL TAHTA BEYAZ TAHTA SİLGİLİK KARKAS
VESTEL ETKİLEŞİMLİ TAHTA BEYAZ TAHTA SİLGİLİK KARKAS

17 Tahtanın boyutu 260 cm veya 340 cm mi?

18 Tahtanın yönü sol veya sağ ( öğretmen masasına göre yönünün ayarlanması gerekir. )

19 Tahtalar sınıfı ortalamış mı?

20 Karkas vidaları tam olmalıdır.
Çerçeve Montajı doğru yapılmış mı? Çerçevede sallantı var mı? Çerçevede tüm malzemelerin dış yüzeyleri pürüzsüz olacak, dış yüzeylerde herhangi bir çizik ,çatlak yarık, kabarcık,kırık,delik vb. olmayacak . Yeşil veya beyaz tahtada kalem veya tebeşir kullanırken tahtalarda oynama, sallanma olmayacaktır. Genel kullanımda da çerçevenin yapısında esneme olmayacaktır. Karkas vidaları tam olmalıdır.

21 Köşe vidaları tam mı? Gevşek vida var mı?

22

23 Çerçevenin ortasında sarkma ve sallanma var mı?

24 Vidalar somunlu mu?

25 Tahtaların kapaklarının açılmasında sıkıntı var mı
Tahtaların kapaklarının açılmasında sıkıntı var mı? (Sürtünme ve zorlama olmamalı)

26 Tahta Kapak Raylarında Kırık var mı?

27 Kulp ve anahtarlar çalışıyor mu?

28 Plastik stoper parça var mı? Doğru Takılmış mı?

29 Kablo çıkış deliğinde plastik koruma var mı?

30 Silgilik montajı yapılmış mı? Vidaları tam mı?

31 Altyapısı daha önce yapılmış okullar için elektrik , HDMI, USB kablolarının bağlantısı yapılmış mı?

32

33 Kumanda,kalem, anahtar, anten, kullanma kılavuzları okula teslim edildi mi?

34 Işık yansıması ve ölü pixel var mı?

35

36

37 OPS

38 Bilgisayar ve ekranı çalışıyor mu
Bilgisayar ve ekranı çalışıyor mu? (Açılmayan, dokunmatiği çalışmayan, sesi çıkmayan tahta var mı?)

39 MIKNATIS

40

41 MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ
Muayene kabul işlemleri Etkileşimli Tahta Takip Sistemi ‘ETTS’ Sistemi üzerinden yapılacaktır. ETTS’ye ( girildiğinde kullanıcı adı sorulacaktır. Kurum kodu olarak muayene kabulü yapılacak okulun MEBBİS Kurum Kodu girilecektir.

42 MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ
Kurum Kodu girildikten sonra Muayene Kabul Komisyonu üye ve yedek üyelerinin isimleri açılır kutuda otomatik olacak gelecektir. Sisteme giriş şifresinin gönderilmesi için komisyon üyelerinden herhangi birinin ismi seçilecektir. Seçildikten sonra “SMS Gönder” butonuna tıklanacaktır. Seçili olan kişinin daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen cep telefonuna SMS(kısa mesaj) kanalıyla gelen şifreyle ETTS-Kabul Modülüne giriş yapılabilecektir.

43

44

45

46 ETTS-KABUL MODÜLÜ – Kontrol Ekranı
Kontrol ekranı okuldaki ET’lerin tamamı için kontrollerin yapıldığı ekrandır. Burada yapılan kontroller okuldaki her bir tahta için geçerlidir. Okul duvarlarındaki tadilat ihtiyacı okul idaresince giderilecektir. Yüklenici sadece cihazın kurulumundan sorumludur. Kurulumun yapılacağı duvar/duvarlar ile ilgili Yüklenici keşif sırasında yaptığı bildirim gereği gerekli yapısal düzeltmeler muayene tarihine kadar Okul İdaresince giderilmediyse mücbir sebep sayılacaktır.

47

48 Bu sayfada tahta sayısı sıfır(0) görünüyorsa yüklenici firma tarafından sorunun giderilmesi beklenmelidir.

49 ETTS-KABUL MODÜLÜ – Kontrol Ekranı
Bunun dışında kontrol ekranında her bir tahta, modülde belirtilen şartları taşıyorsa EVET seçilmeli, taşımıyorsa HAYIR seçilmeli, HAYIR seçildiği taktirde açılan kutucuğa ilgili tahtanın sınıf bilgileri ve sayısı girilmelidir. İşlem KAYDET butonuna basılarak kaydedilebilmeli ve sonraki adıma geçilmelidir.

50 Bu modüldeki her bir madde okulunuzdaki kurulumu yapılan bütün etkileşimli tahtalar için geçerli olacaktır ve bir sonraki sayfadaki maddelere göre incelenecektir. Maddelerin tamamına «EVET» şeklinde cevap verildiyse; Sayfanın en sonundaki <Kaydet> düğmesine tıklanmalıdır. Kayıt işlemi gerçekleştiği taktirde <Muayene Kabul Yazısı> düğmesi aktif olacaktır. <Muayene Kabul Yazısı> düğmesine tıklandığında, girilen bilgilere göre otomatik olarak muayene ve kabul raporu düzenleyecektir.

51 Okulunuzdaki Herhangi bir etkileşimli tahta için aşağıdaki sorulara «hayır» şeklinde cevap verildiyse; Hayır cevabı verilen etkileşimli tahtanın sınıf ve sayı bilgilerini girebileceğiniz iki kutucuk açılacaktır. Açılan bu kutucuklara söz konusu maddedeki şartı sağlamayan etkileşimli tahtanın sınıfı/sınıfları ve tahta sayısının adet olarak girişleri yapılacaktır. Herhangi bir maddenin hayır olması durumunda modülün en sonundaki <Muayene Kabul Yazısı> düğmesi aktif olmayacaktır. Bu durumda Yüklenici Vestel firması tarafından söz konusu madde/maddelerdeki eksiklik giderilene kadar modül üzerinde herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Söz konusu eksiklik giderildikten sonra muayene-kabul modülü tekrar açılarak ilgili madde/maddelerdeki sorularak evet şeklinde cevap verilerek gerekli prosedür işletilecektir. Vestel Firmasının etkileşimli tahtaları okul deposuna indirmesi ancak mücbir sebeplerden dolayı okullarımız tarafından tahtaların montajı için gerekli şartların yerine getirilememesi durumlarında (İnşaat, Tadilat, Deprem güçlendirmesi, sınıf içi tadilatlar vb.) Yüklenici Vestel Firması’na duvar/duvarların montaja uygun hale getirildiği’nin bildirilmesinin ardından 7 gün içerisinde Etkileşimli Tahta montajlarının yapılacağı taahhüdü yazılı olarak alınarak muayene kabul işlemleri yapılabilecektir.

52 ETTS-KABUL MODÜLÜ – Raporlama Ekranı
Söz konusu raporun 7 (yedi) asıl nüsha çıktısı alınarak komisyon üyelerince mavi mürekkepli kalemle imzalanacaktır. İmzalı Muayene ve Kabul Tutanaklarından; 1(bir) nüshası Okul İdaresine teslim edilmeli, 1(bir) nüshası Eğitimde Fatih Projesinden sorumlu Şube Müdürlüğüne ulaştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İl koordinatörüne teslim edilmeli, 5(beş) nüshası Yükleniciye teslim edilmelidir. Oluşturulan kabul tutanağının çıktı alınmadan önce PDF formatında bilgisayara kaydedildikten sonra çıktı alınması.

53 Arıza durumları için 444 75 55 numaraya arıza kaydı oluşturulmalıdır.
Etkileşimli tahtalar kabul tarihinden itibaren 5 yıl garanti kapsamındadır. Arıza durumları için numaraya arıza kaydı oluşturulmalıdır.

54 ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİ

55 GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ FATİH PROJESİ EKİBİ
Teşekkürler…


"EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları